Copilasi de oct-noi-dec 2003 (69)
Raspunsuri - Pagina 6
carmen77 spune:
Adriana, pentru tuse, uite ce spuneau mamicile de pe subiectul cu sezatoarea canadiana (unde eu intru destul de des) ... deci astea sunt citate:
"O sa-ti spun cum facea soacra mea siropul de ridiche neagra. Taia partea de sus a ridichei si o scobea, iar in gaura punea miere, dar nu atat de multa cat sa umple gaura. O lasa cam o zi pana cand ridichea isi lasa zeama, iar din siropul ala le dadea copiilor, cam o lingurita o data, de doua-trei ori pe zi." - asta e primul citat - deci f buna e ridichea neagra .. sucul ei.
"Ce fac eu cand are crize de tuse:
1. pun o batistuta umeda pe calorifer, fiind inca in tara nu am umidificator, dar eu pun pe batistuta pucaturi de ulei volatil de busuioc. Crizele se potolesc instantaneu... Ceaiul de busuioc e magic la tusea uscata si persistenta" - al doilea sfat, ceai de busuioc ...
Eu zic ca poti incerca, pana la urma sunt naturale amandoua, nu cred ca are ce sa ii strice. Aaaa, si sfat de la mine, vezi sa fie umiditatea in camera la ea destul de mare, ca daca e uscat aerul, si de acolo poate sa tuseasca. 

POZE NOI 
Carmen
si
Matei Gabriel - [b]27.10.2003
carmen77 spune:
quote:
Originally posted by adameasca
'neatza!
Pe unde sunteti?
Mai, io m-am hotarat: vreau zapadaaaaaaa!!!! Si nu vrea sa vina...
_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)
www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal
Ileana, veniti in vizita un pic pe la noi si te saturi tu de zapada

POZE NOI 
Carmen
si
carmen77 spune:
Am pus special pentru tine, cu dedicatie
, ce era in fata casei acu o saptamana ... il albumul cu Micul Mos Craciun.

POZE NOI 
Carmen
si
ciuf spune:
Ileana, uite, iti trimit niste zapada ca avem prea multa si nu prea se topeste. Aseara temperatura era -25. Ca niciodata. Un ger de scartaia zapada, nici cainele nu si-a facut nevoile de frig ce era.
Al meu sot a venit ieri de la serviciu cu niste frisoane. Asa ca toata noaptea am facut de schimb la comprese pentru frunte, sosete, etc. Nu am gasit termometru ca l-a ratacit Luca pe undeva si cam asa se intampla cand ai nevoie de ceva atunci nu-l gasesti. Oricum ardea bine. Nu putea sa adoarma ca il durea capul. Luca ma striga de sus, din pat "Hade, mama", sa vin langa el in pat. Mi se cuibarea in brate, adormea si apoi coboram la sot, care dormea in dormitorul de jos. Si uite asa am facut cateva ture bune pe scari.
De dim. se duse la doctor si ii dadu tratement. Se pare ca e gripa ca ii lua exudat din nas si gat. Fusei la farmacie de luai medicamentele, unul din ele fu mai scumpicel, vreo $55 pentru 10 pastile, dar la prima capsula care o lua se simti vizibil mai bine. Fu capabil sa si manance ceva.
Acum sper sa nu inhatam si noi raceala. Ca asta ne-ar lipsi.
Peste o ora am programarea la pediatru pentru vaccin.
Burtica mea e bine, miscacioasa, saltareata, tot tacamul. Sanatoasa sa fie. Am emotii sa nu iau raceala ca simt un pic ca ma doare capul si ma gadila nasul.
Carmen, cam asa e si la noi zapada. E o dulceata micul Mos Craciun. Pup eu ochisorii lui frumosi.
Boeru, sanatate multa puiului.
Adriana, succes la intarcat. E grea dezlipirea asta. Si pentru tine si pentru Julia.
Va pup,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
super mami spune:
Carmen brrrrrr m-a luat frigul doar privind pozele alea. Mie nu-mi place zapada. Adica imi place...in vacanta. Dar nu in fata casei sa ma tarai prin ea.
Hai ca ar merge asa vreo doua zile de Craciun...alba si pufoasa. Dar atat.
Pufulici e delicios
Pup tare pe obrajori.
Valeria nu mai fi suparata. Asta este. Lasa sa fiti sanatosi si dupa ce vine bebelina sigur mai dau o tura si pe la voi.
Uitasem ca sunteti in vacanta, de-asta intrebam de voi ![]()
Cum mai misca bebelici? Tot cumintica? Si Luca?
Acu n-am inspiratie, nu cred ca ma ia valul azi
...asa ca nu ofer lectura ![]()
Astept sa mi se usuce parul si ma duc la nani. Mi s-a pus pata pe feon....nu-l mai suport. In plus mi-a intrat o suvita la motoras si miroase a ars in toata casa....
Analizele duduii au iesit absolut PERFECTE. Nu mai stiu daca v-am zis.
Acum insa are o bubita pe partea interioara a obrazului ( care o doare ca ea mi-a aratat-o) si doua pe amigdale. Ce o mai fi...?
Maine vizitam iar cabinetul.In rest e tareeee vorbareata. Si papagalicioasa...repeta orice.
Azi am intrebat-o "ce e" (parea suparata) si ea "nimic" ![]()
Toata ziua cere masaj "aici mami aici" si se pune cu spatele la mine si se trege de umeri. Da' odata inceput....nu se mai termina. Sta cu orele. Si ii place sa-i faci tare, pana se inroseste. Seamana cu tati ![]()
Ma bucur mult ca a inceput sa-i placa la plimbare...de mana, civilizat.
Acum iesim linistite fara carucior. Pana acum nu voia deloc de mana....nici un minutel. Asa ca tot timpul trebuia sa strig dupa ea...sau sa iau carutul.
Acum suntem ladies. ![]()
Si daca tot mergem impreuna povestim tot ce vedem, ne oprim impreuna sa admiram diferite minunatii (gen pietricele, frunzulite, catei, pisici si piu piu).
Asa da plimbare. Nu goana aia disperata dupa mica alergatoare si cataratoare.
In rest...mai nimic. Maine mergem sa cumparam cadoutul pt ziua ei.
Am reusit sa ma hotarasc intr-un final. Greu nene sa fi mama de fetita...parca as vrea de toate. Da unde sa le mai bag. In seara asta am aruncat un cal/balansoar. Cadea zilnic de pe el...mai ocupa si toata camera...acu'imi cam pare rau ca era frumos. Dar dupa ce am vazut-o cu scafarlia pe mocheta....m-am infuriat si l-am scos afara. Na' daca e rau !!!!
S-a matait domsoara putintel "abaito" (calutul)....a suspinat de doua ori si s-a orientat in alta directie.Va arat ce ii iau? E in regula, nu ? E voie? Sper.
Uite aici:
http://www.elcorteingles.es/multitienda/producto/producto.asp?hddref=11900&cpam=45&tpam=ssc
sau
http://www.elcorteingles.es/multitienda/producto/producto.asp?hddref=35153&cpam=45&tpam=ssc
si
http://www.elcorteingles.es/multitienda/producto/producto.asp?hddref=34548&cpam=5&tpam=scc
si
http://www.elcorteingles.es/multitienda/producto/producto.asp?hddref=20589Daca aveti vreo sugestie in legatura cu papusile....imi plac amandoua dar nu stiu pe care sa o aleg. Fac lucruri duferite.Ma duc la nani, mi s-a uscat si freza intre timp.Sanatate puiutilor bolnaviori, sa se faca repede repede bine.
Noapte buna piticilor si parintilor.

Alexandra si Isabelita Isabel
super mami spune:
Valeria....eu m-am lungit cu scrisul....am mai baut un ceai...am mai bagat un ochi la tele...am mai vorbit la telefon....n-am prins mesajul tau.
Sanatate multa. Sa aveti grija de voi cu gripa asta.
Vad ca aveti activitate, nu te plictisesti ![]()
Bea ceaiuri si imbraca-te bine...fa tot ce trebuie ca sa nu racesti. Mai bine incepi de-acum.
Sanatate lui tati si tie.
Saracutul catelus...parca-l vad ![]()
![]()
![]()
Adriana...eu nu am avut lapte decat vreo 2 saptamani...asa ca nu stiu ce sa-ti zic.
Stiu din ce am vazut la altii ca e greu, dar nu imposibil. Gandeste-te ca trece. ![]()
Chiar imi amintesc de o fetita de vreo 2 anisori care desi cu chiu cu vai accepta ca nu mai are acces la zona fierbinte...de fiecare data cand cadea...sau se lovea ( o suferinta fizica ) dadea fuga la mama ei si incepea sa o traga de haine.
