Observatii?Propuneri ?(intr-un un referat la drept

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by Leditia

Pai si eu tot la administratie,am scris mai sus,dar de anul acesta s-au schimbat programele pt ca s-a facut fac.de 3 ani si apoi faci masterul 2 ani pt a te specializa pe ceva.Asa ca au facut ei ce-ai facut si-au scos ce era de administrativ,si-au bagat numai drept.
Am o carte de ex de sinteze ,care-i de anul trecut si acolo sunt sintezele pt materiile de anul trecut si am vazut cate s-au scos de administratie si cate s-au bagat in locul lor de drept anul acesta..
Cartea de TGD a doamnei profesoare Carmen Popa o am.
Ideea n-ar fi ce trebuie sa scriu despre izvoare ci ce trebuie sa scriu la propuneri si observatii vizavi de izvoarele dreptului.
Pupici cu lipici.

Freia mai greu cu biblioteca ca ce au ei acolo numai biblioteca nu e,iar acasa nu imprumuta carti.
Pupici cu lipici.

Sarbatori fericite tuturor!

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
Administrativ oricum vei face. Ca e materia de baza. Eu am facut in anul I doar in sem II. Poate anul asta nu faci, dar anul viitor, sigur. Si apoi nici materiile nu coincid. Astia cred ca nu merg dupa o programa clara pentru toate facultatile. Eu, de exemplu fac dr. funciar in anul II, iar un prieten de-al meu, tot la administratie face in anul V.
Legat de problema ta cu propuneri si observatii, nu cred ca inca poti sa ai o parere proprie despre asa ceva, mai ales ca abia acum te lovesti pentru prima data de aceste lucruri. Pana la urma tot parerile altor autori va trebui sa le folosesti, dar pe care sa le adaptezi limbajului tau, care este mai putin juridic. Eu cel putin asa am facut. Si profu va vedea ca totusi ai citit ceva si va lua in seama lucrul asta. In cazul in care acel referat conteaza pentru nota finala, asa cum ai spus. voi ce materii faceti anul asta? Eu nu am facut istoria dreptului, ci istoria administratiei, care e istorie curata.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Da,asa ma gandeam si eu,ca nu pot sa propun nimic..nu am cunostiintele necesare.Si totusi acolo zice clar ca trebuie scrise de catre student...
Anul asta fac introducere in drept,drept constitutional,introducere in istoria dreptului,drept civil,metodologia cercetarii juridice,dreptul familiei,drept constitutional-Constitutia Romaniei,Introducere in dreptul european,drept procesual civil,drept penal,drept civil-persoanele si engleza.Iar apoi mai sunt facultativele si optionalele.
Deci dupa cum vezi..multtttt drept.
Pupici.


Sarbatori fericite tuturor!

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Da astia isi bat joc de voi. Stiam ca se fac 3 ani in loc de 5, dar chiar atata materie? si asa diversificata? Eu anul trecut am avut cu totul 12 examene, din care 2 la civil, 2 la constitutional, 2 la engleza, 1 la drept administrativ (referat), 1 la drept roman, 1 la istoria administratiei, 1 la bazele stiintelor politice, 1 la economie politica si 1 la nu mai stiu ce. Eu abia anul asta fac dr. penal, partea generala. Si la mine s-a micsorat perioada de studii. Anul trecut spuneau ca facem 5 ani, iar anul asta ne-au anuntat ca facem doar 4, asa ca mai am anul asta si inca 2. Dar noi ramanem cu licenta si nu e obligatoriu masterul ca la vi, pentru recunoasterea studiilor superioare de lunga durata. Asta e sigurul avantaj ca am inceput anul trecut facultatea.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica gen spune:

Ma trezesc mai greu...Probabil ca ai terminat si referatul.
Propunerile din cate mi-amintesc eu sunt "de lege ferenda". Insa subiectul "Izvoarele dreptului" pe cat e de general pe atat de introductiv.
Propunerile presupun observarea scaparilor legiuitorilor din actele normative (ce fac obiectul lucrarii) si formularea proprie a normei, in sensul corect (enuntul propriu-zis, si enuntul din perspectiva ta, insotit de ratiunile de rigoare.)

Gen 7+ si Robert 2 noiembrie 2001

Mergi la inceput