Bebelusi de martie - aprilie 2005 (57)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Multumim de urari, CARMENDUTA, NINOCIKAP, ADRIANA, DANNA, ADSEANA, RP, ANDRUZZA!

Daria ia o portie de somnic, apoi ne trezim si iesim la aer curat cu zapada.

Eu m-am intalnit ieri cu asistenta medicului de familie si mi-a zis ca luna asta vaccineaza copilasii mai mari de 7 luni, cica e un vaccin mai slabut si probabil ca se va intarzia apoi cel care se face in mod normal la 1 an si 1 luna.

Geani de Daria(03.04.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Ce sa va spun,ca 'neata nu merge?!O zi excelenta va doresc atunci!
LA MULTI ANI Daria!
Fetelor care va ocupati de umanitare,am toata admiratia pentru voi,societatea are nevoie mare de oameni ca voi si bine ar fi sa dispara escrocii si profitorii(care din pacate abunda),atunci intr-adevar tot ajutorul ar ajunge la cei care il necesita!
Eu n-am mai intrat aseara,desi a reusit sa va citesc,ptr.ca trebuie musai sa finalizez proiectul(azi trebuia sa-l predau,dar,dat fiind ca profesorul mastie (cu tot cu orarul de rigoare)am obtinut o amanre de trei zile;Alexut continua spectacolul cu somnul si papa;am avut de dat doua anestezii;si,in sfarsit,dar nu in cele din urma,am citit de-am spart in legatura cu vaccinarea asta intempestiva de la 7 luni in sus.Initial ma speriasem,caci americanii,chiar in epidemii,ii vaccineaza numai de la 9 luni in sus,pe considerentul ca pana atunci au protectie prin anticorpii transmisi de la mama.Plus ca mai facusera niste studii si observasera ca la administrarea sub 9 luni a vaccinului se obtinea o profilaxie medie a pojarului,dar pe termen lung(6 luni-3 ani)se constatase o scadere a imunitatii pana chiar la deces!Va dati seama cam ce speriata am fost...Dar studiile erau cam din 1998.apoi am gasit,atat in franceza cat si in engleza,inclusiv de la OMS,indicatii de vaccinare in epidemii chiar si de la 6 luni in sus,dar in intervalul 6-11 luni e recomandat vaccin monovalent(adica nu cel de la 1 -1,5 ani,contra rujeolei,rubeolei si oreionului)si se mentioneaza ca protectia e mediocra,apoi acesti copii vor fi vaccinati si la 1 an si la inca 6 luni dupa aceea.Motivul pentru care s-a coborat varsta de vaccinare ar fi ca protectia datorata anticorpilor materni e prezenta numai daca mama a fost imunizata natural(adica prin boala in sine),in timp ce generatiile mai tinere de mame,care au fost imunizate artificial,prin vaccinare,nu transmit aceasta protectie si la copil.Sub 6 luni e periculoasa imunizarea prin vaccinare,dar chiar si la 6-11 luni citeaza destul de des reactii tip rubeolic mai usoare la 5-12 zile dupa injectare.Deci,la ora actuala sunt in maaaare dilema si-mi vine sa urlu din cauza asta:pe de o parte l-as vaccina,pe de alta poate chiar eu ii induc o reactie rubeolica.alex nu ia contact cu comunitatea de copii,nu e crescut in colectivitate,si eu si sotul suntem imunizati-el natural,eu artificial-,dar totusi pojarul e extrem de contagios si cu complicatii extreme pentru varsta <1 an si >20 ani.Mai studiez si poate mai aflati si voi ceva...

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna_J spune:

of mamacita, draga de ea, asta da un stiudiu complet despre vaccin! Imi dau seama ca esti ingrijorata si nu stii ce-i mai bine sa procedezi in cazul lui Alex, poate mai apar diferite pareri pro si contra si o sa luati pana la urma decizia cea mai buna !Succes cu proiectul, sa il duci cu bine la capat asa cum iti doresti si sa ai un Alexutz cuminte ca sa poti lucra in liniste. Acum sunt si eu cu Sara in brate dupa ce am bucatarit azi, ea asteapta pe mami sa o tina in brate putin sa doarma, va pup si mai revin !www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63110" target="_blank">Alina LuminaCraciun fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Buna seara!

Vad ca nu prea va inghesuiti la scris... de fapt, cam asa e in WE aici.