Si pt ca era oricum pusa deja pe scandal....nu o scoteai nicicum la capat cu ea. In plus se intampla in parc sau pe strada....femeia ca sa evite scandalul...se conforma.
Pana la urma a plecat intr-o vacanta de 3 zile si a lasat poftiioasa cu bunicii.
La intoarcere....totul era rezolvat.
Oricum cred ca e vorba de legatura dintre voi doua, nu de laptic. Ei ii place acolo, lipita de tine.
Eu zic sa o iei usurel, cu multa blandete.
Succes. ![]()
Mie mi-e cam mila de ea. Serios, pai sa ramana asa fara dintr-o data. Of. Mi se par asa dulcei copiii care papa de la mamici. Of ce mi-am dorit si eu !!!!
Gata...nani pt mami lui Isabel!!!
pupiciAlexandra si Isabelita Isabel
boeru spune:
Fetelor eu sunt bolnava am luat si eu raceala de la Raducu. Al meu e inca acasa (deh, el poate sa lipseasca) eu nici atat!
Imi bubuie capu' si sunt cu zeci de servetele pe langa mine. De gat nici nu mai vorbesc!
adameasca si julia23 Raducu are din nou bronsiolita, acum e mai bine. Sa terminam tratamentul si o sa incepem un proces de imunizare si oricum pana la primavara nu-l mai duc la gradi - asta e si indicatia medicului pediatru!
Hai ca va las ca nu ma simt prea bine!
Viata este facuta din bucatele mici de ciocolata, cand mai dulce cand mai amara, important este sa stii sa le gusti pe fiecare in parte.....
Raducu cand avea plete
Petrecere 2 ani la gradi
uki spune:
Sanatate mey
!!! iar ati inceput?
of of...
noi inca suntem binisor...nimic nou, nimic vechi, prostioare de
, Mariuca a inceptu sa admire deja ornamentele cu luminite si tot felul de stelute dupa care e moarta, de pe la geamurile firmwelor sau la apartamente,
abia astept sa facem pom
...
va pupacim si weekend placut totusi(dati-i cu vin fiert
)
Gabriela si
Mariuca(31 dec 2003)![]()
Ven spune:
Salutare fetele!
Nu e lene, mai, e lipsa de timp
Pe cuvant!
Florina, join the club, si eu sunt racita cobza. Si pt. a doua oara in viata mea, se pare ca am un fel de bronsita sau ceva, ca tusesc urat de tot, ma doare tot pieptul cand tusesc, ma scutur din toti rarunchii, imi vine sa pic dupa cate un acces de tuse...Ma doare si in gat de nici nu pot manca, ma doare capul, ma injunghie prin sinusuri, am frisoane. Cam asa ma simt. Mi-am facut ieri un exudat faringian, sa vad mai intai daca am ceva bacterii in gat, sa iau tratamentul potrivit. Mai nasol e daca e viral, ca sigur o sa ia si Markus
Macar sa treaca ziua lui, si pe urma....
Speaking of which, azi incepem pregatirile, adica facem salata de boeuf, ouale umplute, tortul (v-am zis, primul tort din viata mea!
) Restul maine. N-o sa avem decat 2 copii invitati, o fetita de 1 an jumate, Alicia, prietena lui Markus si Razvan (10 ani), baiatul nasilor nostri de cununie, pe care Markus il iubeste tare-tare. In rest, oameni mari, vreo 10-12 persoane cu tot cu noi familionul.
I-am si comandat un tort, ca poate eu dau kix, unul frumos cu imagine cu Donald, Pluto si nu mai stiu cine.
Cam atat. Ma duc la bucatarie. Va pupam!
Venera
, mama lui Markus:
-> 
adriana spune:
Dragelor, fiti atente cu bronsiolite, viroze, etc...e o epidemie de pneumonii prin Bucu.
Nu stiu cum, dar dau imediat in complicatii toate bolile astea legate de aparatul respirator.
Sanatate la copii
Super mami, m-ai imbolnavit cu papusile alea
, cred ca Isabel se potriveste de minune la masuta aia de mica domnisoara
Iar papusile, sunt super... mie mi-au placut amandoua.