placenta jos inserata
Raspunsuri - Pagina 2
creola132001 spune:
Buna fetelor!
Si eu am fost diagnosticata, la sarcina trecuta, cu placenta praevia. Daca imi amintesc bine pe la 20 de sapt. Am incercat sa respect "restrictiile" doctoritei: fara efort, fara stat in picioare..dar..
stiti cum e. Asa ca intr-o zi, zi in care m-am agitat mai putin decat deobicei, am avut sangerari. Eram insarcinata in 7 luni. Drept urmare, am fost internata si am urmat un tratament. Dupa ce am fost externata, am stat numai in pat si am reusit sa duc sarcina pana la termen. Am nascut prin cezariana o frumusete de baiat!
Inca ceva...acum, la aceasta sarcina nu am placenta praevia!
Multa sanatate si o sarcina cat mai usoara!
Mariana, Silviu
3.4 ani si
35 sapt
mariana_1976 spune:
Flavia da, poti avea placenta joasa dupa o pierdere de sarcina daca ti-au facut dilation and curettage (= D & C - cum am scris in primul mesaj )si a trecut putin timp de la el cind ai ramas.Asta fiindca curetajul poate lasa o cicatrice in peretele uterin si placenta se insereaza altundeva.
Sa nu te ingrijorezi chiar daca pina in sapt. 20 nu se ridica, de fapt pina la 36 se asteapta.
Mariana
29+
mama de Monica, Matei si Markus
diana spune:
Eu la 12 saptamini de sarcina la ecograf s-a vazut placenta praevia totala. Mi-a dat si poza. Intradevar palcenta acoperea perfect colul. Eu am o operatie de cezariana. La 15 saptamini...placenta s-a ridicat si nici macar nu e "jos inserata". Intra-adevar saptaminile astea am stat destul de linistita (nu la pat) ...dar am incercat sa ma odihnesc mai mult. Aveam noaptea usoare contractii care ma speriau de moarte si luam no-spa. Se pare ca "migrarea" placentei imi dadea impresia de contractii. Deci se poate, fetelor...nici nu ma gindeam sa se ridice eu fiind mai pesimista din fire.
Va pup
Diana 15 sapt
Pepsi spune:
mariana, abia acuma inteleg ce era DC-ul ala, da mi-au facut dilatare si chiuretare in iulie, si dr mi-a spus sa astept 2 cicluri, ceea ce am si facut, si am ramas dupa al doilea ciclu. asa am citit si eu ca pina in 30 saptamini nu se pune diagnostic de praevia. pe mine ce ma ingrijoreaza este ca nu am cum sa stau in pat, Dominic ma solicita sa ma joc cu el seara, sta 9 ore la gradi, mai am de facut si mincare ca sotul e in sesiune, are la examene de numa, dar daca va fi nevoie ma bag in medical.merci de sfaturi imi prind tare bine.tu ce mai faci?
creola, la mine a fost invers, la primul n-am avut nimic, si acuma la a treia sarcina apare asta....
diana, sintem mamici la odisee impreuna, si fara sa vad ca ai scris aici te-am intrebat acolo. ai mare noroc ca s-a ridicat atit de repede si a fost totala, ca la mine. ai dreptate ca simtitm ceva in burta cind e joasa asa, eu, credeam la inceput sa e bebe, dar nu era, am avut si eu intr-o seara dureri de am zis ca merg la urgenta, m-am pus in pat si au trecut...sper sa mi se ridice si mie, ca mai asta imi lipsea....
Flavia
+14, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
gabdyd spune:
buna,
mie medicul mi-a spus sa dorm cu o perna sub bazin.
Am avut asemenea probleme la 3-4 luni.
Eu am facut mai mult de-atat, ca ma durea spatele de la perna aia,
am ridicat patul cu cca 10 cm la partea de la picioare. I-am pus niste suporti de lemn pe care le-am scos abia cand am nascut. Deci, dormeam putin cu capul in jos, dar asta s-a dovedit benefic din mai multe puncte de vedere, iar placenta s-a ridicat astfel incat nu am avut nici un fel de probleme din cauza ei.
Bineinteles nu ridicam nici un pai de jos.
mult spor!
cde
Pepsi spune:
gabdyd, si eu la prima sarcina dormeam mai sus cu picioarele dar era ptr circulatie, nu m-am gindit ca poate sa ajute acuma cu placenta. esti norocoasa ca ai putut sa nu ridici chiar nimic, eu, am un baietel de 2 ani jumate, si inevitabil il ridic cind il pun in scaun masina il iau, cind il urc pe masa de schimbat si-l dau jos, in rest nu ridic nimic, dar cred ca ajunge, el, are 17 kg.
Flavia
+14, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
ali24 spune:
buna.si eu am placenta prea jos.acum am 19 sapt dar pana la 3 luni am stat numai la pat.acum am inceput sa mai fac curat prin casa sa ma mai plimb dar nu fac eforturi prea mari.dar am o mare nelamurire.doctorul mi a interzis sa am contact sexual dar sincer este cam greu sa ma abtin asa ca,cam odata la 2 3 sapt.tot am facut o.credeti ca imi poate provoca probleme?voi gravidutelor care mai aveti placenta jos inserata ati facut o?va doresc la toate sa aveti o sarcina usoara si fara nici o problema