Supe speciale

Supe speciale | Autor: numeioana

Link direct la acest mesaj

Ca urmare a unui raspuns pe care l-am primit din partea lui Rufus la alt subiect, deschid aici o discutie despre supele mai deosebite. Nu pot spune ca sunt o gurmanda, dar dintre toate mancarurile, pe langa prajituri, as alege oricand o supa delicioasa.

Asadar ce supe gatiti? Ma refer la supele speciale... Cum ar fi cea de chimen, care ii place lui Rufus...Am auzit de supa de salata...si alte ciudatenii. Va astept cu retete.


Incep eu cu reteta de supa de chimen. N-am facut-o niciodata si nici n-am mancat. Cui ii place si ce sfaturi aveti pentru mine in legatura cu aceste retete?

morcovi 150 g
patrunjel 50 g
telina 100 g
ceapa 100 g
chimen 20 g
faina 30 g
unt 100 g
smantana 100 g
lamaie 50 g
sare

Preparare:
Zarzavatul se taie julien, ceapa se toaca marunt si se pun impreuna la fiert in apa cu sare. Din 30 g unt, faina si smantana se prepara un sos alb, in care se pune chimenul macinat, se subtiaza cu apa si se adauga la supa. Franzela se taie cubulete, se stropeste cu untul ramas si se rumeneste in cuptor.

Mentiuni:
La servit, la fiecare portie de supa se pune cate o cantitate corespunzatoare de crutoane.

Pofta buna!

POZE
Ioana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Vin si eu cu o Supa frantuzeasca de ceapa:
4cepe taiate solzisori ,supa iese destul de groasa
4 linguri de ulei
750 ml zeama de la carne de pui sau merge si concentrat de supa amestecat cu bulion
4 felii paine alba usor prajita sau crutoane
4 boluri de supa rezistenta la foc sau unul mare .
Se caleste ceapa in ulei ,se adauga zeama de carne si se fierbe cam 5 minute apoi se pune in boluri ,se taie feliile de paine cubulete si se pun in supa ,se presara cascaval ras si se gratineaza la cuptor ,la foc iute pana cand s-a topit casacavalul .Eu am facut-o anul trecut de Craciun .
Iustina

Mergi la inceput