Mamici casnice
Raspunsuri - Pagina 3
irina.c. spune:
quote:Cred ca sunt un fel de semi-casnica ,fiind in CIC.
Originally posted by impreuna
Irina bine ai venit (nu stiam ca si tu esti casnica:)
Exact la voluntariat ma gandeam si eu (ce fel de voluntariat faci?), doar ca astept sa treaca iarna ca pe vremea asta nu prea imi vine sa ies din casa decat cand am chef sau ii neaparat nevoie. diadaniela ai ceva vechime de cand stai acasa:) Ai dreptate, nici mie nu imi place sa imi creasca altcineva copilul, dar imi prinde bine orice fel de ajutor, mai ales din partea soacrei. Dar sa se implice doar atunci cand vreau sa iau si eu o pauza:)Nu vi se pare cam "denaturat" termenul de "femeie casnica" in ziua de azi? Au aparut tot felul de prejudecati referitoare la casnice si tot mai mult se promoveaza ideea de "super femeie" care le face pe toate.
Eu vreau sa le fac pe rand, nu toate deodata si ma simt foarte bine in pielea mea, iar cand creste Sara ma voi gandi din nou la cariera.
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
Sunt voluntar in cadrul unui serviciu de consiliere pentru victime si infractori.Nici mie nu prea-mi place sa ies pe vremea asta,dar vreau sa profit de timpul pe care il mai am,fiindca probabil ca in aprilie ma voi intoarce in "campul muncii".
Din pacate nu ne permitem sa traim doar din salarul sotului,asa ca probabil n-o sa fiu niciodata casnica,desi intr-un fel mi-ar place.Dar numai daca as avea un ajutor la mancare si curatenie.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
mirela alina spune:
Buna fetelor.
Flavia, puiutul meu are 2 ani si 2 luni si cred ca si daca as vrea nu as reusi sa-l las cu altcineva, deci trebuie sa fiu casnica inca o buna perioada de timp. Nici macar cu tatal sau nu prea sta. Dar nu ma plang....deloc.
In legatura cu femeia la curatenie sunt de acord cu voi...este nevoie. Numai cine nu are copii ne-ar face puturoase .Cum sa iesi dim. si seara cu el la plimbare, cum sa gatesti, cum sa calci, cum sa faci cumparaturi......daca nu ai pe cineva sa te ajute?
In legatura cu concediul.La ce fel de concediu te referi? La cel pentru cresterea copilului? Daca da, nu beneficiezi de el decat daca ai stagiu de cotizare de 10 luni inainte de nasterea puiutei Sara.
Daca te referi la Lg asta noua cum ca toate mamicile beneficiaza de indemnizatie, va intra in vigoare anul viitor.
Haide ca v-am plictisit.
Vapup si sa aveti o zi buna, casnicelor...
mamica lui Mateut
andora spune:
Buna mamici! Eu sunt in CIC, am bebe de 1 an si 1 luna si o sa ma-ntorc la serviciu cand va-mplini 2 ani...
Socrii mi-s in Moldova la mare departare (dar nu ma plang de asta ), parintii tot in Buc dar mama se va pensiona peste vreo 5 ani. Asa ca-s singura cu bebe pana pe la 18 zilnic...
M-am prezentat... si acum sa va zic ce mai avem in comun: teama de a-l lasa cu altcineva. Ca si diadaniela , sun mama de 100 de ori daca las maimutica macar o ora cu ea, sa nu mai vorbim canu vreau s-o las cu nimeni altcineva - a se citi cumnati, prieteni etc. Sunt oare paranoica? Poate, dar merg pe ideea poate super-exagerata ca daca Doamne fereste pateste ceva eu o cunosc cel mai bine si as face ce-i mai bine... ma gandesc la un inec banal cu vreun aliment, vreo lovitura.... hai ca m-am lungit aiurea, scuze...
Ref. la curatenie....hmmmm.... NU AM TIMP! Abia am timp sa-i fac mancare si sa fac patul, apoi afara sau daca nu in casa.. si n-o pot lasa singura fiindca are un talent sa se loveasca in cele mai nebanuite locuri... Plus ca imi cara lucrurile dintr-o camera in alta si apoi in baie si bucatarie de nu lemai gasesc, are o obsesie pt pantofi/ghete/papuci si-i desperecheaza si-i ascunde pe sub pat/mobila/sertare/dulapuri. Asa ca la mine e ordine doar 15 min dupa ce vine sotul de la serviciu. Si inainte numai daca doarme mai mult de 20min cu care ma mai cdoriseste dupa amiaza...
Si sa nu mai vorbesc de miorlaieli si plansete, crize de personalitate etc, care ma epuizeaza pana la limita cateodata...
Continuarea mai tarziu ca acum merg la ei in dormitor.. Va pup mult de tot si va doresc odrasle cuminti si timp mult.... Mii de scuze pentru palavrageala, si multumesc ca m-ati indurat
www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii
impreuna spune:
Mirela eu nu beneficiez de CIC pentru ca mi-am dat demisia De asta nu-s nici in car, nici in caruta:)
Irina e bine de tine ca te-ai implicat in voluntariat, deja ma gandesc si eu serios la asa ceva, da tot aman, acum astept sa treaca sarbatorile, probabil ca apoi sa vina primavara si tot asa:)
De fapt tot am ceva de facut, ca sunt membra in consiliul director in cadrul unui ONG, dar sedintele sunt lunare, asa ca... Si daca ar fi mai aproape de mine in mod sigur as face acolo voluntariat.
