Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (74)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

io astept controlu de 6 saptamani (la mine o sa fie 5 si 2 zile, dar deh, dup-aia se inchide cabinetu' din cauza de sarbatori. si io fug de spital...). nu mai dau telefon la spital, nu mai fac nimic. nu vreau sa ma stresez, mai ales ca acu' pare ca a venit ceva laptic (bine, tot cu supliment,da' ESTE. macar ca aperitiv). asa ca ma focusez pe chestia asta. da-le-ncolo de lohii. am scris ca sa vad daca i s-a mai intamplat cuiva ceva similar.
eu acu citesc sb pe care le-am pierdut, asa ca sunt in "inima odiseei" despre lohii, alaptat si chestii.
bafta miercuri
a... habar n-veam ca nu e voie branza cu mucegaiuri... io am mancat din greu in uichendu' dinainte de nascare. ce-i drept, preparata termic.
a... si pentru cine a nascut la giulesti. voi ati primit rezultatul la testu' ala de i l-au luat lu bb din calcai??? (gutrie sau cam asa ceva parca se cheama).
felicia, acu citesc... tie chiar nu ti-au facut radiatii la plamani? ca mie da si unei tipe din salonu meu chiar de 2 ori...
fug ca s-a trezit pitiku. si facem BAITAAAAAAAA
c & pitiku

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Silvia si Cristina felicitari! Sa va traiasca copilasii! Silvia, imi pare rau pt tine ca ai ajuns la cezariana!

Tania, Anda, ilenuta, alexandrina va tin pumnii, voi urmati dintre cele active!

Corap ideea e ca daca uterul tau nu e suficient retras, dr iti da sa iei niste Ergomet si se rezolva. Si alte chestii de gen. Adica poate sa fie folositor sa te vada. Bineinteles, cum crezi tu. Eu ma simt mai linistita ca m-am dus.
Eu nici nu stiu ca i-a luat bebitei analiza din calcai! Probabil ca daca era ceva in neregula ne spuneau, nu?
Cum i-au facut raze de 2 ori? Eu parca stiu ca n-ai voie sa le repeti in urmatoarele 6 luni.
Felicitari pentru laptic!!! Cat supliment papa Andrei la o masa?

Dordia bebele tau ia bine la o masa (in jur de 100), felictari! Dar vezi ca pe saptamana ar trebui sa ia minim 150-180. Zici ca a luat 100g in 4 zile, ar veni 175 pe saptamana, cam la limita, OK. Daca nu ia destul pe saptamana inseamna ca ar trebui sa-l alaptezi mai des. In nici un caz sa nu te apuci de completat cu lapte praf, ca tu ai resurse proprii, slava Domnului!

Felicia, stai asa, nu te panica de colici! Cu ragaitul: nu mai stiu unde am citit ca sunt 3 factori de care trebuie tinut seama (de toti):
-presiune pe burtica
-presiune pe spate
-pozitie ridicata
Adica de exemplu cu burtica bine lipita de pieptul TATALUI, cu capul pe umar si mangaiata sau batuta usirel pe spate. Niste prieteni bateau bine de tot copilul pe spate dar exagerau, eu zic ca nu obtineau rezultate mai bune decat noi ca o mangaiem.
Felicitari pt trecerea icterului! Incercata mamica ai mai fost tu! Si eu tot mai astept povestea nasterii tale!

