Oligospermie (16)- putini, da' (ne)buni!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

vgabitza: eu zic ca sotul tau sa-si faca mai intai analizele, asta e parerea mea. Si daca vedeti ceva imbunatatiri in urma tratamentului pe care il va face sotul tau, poti incepe sa vezi ce e la tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

mey..mey da va miscati nu gluma..uhhhh..uhhhh am obosit alergand dupa voi sa va prind...
atunci ramane pe vineri seara..voi fi si io prezenta la mega petrecere a Oanei..pana atunci va pupacesc pe toti pe toate..

olteanca

Gabitza

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vgabitza spune:

e vreo problema daca pana sa ajunga la doctor ia ceva natural? cum ar putea sa-i dauneze?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia ramona spune:

La noi a nins toata noaptea , dimineata am avut ce curata zapada de pe masina .... de-a dreptul feeric. Ce bine ar fi acum la gura sobei cu o ciocolata fierbinte.....

Gabi, dar sotzului tau nu i s-au recomandat alte analize. E bine ca spermocultura e ok, dar analizele hormonale si examenul urologic??? Sa-ti spun de ce spun asta, noua dupa prima spermograma, facuta aici la Arad, un dr, care habar nu are cu ce se mananca infertilitatea masculina, i-a dat sa ia niste medicamente hormonale care daca le-ar fi luat i-ar fi dat peste cap toti hormonii (avand in vedere ca el hormonal e ok). Asadar e bine sa investigheze tot ce e de investigat si abia apoi tratamente.
Branca ursului nu are ce sa-i faca rau, e produs natural. Nu trebuie reteta.

Nounou voi intra special de Craciun sa va spun daca am o veste buna sau nu. Eu sunt OPTIMISTA luna asta, nu stiu de ce. Cred ca
.

M Oana, masinutza e dotata si cu scaun pt BB?

Petro, pai tu trebuie sa aduci soarele pe strada noastra, nu? Si atunci arunci o raza si pana la noi.

Mergi la inceput

flavia ramona iti multumesc pentru mesaj
ma bucur extrem de mult sa vad ca aici e o comunitate in care toti se cunosc si va multumesc pentru randurile adresate mie. inseamna enorm sa stiu ca exista cineva care ma intelege si cu care pot sa discut in legatura cu acest subiect

Mergi la inceput

si as mai avea niste nelamuriri, ca am tot citit pe forum la capitolele anterioare si in capitolul asta. ce treaba are carnea de porc cu toata chestia asta? si ce inseamna fara alcool? adica deloc, sau se poate o data pe saptamana, cate un pahar de vin alb demidulce (ca asa-i place)?

Mergi la inceput

si as mai avea niste nelamuriri, ca am tot citit pe forum la capitolele anterioare si in capitolul asta. ce treaba are carnea de porc cu toata chestia asta? si ce inseamna fara alcool? adica deloc, sau se poate o data pe saptamana, cate un pahar de vin alb demidulce (ca asa-i place)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

vgabitza: eu de carne de porc nu stiu nimic, dar asta vara cand am facut ICSI si sotul meu a facut biopsie testiculara (ca el are azoospermie) i s-a spus ca era de preferat ca 2-3 luni inainte sa nu fi baut alcool, sa ne se streseze, sa manance sanatos, cat mai putin gras (cred ca de asta trebuie limitata carnea de porc), multe fructe si legume proaspete. Un asemenea comportament duce la sanse mai mari de a avea o spermograma buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Sotul meu are oligospermie. In copilarie, unul dintre testicule nu i-a coborit asa cum ar fi fost normal, decit foarte tirziu si din cauza unor neglijente pe care nu doresc sa le comentez (of, of), a fost supus operatiei abia la 8 ani. Nici acum nu stiu exact cum a fost pentru ca nici unul dintre parintii lui nu vor sa-mi povesteasca nimic. Cert este ca acum nu este in regula. Diagnostic:oligospermie severa.
Dupa ce, in trecut, am facut niste analize mai mult sau mai putin amanuntite, am descoperit ca toate tratamentele pe care EU le-am facut nu ar fi avut nici un rost si am fi cistigat mult timp daca sotul meu ar fi fost de acord sa mearga la medic, de la inceput. El este foarte pudic si nu vrea sa auda de medic. Dupa aceste analize, am aflat ca el are 6 milioane de "baieti veseli" pe mililitru, cu o mobilitate de 50%. Va scutesc de alte cifre pentru ca oricum nu mai sint de actualitate. Dupa ce am fost la Bucuresti la un doctor androlog ( dr. Soare, de la clinica Parhon"), consultatie la care , din nou, sotul meu a refuzat sa "isi dea pantalonii jos", repet e foarte pudic, pe baza acelor analize ( si atit!!) am primit o reteta cu Pregnyl. Am fost foarte suparata ca, la acel moment sotul meu nu colabora foarte tare si refuza sa se supuna unor examene amanuntite.
A facut acele injectii dar imi spunea tot timpul ca el vrea direct FIV si ca nu are rost sa mai incercam altceva. Dupa acest tratament cu Pregnyl, numarul de spermatozoizi a crescut la 11 milioane dar...atit.
Dupa 3 ani, adica acum, sotul meu si-a schimbat atitudinea si doreste sa faca tot ce trebuie facut, e de acord sa se dezbrace, e de acord sa facem orice si e pregatit sa fie studiat amanuntit. Problema este ca el lucreaza foarte mult si nu prea putem pleca asa...una-doua, la Bucuresti.
Intrebarea mea era: de unde sa inceapa? Ce teste sa faca? Unde sa le faca? Ideea este ca avem nevoie de informatii ca sa economisim timp si sa incepem de unde trebuie inceput. Noi sintem din Bacau si am putea face si aici niste teste complete ( si eu si el) dar ne punem intrebarea daca nu cumva, mergind in Bucuresti o sa ne puna sa le repetam si atunci ne vom fi zbatut degeaba ...
In luna martie vom putea demara cu toate fortele acest proiect ( pina atunci sintem "prinsi" prea tare cu alte probleme destul de delicate) si de aceea am venit aici... Sa va intreb: ce clinica ne poate ajuta in directia asta?

Multumesc mult.

P.S. Nu sint deloc uricioasa si acrisoara ( cum a spus cineva). A fost o neintelegere a unei situatii si imi cer scuze ca am parut altfel decit sint cu adevarat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leliutza spune:

salutare!
Tabihta, te citesc si aici, eu stiu ca tu ai facut un FIV in Turcia, ai facut cu ICSI ?
noi mergem la Szeged si spermograma e jale, are doar 4 mil si alea anemice. ce ziceati voi de carne de proc si bautura ?
noua nu ne-au spus nimic de vreun regim pe care sotul ar trebui sa il urmeze.

va pup

Mergi la inceput