Ma bucur ca ni te-ai alaturat andora
Inteleg perfect cum e cu teama de a lasa copilul cu altcineva, asa eram si eu la inceput. Erau lnga mine si maica-mea si soacra-mea, iar eu abia daca eram de acord sa incerce sa o culce pe Sara atunci cand eu eram obosita. La cel mai mic scancet, eram lnaga ele si aveam ambitia ca eu sa ma ocup de tot, in ideea ca nimeni nu stie mai bine decat mine.
Acum m-am mai domolit, poate si din cauza ca a mai crescut Sara, nu mai e asa dependenta de mine.
O las cu incredere cu soacra pentru ca fiind toata ziua impreuna, imi stie obiceiurile si ce are de facut. Mama mea in schimb e departe de noi, iar cand ne intalnim, sunt tot cu ochii pe ea si ii dau intr-una indicatii.
Deci tind sa cred ca e chestie de obisnuinta...
Acum de exemplu as pleca cu niste prietene la munte intr-un week-end si n-as avea nici o problema sa o las in grija soacra-mi, mai ales ca e si sotul prin preajma si 3 zile nu e mult
Porumbel30 spune:
Ma bucur mult de subiectul asta!
Ingros si eu randurile "mamicilor la datorie" :)
Se pare ca sunt veterana! Stau acasa de aproape 8 ani!In febr. `98 l-am nascut pe Andrei, am stat in CIC 2 ani, apoi am aterizat aici unde a trebuit sa am perioada de adaptare:) si am ramas insarcinata cu Paul! Avand in vedere ca s-a nascut cu niste probleme de sanatate,am stat cu el acasa pana acum!Si intentionez sa stau cat de mult pot! Simt ca acest timp e f. special si nu se mai intoarce!
In afara de asta nu am gasit pe cineva prin preajma in care sa am suficienta incredere sa-i las "odorul" in grija! Oricum, ma linisteste cand citesc ca nu sunt singura!
Ma bucur ca ne putem impartasi aici gandurile, temerile, frustrarile, sperantele, bucuriile...
Va citesc cu placere!
"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."
country girl spune:
Primiti si barbatzi la subiectul asta? Ca sotzu e "casnica" si el...
Nu-i o gluma, nu va zburlitzi.
poze cu "Zmeoaica"
impreuna spune:
Bun venit Porumbel30, pana acum cred ca ai cea mai mare vechime dintre noi:) Da poate te ajungem din urma... Sa iti traiasca puiutzii, sa creasca mari si sanatosi.
Ai mare dreptate, timpul asta e foarte special si trece asa de repede... ; sa ne bucuram de el cat putem de mult!
country girl sigur ca au voie si barbatii, nu facem discriminari, mai ales ca sunt casnici:)
Hai mai povestiti despre voi.
diadaniela spune:
Mai fetelor , copii vostrii adorm singuri seara sau stati cu ei si duceti lupte?Ca eu mai am putin si turbez.Nu vrea sa doarma de loc si e rupta ,azi nu a dormit deloc.
Ma tot striga si eu vreau sa o invat sa adoarma singura.Se da jos din pat ,ii e foame ,sete,face pipi,caca etc.
Cred ca mai bine pt ea e sa invete sa doarma singura ,dar imi e mila de ea. Voi cum faceti?La amiaza singurul mod de a o adormi e pe picioare.Si seara a adormit pe picioare pana acum vreo 2 luni.Din cate vad eu la SuperNanny ,e mai bine sa invete sa doarma singura in camera. Spuneti -mi si voi ce credeti.Ada are 3 ani si o saptamana.
Flavia ,scuza-ma ca sunt off topic,dar in seara asta sunt chiar deprimata din cauza asta.Imi eate mila de ea ca nu poate adormi si din cand in cand ma striga si mai si plange ,dar daca ma duc la ea ,gata vrea joaca ,povesti si altele.Sper sa ma intelegeti ca sunt cam incoerenta.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
diadaniela spune:
Cat am scris eu a adormit,dar tot astept parerile voastre.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
impreuna spune:
Dia, stai linistita ca nu esti off-topic, astea sunt probleme de mamici casnice (si nu numai:)
Chiar mai devreme am adormit-o si eu pe Sara in brate. La noi se intampla rar, dar acume bolnavioara si e tare agitata.
Ritualul nostru de culcare e cam asa: pusa in patut (doarme singura in camera) dat suzeta si tinuta cu mana (eventual mangaiata pe burtica) sa nu se ridice in picioare. Cum am luat mana de pe ea, cum e sus. Intr-o seara a adormit in fund, in timp ce se ridica cu ochii inchisi.
Deci din pacate nu stiu ce sfat sa iti dau, doar ca si eu astept sa adoarma singura asa cum facea cand era mititica si nu se putea ridica.
Poate daca le-am citi povesti sau am gasi un fel de "ritual" dupa care sa se desfasoare totul, s-ar schimba treaba.
Mi-ar place sa aflam si alte pareri, eu una ma bazez deocamdata pe faptul ca va creste si o sa inteleaga despre ce e vorba...:)