Noi, de cand cu episodul din noaptea aia, ne-am invatat minte: nu ii mai dau decat dintr-un san la o masa, din ambii doar daca ii simt mai goluti (daca cere mai repede decat de obicei). dar mai ales noaptea, se umplu tare si se intaresc, asa ca no way al doilea, daca mai face pe flamanda (ca ea e laaacoma din fire) o leagan, o plimb, ma uit la ea, il scol pe sot, etc, dar nu-i mai dau. In cele din urma adoarme si gata. Nu mai regurgiteaza in halul ala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Salut! mai intru si eu din cand in cand, ca sa nu-mi apara numele cu culoare palida in lista de gravidute.Desi va citesc non-stop.Dar sunt inca in afara subiectelor, majoritatea avand problemele proaspetelor mamici.
Astazi, daca ar fi aparut modificari ale colului, ar fi trebuit sa fim 3.Dar n-au fost... , asa ca ne ducem marti la control si miercuri se pare ca va fi ziua cea mare.
Sunt intr-o continua stare de fericire, nu ma gandesc la ce urmeaza, am inceput luna decembrie cu dreptul si sper s-o tin tot asa.Am sarbatorit ziua de 1 Decembrie ca niciodata, am pus beculete in toata casa, asteptam sa cumparam si bradul , vine Mos Neculae, vine BB..., vine Craciunul.... si tot asa.
Va pup si va urmaresc cu atentie...poate-poate mai invat cate ceva.
mara 38w+2d

Mergi la inceput

Maramie una mi-e dor de gravidute pe aici! Pai nu se mai plange nimeni de piele care ustura, de dueri de spate, de plimbari nocturne pat-baie si retur.. mie incepe sa-mi fie dor de gravidutenie! Si mai ales de miscarile lui bb din burtica! Dar bb afara e super-dulce. compenseaza nostalia asta.

bb_alinus ma bucur ca ai renuntat la sportul cu mulsul. Intr-adevar, dubioasa treaba cu reincalzitul, mai bine e direct de la sursa, 100% proaspat. Normal ca pt situatii de urgenta, placari de acasa, e o solutie... Daca tot vrei sa-l implici pe tati, fa ca mine, implica-l puternic la ragait! Ce bine a luat miss in greutate! felicitari

Noki am facut asta seara lapte de pasare si am nevoie de un pic de consultanta: cat lasi albusele sa fiarba in lapte? Am observat ca la un mom dat se micsoreaza un pic. Pana atunci, pana se micsoreaza sau sa nu apuce sa faca chestia asta?
Eu m-am uitat si intr-o reteta din rev mami si acolo zice sa pui o lingura de amidon in zeama galbena. Se ingroasa un pic si nu se branzeste deloc, poti sa le lasi sa fiarba galbenusele.

anda tu acum ca ti-ai luat Ospenul si te-ai vazut cu sacii in caruta ti-ai si plasat bagajelul la usa?!?!
Ai fost o draguta cu clasicul in viata...
Nu ma mai laudati atata ca mi-o iau in cap! Daca sesizati semne de luat in cap nu va abtineti sa-mi atrageti atentia!

Ina apropo de tampoane ce sa mai zic eu care am deja 5 saptamani si 2 zile si inca le mai port. Ce-i drept acum sunt pe cele zilnice, din care am purtat si in mare parte din sarcina din cauza secretiei. Intr-o noapte am uitat sa-mi pun si nu stiam de ce sa simteam asa de bine si de lejer! Dar dimineata m-am trezit patata un pic. Si eu acelasi sfat pot sa-ti dau, ia bucati de vata (sacrifica pachetele alea 2, acum iti sunt cele mai necesare!), infasoara-le in fasa de pansament ca sa nu lase scame si pune-le asa. La contactul cu taietura - comprese sterile. Avantajul lor este ca lasa aerul sa circule si te vindeci mai repede. Eu asa am facut primele 2 saptamani iar apoi am inceput sa alternez vata cu tampon. Abia mai incolo am trecut pe tampon 100% si acum pe din alea zilnice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Intru si eu sa va salut si sa felicit noile mamici!
Mi-am propus ca saptamana viitoare sa scriu si eu nasterea Amaliei...sper sa reusesc sa ma adun!
Lavi2 bine ai revenit, hai sa te iau la intrebari, ca tot vad ca explici asa de bine. Cu ragaitul, pai cand vad cate strategii propui ma apuca panica... ca missa mea nu ragaie deloc, sau foarte rar desi o tinem pe umar si o batem usor pe spate, iar la spital cand am intrebat mi-au zis ca nu toti copii ragaie, cu atat mai putin cei ce sug la san! Asa o fi?
Fee, si eu ii dau Calmosine, desi are doar 2 sapt insa m-a terminat cu colicii ei care se manifesta cu precadere noaptea cand imi face niste crize de plans de nu stiu ce sa mai fac! Ca nimic nu merge... Mi-am propus sa te sun maine, e ok?

Alina si minunea mica Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Meems, super faina camera bebelinei ...iar pt fotoliu te invidiez...e exact cum cautam si eu dar n-am gasit

Corap, nu stiu cum e la Giulesti dar noua aici ne-au spus ca daca dupa 15 zile nu avem nici un raspuns de la analiza din calcai inseamna ca bebe e ok si nu are nimic. Mai nasol e daca primim un raspuns sa repetam analiza...sau mai stiu eu ce.

Lavi02, cum faci cand ii dai doar un san? Nu iti explodeaza celalalt? Eu inca o pun la ambii, mai fac exceptie noaptea, cert este ca miss haplea nu pare sa se sature cu una cu doua, desi repet, lapte am de ii curge si pe langa guritza, si ii ajunge pana la gat .
Xandra, dreptate ai, uite ca m-am mai uitat o data la pozicile lui Vladut si seamana un pic, mai ales acolo unde doarme ca un ingeras!

Ina, cum ai reusit sa o faci sa doarma noaptea? Plizzzzzzzzzzz vreau reteta! Eu azi am facut un pic de ordine si nu am mai lasat-o pe maman sa stea cu bebitza in brate, nici sa o adoarma in brate, am pus-o in landou si am lasat-o sa urle si....minune, tot povestind cu ea, si mangaind-o s-a linistit, si oftand pana la urma a adormit. Am pus langa ea, cum ati zis si voi, camasa cu care eram imbracata ca sa imi simta odorul...si a functionat! Dar sa vedem la noapte cand am de gand sa nu ma las, o sa incerc sa nu o mai tin atata in brate...bine ca nici sa urle nu ma prea lasa inima sa o fac! Va tin la curent!

Alina si minunea mica Amalia

Mergi la inceput

Noki cu sughitul si lamaia problema e asa: in timp se obisnuiesc cu ea si trebuie sa cresti "doza" ca sa obtii acelasi efect. De fapt asa au patit prietenii nostri, au ajuns la jumatate de lingurita de zeama de lamaie. ceea ce eu nu cred ca e bine pt bb asa mititel. Asa ca noi folosim lamaia doar in ultima instanta. Metoda pe care o aplicam cel mai des e sa o lasam/facem sa planga. daca plange, ii trece. dar uneori e greu sa o faci sa planga. Atunci cand trebuie.

leea chestia cu arsura si parul e pur folclor, parule bebeului e in membrane care sunt in uter iar stomacul si esogfagul sunt mai sus. Din cauza ca uterul e mare, stomacul e impins in sus si atunci continutul lui se intoarce spre esofag. Cum continutul stomacului e acid iar esofagul nu e obisnuit cu asa ceva, rezulta arsuri. Arsurile sunt favorizate de mese imbelsugate inainte de culcare.

Maria Alexia felicitari pt carucior! ce dragut, cu inimioare! Ieri am vazut si eu un Graco Ultima Plus in magazin, era 7.7 milioane si m-am ofticat oarecum ca nu mi-am luat si eu de la baby expo. Dar lasa, ca si cel care a fost al Silviei merge inca. Dar e mai usor Graco. O sa iau unul mic si usor, numai sport, pe cand mai creste. Mai studiez.

Chiar Corap i-au fost bune lui Andrei lucrusoarele de la Barcelona? 320g / sapt e f bine! Dar la greutatea asta iti poti permite sa faci experimente de genul scazut cantitatea de supliment si alaptat mai des, ca poate mai creste. Minimul/saptamana e ceva de genul 150-180, depinde de "autor".

Noki eu stau cu ea afara .. depinde de vreme! Cel mai mult pana acum am stat 1h40' duminica trecuta cand a fost f cald si frumos. Cred ca nu le face rau daca e vremea buna. Nu?

Dordia saracuta de tine cu problema cu operatia! Ma gandesc la tine pt ca si pe mine cine stie ce m-o paste cu lohiile astea interminabile! Cand ti-a taiat acolo ti-a facut vreun soi de anestezie?

bb_alinus coliceii se poate sa fie si pt ca nu elimina tot aerul\. Nati, uneori dupa ce mananca adoarme si apoi se trezeste si maraie. Daca o iei in brate, in sus, ragaie si apoi adoarme linistita la loc. Deci se scoala ca "nu a fist ragaita" destul. Nu contest ca exista si copii care n-au problema asta, dar asa e la noi. Daca nu ragaie bine ori o doare burtica si maraie, ori regurgiteaza mult. Ea suge cu lacomie la inceput si atunci inghite mult aer. Toata chestia asta difera de la copil la copil. De-aia cresterea unui copil nu e o stiinta exacta, poti doar sa preiei niste linii si idei generale, restul tine de tine ca mama: daca iti cunosti f bine copilul gasesti singura solutiile cele mai bune!

Ina normal ca zgomotul continuu si monoton ii linisteste: muzica, aspiratorul, masina de spalat, motorul masinii, uscatorul de par.. in situatii disperate incercati!

Eu va pupic.
Lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

mama di tutti, nici un sac in nici o caruta, ca sunt la fel de stresata si speriata. acum nu ma intereseaza de mine, de nastere, sunt emotionata sa-l vad sanatos, Doamne ajuta! poimaine ar trebui sa termin ospenul si ar fi fost minunat sa apara si bebe, dar nu da nici un semn...si ce n-am facut...numai de pe sifonier nu m-am aruncat, dar nici n-o fac:))
ieri m-am si antrenat pe bebelusul prietenei mele: i-am schimbat pampersul si l-am tinut sa ragaie dupa masa. operatiune incheiata cu succes: a ragait si a regurgitat o gurita de laptic. foooarte mandra am fost de mine...
noi, cele ce am ramas p-aici inca gravide nu prea mai avem ghes sa mai povestim de simptomele noastre, ca e mai importanta discutia despre bebei.
Azi m-am cam enervat. Vorbea cineva mai demult pe aici de vinisoare sparte pe langa chilot, pe partea interioara a coapsei. Of, am vazut ca mi-au aparut si mie, dar recent, saptamana trecuta n-aveam. Si ditamai vinisoarele, spre aspectul varicelor...acum in ultima saptamana...nu puteam sa scap si eu de astea..,auzi, in ultima saptamana sa-mi apara....mi-am dat seama ca sunt de la presiunea exercitata pe zona pubiana, circulatia sangelui este puternic afectata in zona bazinului si picioarelor, cel putin la mine...si pe picioare mi se sparg ca la nebuni in ultima vreme...si astea nu o sa treaca cu nici o crema din lume, doar cu operatie...asta e!

intrebare: stiu ca tb sa spalam sanii inainte de fiecare alaptat, dar cum? cu sapun de fiecare data? sau ajunge sa te speli cu sapun doar pe maini si apoi doar cu apa pe sani, mai ales sfarcuri?

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

mai, dar liniste e pe aici. la ora asta, cand eram toate gravide inca se trancanea serios...eu ma gandeam ca odata cu bebeii, chiar daca programul este mult mai incarcat, o sa se intre mai mult noaptea pt. ca mamicile se scoala noaptea des...dar cred ca sunteti obosite, chiar daca nu dormiti noaptea...o sa vad eu cum e, acum cred ca sunt naiva, nu? :))

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

anda, mai esti pe frecventa? Stai ca iti raspund oricum!

Mergi la inceput