de ce urla atat???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by iren

Deci, cuvîntu de ordine e rabdaaaaaareee

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo

noiembrie
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada

Degeaba ai tu rabdare draga mamica, daca copkilu nu intelege cu ce a gresit...si nu e pedepsit...
Maine o va lua de la capat, si oare cat te va tine rabdarea????

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Cum sa nu întzeleaga?? Oooo, ba da, shtie, c-am vazut, da o face inadins, de-afurisita ce-i pielea pä iel!!

Sinzi, ba il pedepsesc, da nu-l tzine mult cumintzenia rezultata din pedeapsa...

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo

noiembrie
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Psihologii spun ca parintii care isi idolatrizeaza copiii, parintii care nu impun limite si mai ales parintii care sunt inconstanti in deciziile lor (e fatal sa spui "nu" iar apoi sa cedezi), ei bine acesti parinti au parte de copii "monstri" care se tavalesc pe jos, lovesc, sunt labili psihic, trec printr-o multitudine de stari emotionale in timp scurt, etc.

Real-life, insa, are o dimensiune cu totul diferita decat cea din carti. E greu sa fii robot. Mai ales cand vine vorba de copilul tau. Cu totii gresim, insa ce e cert este ca vina ne apartine noua, parintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

mamico dulce,nu stiu daca te consoleaza un pic ce o sa-ti zic,dar si eu cu consortul ne facem 7 cruci si ne uitam oarecum speriati unul la altul cind o luam pe Bubu de la gradinita.Ne intrebam zilnic:azi citi copii o fi batut?Iar o fi furat mincarea din farfuria altora?Ce boroboatze o fi facut pe ziua de azi?
Nu stiu de unde are apucaturile astea,la noi a fost intotdeauna o atmosfera plina de dragoste,poate chiar in exces,pentru ca e un copil foarte rasfatat de toti din jur.
Ii dau dreptate Irei,eu ma recunosc perfect in descrierea ei si sint convinsa ca noi parintii,gresim.
Intrebarea este:metode de "reeducare" pentru parinti exista?Eu m-as duce la un curs

Elena si mademoiselle Amelie-Boubou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by Ira

Psihologii spun ca parintii care isi idolatrizeaza copiii, parintii care nu impun limite si mai ales parintii care sunt inconstanti in deciziile lor (e fatal sa spui "nu" iar apoi sa cedezi), ei bine acesti parinti au parte de copii "monstri" care se tavalesc pe jos, lovesc, sunt labili psihic, trec printr-o multitudine de stari emotionale in timp scurt, etc.

Real-life, insa, are o dimensiune cu totul diferita decat cea din carti. E greu sa fii robot. Mai ales cand vine vorba de copilul tau. Cu totii gresim, insa ce e cert este ca vina ne apartine noua, parintilor.

In completare:

Apropo de o prea mare ingaduinta a parintilor, Matei se poarta altfel cu mama mea (bunica lui) cu care sta zilnic o buna bucata de timp.

Adica isi permite multe faze pe care cu noi, parintii, nu prea le face si pt ca stie ca acasa nu-l baga atunci nimeni in seama, nu ne impresioneaza, etc. Cu ea mai face o groaza de mofturi, se miorlaie, mai tzipa, mai o mica criza...

Eu cred ca ei speculeaza foarte bine slabiciunile adultului si actioneaza in consecinta.

Pediatra lui Matei ne explica ca si alimentatia actuala contribuie la copiii turbo din zilele noastre, adica mult prea mult zahar&alimente care contin zahar.

Si cred ca si programele TV (inclusiv desenele animate moderne) si jocurile pe calculator au o contributie.

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

fetelor, please help: de la ce varsta pot "sa-l pedepsesc" cu izolatul la el in camera pret de cateva minute sau cu..ceva, orice ca ma dispera. Al meu a inceput crizisoarele cam repede si anume la 1 an jumate...se trage pe jos, da cu mainile in mobila de nerv timp in care urla, am si eu alergie deja la tzipete...ma doare capul..si eu nu am rabdare, nu am si basta!

...fiecare mâtză pe limba ei piere ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Aceste crize explozive dse nervozitate intalnite la multi copii in aceasta perioada (1-3 ani)pot fi interpretate in mod diferit.Poate fi oboseala (la aceasta varsta copilul are nevoie de somnul de pranz)sau unele schimbari in mediul lui, temperamentul,etc. SIgur nu cunosc cauza fiecarei manifestari in parte dar totusi pot spune ca seamana a rasfat acest comportament. Daca se lasa la voia intamplarii aceste crize, apoi copilul creste si mai mare si lupta-te cu el daca poti. Va fi din ce in ce mai greu. Asa ca coborati disciplina din pod si impuneti niste reguli clare si daca nu sunt respectate sa aplicati consecintele (pedepse, fara violenta se intelege). La asta se adauga cum ati spus si voi consecventa si hotarare. Trebuie sa inteleaga copilul ca greseste si pentru asta sunt consecinte.
Cu bine si nervi tari.

Carmen Ghilescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Carmen, la mine nu e chestie de "disciplina", noi de cand s-a nascut vem un program foarte ok, pe care nu i l-am impis eu, asa a fost ritmul lui... si m-a ajutat foarte mult...somn masa si baie la ore aproape fixe zilnic, fara nopti pierdute sau amieze fara somn...asadar pun crizele pe seama dintilor ca acum ies caninii, dar ma deruteaza reactiile lui si crizele si trasul cu curu de pamant si datul in mobile de nervi...

...fiecare mâtză pe limba ei piere ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Pot sa va scriu si io ???
Giulia zbiara cand nu i se permite ceva (gen fuga prin baltile de apap), plange cu lacrimi si face figura ei preferata "te vomit", da din picioare - tropaie, loveste obiectele de nervi sau fuge de zici ca fuge-n lume. Sau se lasa in genunchi si apoi in fund, iar daca plec ea ramane si rade si gata, nu o deranjeaza ca este in mijlocul noroaielor
Cand se intampla asta, pe mine ma apuca rasul, e asa de teatrala si dramatica. Daca suntem afara, o ridic si gata, plecam, se intampla de multe ori sa ma taxeze cu cate o lovitura
Nu stiu de unde are atata energie ... are ore cand sta si se joaca singura, "citeste", isi vorbeste, vorbeste cu papusile, dar apoi recupereaza, ea nu umbla, ea fugeee

_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)

VENITI LA BAZAR SA-L AJUTAM PE ALEX !

Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput