Placinta umpluta cu iaurt, stafide, etc.

Mai demult gasisem aici o reteta de placinta (dulce) cu lapte batut si una dintre fete dadea ca varianta umplutura cu iaurt, stafide, etc. Am cautat de-am ametit si nu o mai gasesc. Ma puteti ajuta cu subiectul respectiv, eventual o reteta noua? Multumesc.
Raspunsuri

Bitzuca spune:
am eu o reteta de genul acesta ...testata de mine...si e foarte buna..
Placinta cu iaurt
1 pachet foi de placinta, 1 kg iaurt gros, 8 oua, 350 gr zahar tos, stafide,zahar vanilat.
Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zaharul vanilat si iaurtul si stafidele.intinzi foile de placinta si pe urma stratul de iaurt.
Eu am injumatatit cantitatile si mi-a iesit o placinta ...cu branza de vaci...foarte gustoasa...


ML spune:
Bitzuca, multumesc frumos! Te rog, imi mai poti raspunde la cateva intrebari?
Iaurtul pe care il gasim noi are ceva zeama. Ar trebui oare sa-l las catva timp in tifon?)
Iaurtul se incorporeaza in amestecul cu ou si zahar cu lingura, incet (parca asa spunea fata a carei reteta am pierdut-o), ca sa nu se taie sau pot bate totul cu mixerul?
Deasupra o ungi cu oul ramas? Mai pui ceva?
La ce temperatura/cat timp o tii?


nadina spune:
Eu nu strecor iaurtul, reteta pe care o fac e cam aceeasi cu cea postata de Bitzuca. Desi am mixer nu-l folosesc niciodata, la nici o prajitura, dar nu cred ca s-ar taia.
Despart pachetul de foi in jumatate, ung fiecare foaie cu ulei, presar putin pesmet peste foaia pe care voi turna crema de iaurt (desi nu era in reteta initiala deci nu e obligatoriu). Pun toate ouale in iaurt cu zaharul si stafidele. Pe stafide le las vreo juma de ora in apa calduta sau vreo esenta ceva.
Ultima foaie nu o ung cu nimic.
Cuptorul meu nu e cu grade dar o tin vreo 10 min la foc taricel si apoi o dau la mic pana are miros de ou copt si foaia are o culoare aurie.
Nadina


Bitzuca spune:
am revenit cu raspunsul, desi Nadina a explicat foarte bine toata procedura.Diferenta la mine fata de ceea ce a explicat Nadina este mica, adica...eu scurg putin iaurtul de apa pe care o lasa deasupra {daca este cazul},si toate la mixez impreuna nu se taie nimic ,fara grija.Eu nu am uns foile si nici nu am presarat pesmet peste ele...dar poate fi si asta o idee buna , in schimb eu ung ultima foaie cu un ou batut
cate despre temperatura...eu las la horno..cat e indicat pe pachetul cu foile pe care le cumpar..
cam atat....


adi69 spune:
Eu bat ouale cu zahar cat sa se desfaca albusurile si galbenusurile,adica nu le fac spuma.Apoi pun iaurtul fara sa-l scurg,esenta sau zahar vanilat,amestec cat sa se omogenizeze.Stafidele le pun deasupra pe umplutura de iaurt dupa ce-am turnat-o in tava ,apoi pun celelalte foi .Foile stropite intre ele cu ulei,jumate sub umplutura,jumate deasupra,ultima foaie presarata cu zahar,fara ou.
Este foarte buna placinta,n-am vazut pana acum pe cineva sa nu manance si de obicei se cere a doua portie..:)
Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo


Mica-mica spune:
Eu am facut si dintr-un kg. de sana ( in loc de iaurt ) .
Amestec 4 oua cu 1 cana de zahar, 750 g iaurt mai gras / sana,stafidele (le amestec cu mixerul). Pun 1/2 din pachetul de foi unse, compozitia si apoi cealalta 1/2 de pachet.
Dupa aprox. 20 min. de stat la cuptor o scot si pun deasupra o compozitie (amestec 1-2 oua cu 250 g ( restul de iaurt) ) si o mai las max. 10-15 min.



michelle7 spune:
apropo de tifon de unde-l cumparati si cum se numeste in engleza " "gauze "? sau e alt cuvant pt el. ( imi trebuie pt branza)
Michelle 7


Oana_B spune:
Parca cheesecloth ii zice. Banuiesc ca la supermarket se gaseste, nu stiu ca n-am cautat niciodata.
Oana_B


ipearina spune:
Vin si eu cu o reteta de placinta cu branza, iaurt si stafide, usor de preparat si foarte gustoasa!
Blat:
- 2 oua
- 2 iaurturi (200g un iaurt = se pun 400g)
- 11 linguri zahar
- 11 linguri ulei
- 12 linguri faina
- 1 lingurita bicarbonat
Compozitia din mijloc:
- 1kg branza vaci varsata
- 4 oua
- 5 linguri zahar
- 50g stafide
Blatul se imparte in doua parti egale, o parte se toarna in tava tapetata, se baga la cuptor pana se rumeneste putin (copt pe jumatate). Se scoate din cuptor, se intinde compozitia peste blat, se baga la cuptor pana se rumeneste putin, se scoate tava si se adauga a doua parte de blat. Se baga la cuptor si se coace definitiv.