I-am facut Dariei out cu branza de vaci, unt si suc de rosii si nu i-a placut deloc... Cu ocazia asta, a ratat pranzul. Nu mai aveam nimic pregatit, a mancat numai tzitzi. Am observat-o ca nu prea agreeaza mancarurile care au si out.

Tati a plimbat fetita, iar acum se joaca foarte frumos si linistit, iar daca numai un pic ii acorzi atentie, chiuie. E scumpa si o iubesc din tot sufletul.

O seara placuta!

Geani si Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

buna seara , buna seara,
ne-am intors si noi din vizite, cezar a fos asa cuminte,a facut si nani 45 min la bunica , io am mancat ca o sparta simt ca pleznesc...o sa pun si poze poate mai tarziu daca am timp...

va pup si revin

Adriana si Cezarica (n. 23 Aprilie 2005 )
Cezar,minunea mea
Varsta lui Cezar

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=62378 br / " target="_blank">AJUTATI-O PE ALINUTZA SA VADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Am intrat si aseara, dar cand sa ajung la ultima pagina n-a mai mers DC-ul si m-am dus in pat ca era cam tarziu... asa ca acum l-am lasat pe sotul meu cu fetele (cea mica e foarte obositoare acum, vrea permanent sa o tina cineva de manute si sa mearga prin toata casa!!) si acum va scriu si eu.

In primul rand La multi anisori minunati si fericiti!!! pentru Sonia , Rada , Benny si Daria !!

Gegea Ce mare e Daria!! 80 cm si 10 kg !!! Bravo!

Dantje Neplacut cu pediatrii tai cu pareri atat de diferite. Eu zic sa incerci si crema recomandata si daca are efect te-ai lamurit, daca nu, mergi totusi la un al treilea, poate te lamuresti... lui Martijn!

Ligia abia astept sa-l vad pe Raducu Craciunel! Sa ni-l arati neaparat!

Andruzza Pai e foarte bine daca s-a culcat singurel dupa joaca pe intuneric. Insista cu metoda asta. Daca se ridica pe intuneric si se loveste poate il iei la voi in pat. Eu asa am procedat in vreo doua nopti cand Ioana s-a trezit din cauza dintisorului 2 care se tot lasa asteptat. Am pus-o in pat intre noi, s-a jucat putin cu nasurile si parul nostru si s-a culcat. E drept ca poti da din lac in put daca se obisnuieste sa fie primit la voi in pat

Mamacita Eu zic sa-l lasi sa pape cat vrea el solide, in fond creste foarte bine. Si eu am aceleasi dubii ca si tine in legatura cu vaccinul. V-am scris mai demult, dar n-ati reactionat, asa ca le-am pastrat pentru mine Nici Ioana nu vine in contact cu alti copii (in afara de Mariuca care e vaccinata), eu am facut pojar cand eram mica si am alaptat-o pana la 6 luni si jumatate. AQr fi de presupus ca are anticorpi de la mine. Vaccinul nu e eficient la varsta asta decat in foarte mica masura din cate am inteles eu, dar ii poate provoca o mica rujeola si ceea ce e mai important, ii scade imunitatea!!! Scrie si pe prospectul vaccinurilor treaba asta. Eu nu vreau sa il fac. Macar sa faca 9 luni, dar cred ca pana atunci se stinge epidemia fiindca vaccineaza copii mai mari care raspandesc defapt boala. In fond pana acum cei mici erau protejati de inesistenta bolii datorata vaccinarii corecte a celor mari. Daca mai afli ceva, spune-ne si noua te rog, eu, cel putin, sunt foarte interesata. Succes cu proiectul!

Mai scriu.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze septembrie - octombrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Daria Succes cu lansatul firmei!! Va tin pumnii!

Ninocikap ce stii exact despre Imunobaby? Or fi studiate in timp posibilele efecte? Ca m-ar tenta si pe mine, dar ezit...

Ellinia Cand am citit ce scriai tu ingrozita despre tavalit pe jos, urlat, tipat, dat cu fundul de pamant, mi-am adus aminte de Mariuca mai mititica Americanii numesc asta "tantrums" si sunt caracteristice varstei de 2 ani. Apar si inainte si dupa, desigur, dar apogeul e pe la 2 ani. Unii copii le fac puternice, dese, si mult timp, la altii abia le observi si trec repede. Asta si in functie de rasfat, e adevarat, dar conteaza extrem de mult si ce personalitate are omuletul. Poti doar sa speri ca al tau o sa treaca mai repede si mai usor peste teribila varsta a tantrum-urilor Mariuca a fost taman pe dos... dar sunt optimista in ceea ce o priveste pe Ioana

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze septembrie - octombrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

rrox,cum sa nu reactionam cand e vorba despre viata copiilor nostri,ca doar n-om fi inconstiente?!De cand ai scris prima data m-ai pus pe jar,caci intr-adevar,neurmarind stirile decat din an in Pasti nu stiam ce amploare a luat epidemia!!!Vad ca si pe andira ai mobilizat-o si probabil si pe alte mamici,nu-mi amintesc acum exact,dar stiu ca eu m-am pus imediat pe documentat indata ce am aflat de la tine de solutia minune gasita de incapabilii de la Minister,care intotdeauna ne servesc jumatate de portie.Eu sunt intru totul pentru"consimtamantul informat",doresc toate datele inainte de a lua o decizie,nu doar partea roz,ca"las'ca se descurca doctorii daca e ceva"...Traind intre dr.stiu prea bine ca unii se descurca si multi comme ci comme ca iar altii deloc,asa ca nu ma las in voia valului.Tin sa iti multumesc inca o data pentru aducerea in discutie a unei probleme atat de importante si urgente.
si tie,danna,pentru ca esti alaturi de noi si ne incurajezi!pentru ca intr-adevar problema asta mi-a ocupat mintea in ultimul timp...

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenduta2003 spune:

Buna, fetelor.

Este importanta, intra-devar, problma vaccinarii. Rrox, sa stii ca am citit link-urile postate de tine cu privire la boala. N-am postat despre asta pentru ca n-am avut timp, dar sunt preocupata si citesc cat pot. Ce spune Mamacita ma ingijoreaza foarte tare, nu stiu daca sa-i fac vaccinul, in cazul in care medicul de familie ne-ar chema. Nu stiu daca avem de ales...?

Oricum, relativ la ce spunea Mamacita, eu am facut pojar cand aveam 6 ani, la fel si Mihai, deci Rares ar trebui sa aiba anticorpi. Apropo de vaccin, eu am facut pojar la scurt timp dupa ce am fost vaccinata, o forma grava, insanatosirea a durat vreo luna, iar la control mi s-a descoperit o pata pe plaman, care s-a vindecat, din fericire. Si asta dupa vaccinare...

Rares a fost si azi-noapte foarte agitat, a dormit pana pe la doua, dupa care s-a trezit, l-am adormit iar, cum l-am pus in patut s-a trezit, s-a ridicat si se tot juca, scotea sunete, izbea cu manutele in pereti sau in laturile patutului. M-am chinuit cu el pana pe la 4, cand a adormit. Pe la cinci jumate s-a trezit iar, a mancat, l-am culcat, s-a trezit apoi pe la sapte, de dimineata a dormit insa mai bine. Nu plange, nu face galagie, dar sta treaz si trebuie supravegheat, fireste. Sunt ametita de nesomn, cred ca e a treia noapte cand se comporta asa. Nu stiu de ce, nu este nici un semn ca i-ar iesi dintii.

Poze Rares

Varsta lui Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Mai fetelor, chiar acum jumatate de ora a sunat sora lui Bogdan sa-i zica sa avem mare grija cu Rares; a sunat-o si pe ea o tipa si i-a zis de bebeluhul unei cunostinte, o fetitza de 8 luni care a facut rujeloa si dupa 12 ore... trist:((
Eu nu l-am mai scos afara, maine avem o saptamana de stat in casa, in contact cu copii nu intra, eu am facut rujeola in copilarie, inca il alaptez..dar mi-e tare teama, problema e mai mult decat serioasa.

Mamacita, il vaccinez pe Alex??

adriana, linkul din semnatura ta ref. la Alinuta nu se deschide la subiectul de la umanitare, uita-te putin. Ti-am dat si un PM.

rrox, asta fac acum, il las in patutz pana adoarme singur. Daca-l iau la noi in pat, nu sta linistit, se plimba in tot patul. Azi noapte s-a culcat la 22 cu pauza intre 0-1, 2-3, dar l-am lasat in patut, nu l-am bagat in seama:)

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput