Bebelusi de mai-iunie 2005 (35)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Elisor, multumesc frumos inca o data.
Gabitzam, deasemeni iti multumesc si eu inclin sa cred ca nu este rujeola.
Stefania Nicolae, multumesc,m-am lamurit.

Loreen,ce vaccin ii faci Deliei luna viitoare? Noua ne-a spus ca pana la un an am terminat cu vaccinurile.Cum ii dai carnea de vita? Alternezi cu cea de pui sau inlocuiesti in ziua de carne puiul cu vita?Paste, ti-a specificat ce fel de paste,cu ou,fara ou,etc? Ai glumit sau serios ii faci spaghete? Doctorita ti-a spus sa-i pui in supa de legume si paste sau sa-i faci mancare numai din paste cu sos?Hai ca ti-am pus la intrebari

Mariamunteanu, sunt tare dulci baieteii tai, nici nu mai au nevoie de jucarii, se joaca unul cu celalalt.

corni si bebe (11 May 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Ieri am inceput si noi cu carnita. I-am dat un borcanel hipp cu curcan, cartofi piure si porumb. bun. l-a mancat pe tot. Azi i-am dat carnita de pui amestecata cu morcov. Le-am fiert impreuna iar apoi le-am pasat. A mancat fara sa strambe. De parca numa d-asta a mancat pana acum. A mancat portie dubla, drept urmare, acum, la ultima masa de lapte a baut cam putin. Sper sa nu mi se trezeasca ca noaptea trecuta. Apropos de carne, Loreen, eu i-am cumparat vitel de la hipp. Ma gandeam sa-i dau peste cateva sapt., dupa ce se obisnuieste cu puiul. Scrie pe borcan ca este pt 6 luni, dar o sa i-l dau spre 7. Dr. zicea ca peste 2 sapt o sa introducem si oul si ficateii. Deocamdata sa se obisnuiasca cu branza de vaci si carnea de pui. Vad ca n-are treaba. Ii plac amandoua.

Eu nu mai reusesc sa o schimb decat cu sudori. Nu mai sta pe masa de infasat. Cum o pun cum se suceste. De abia ii lipesc scutecele. de imbracat nici atat. Urla cum ii trag body peste cap, asa ca ma chinui cand este d-ra pe burta, preocupata sa traga servetelele umede din cutie sau sa moflaie celelalte scutece. Un lucru bun este ca am reusit in sfarsit sa o culc in sac. A ripostat in prima zi, un pic si in a 2 a , dar acum nu-mi mai fac griji ca se dezveleste. O imbrac doar in body si o bag in sac. Asa nici nu se mai invarte prin tot patutul.

Zilele astea am tot avut musafiri, au venit si bunicii, a fost si sotul meu acasa, asa ca ratusca a stat mai mult in brate. Eram supar panicata ca vin musafiri pt ca nu de mult Ema mea urla cum vedea pe cineva si nu statea decat in brate la noi2. Ei bine, spre uimirea mea, copilu'nici n-a avut treaba cu mine cat au fost toti bunicii ei la noi. Desi o stie doar pe mama mea, ceilalti fiindu-i straini, a umplut camera cu zambete cand o luau toti in brate si o alintau care mai de care. Eu si Mihai eram uimiti. Cred ca au gandit ca suntem un pic dusi cand le-am spus ca Ema e mai dificila in perioada asta..:) A crescut, cred ca asta este explicatia.

In continuare bebe spune TATA. Azi numa' ta-ta-ta-ta-ta am auzit. Eu zic "mama", ea rade si spune "tata" ...si tot asa. O intreb daca a facut caca, iar ea repeta:"caca". Bine ca spui si "caca" inainte sa spui "mama"! :) Clar nu stie ce spune, dar repeta. Cuvintele cele mai folosit de noi cu Ema sunt "ASHA" si "DA". Le repeta dupa mine mereu: "Ataaaa", "daaaa" Numa' mama nu repeta.:)

Caut hipp cu SPANAC, hipp cu BISCUITI, hipp cu lapte, cele de "noapte buna" (nu mai stiu cum se numesc.:) Le-ati vazut pe undeva? Nu la farmacii ca-s prea scumpe acolo. Cine da spanac bebelusului? Cum il preparati? Dr. mi-a spus sa nu-i mai dau broccoli si conopida ca ar durea-o burtica si ar avea gaze. Ok, o sa ii dau mai rar, dar nu am obs sa o fi deranjat burtica pe Ema dupa ce a mancat cu pofta o portie de broccoli cu morcov.

EmAdina

0-4luni 5-6luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Cloreta mi-a dat o dr. romergan cate 10 pic de 2 ori pe zi,o zi da una nu si sirop B complex cate 2 lingurite pe zi...Ideea era ca romerganul sa o linisteasca,aiurea,probabil ca foamea a plesnit-o de la celalalt sirop...

Corni eu am intrebat-o de paste si i-am zis de spaghete...nu a comentat nimic...doar ca se intreba cum i le dau....foarte simplu...le faramitez cu furculita ca nu-i mai dau pasatura...ii las si bucatele mai mari ca mesteca bine...Si spaghetele i le fac ca la mama lor,cu sos cu condimente...Paste eu cumpar numai de la barilla care pare-mi-se au ou in ele...Carnea io dau zilnic,i-am dat si pulpa de pui,despelizata binenteles,si paine...iar dupa ce ma linistesc cu mutatul o trec incet incet la mancarea noastra binenteles cu anumite limite...A...mi-a mai zis de supa cu galuste,dar eu nu stiu sa fac galuste...
Vaccinul este rapelul la meningita...

Surorile,citim povesti,calare pe situatie

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Thomas a invata sa iasa din sacul de dormit, asa ca ... urmeaza si la voi curand.

Romerganul cum adika linisteste? Doarme Delia mai bine cu el?

Mie pediatra mi-a zis: Calma Baby-apa de ploaie, ceai de tei-interzis. Asa ca Romerganul ce face?!?

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Elisor, La Multi Ani si multa, multa sanatate mamei tale.
Si eu folosesc Skype si ma conversez cu sora mea in Ro si sunt destul de multumita de el. Iti trimit pe mail ID-ul meu pe Skype si poate ne mai conversam din cand in cand.Biancai, asa cum ti-am spus si Patrick a avut o perioada cu treziri multiple noaptea ca sa pape. Banui ca a fost intr-o perioada de crestere mai intensa.
Acum sunt putin necajita ca de ieri Patrick are temperatura 37, 37.5. Ii mai scade dar apare din nou. I-am dat Tylenol dar cam atat. In afara de faptul ca ii curg balutele, roade tot ce prinde si e mai somnoros, el e vesel saracutul. Mai astept pana maine si daca nu dispare ma duc cu el la medic ptr. linistea mea ca e totusi o temperatura destul de periculoasa ptr. 3 zile in sir.
Lui Patrick e clar ca nu-i place banana. De cate ori o adaug in mancarica (cereale) ia de 2-3 ori si gata nu mai vrea o scuipa afara. O fi semanand cu mine ca nici eu nu ma dau in vant dupa ele, poate 1,2 pe an dar numai daca sunt verzi. Asa ca il las in pace si vom vedea mai tarziu.
Sa nu radeti de noi dar sunt asa de fericita ca in sfarsit am trecut si noi la pampers nr.3 Stiu ca mai sunt bebei-fetite balerine care sunt siluete, dar la baietei cred ca Patrick e cel mai siluet. Si zau ca nu stiu cu cine seamana ca si eu si sotul putem intra usor la categoria grea.

Androix, daca nu te superi si eu as vrea cartea cu Monty pe mail. O sa-ti dau un PM cu adresa de mail. Sunt in a doua zi de legume si fructe ca astea sunt favoritele mele. As putea sa stau cu ele toata saptamana. Nici carnea, nici branzeturile nu sunt favoritele mele. Carnea (gratarul) de obicei o mananc cu mustar sau hrean sau mananc carne d ecurcan afumat care intr-adevar imi place la nebunie. Cand e ziua de lactate dai cu iaurt, ceva cascaval si feta ca laptele nu-mi intra pe gat nici cu slujbe. Si eu beau cate o cafea dimineata.

Babygirl, m-am topit uitandu-ma la pozele Emei. Imi plac toate la nebunie, dar favoritele mele sunt asta si asta. Ce ochi mari si frumosi are si cate jucariiiiiiiiiii. Am uitat sa-ti spun despre centrul de activitate al Emei ca acelasi efect il are si asupra lui Patrick. Cum il puneam sub el se apuca de plans. Asa ca dupa 2 saptamani i-am facut vant inapoi la magazin, ca doar nu mi-oi chinui copilul singura.

Lucas, m-am prapadit de ras citind despre faza cu pachetele cu jucarii si mama ta.Chiar ca se uita la TV cam mult. ar trebui sa-i faci program numai la telenovele. Bine macar ca aia de la DHL au fost rabdatori si n-au luat pachetele sa le trimita inapoi.
M-am uitat la pozele lui Matei, care e un baietel mare si dulce foc. M-a impresionat in mod deosebit poza asta.

MariaMunteanu, ce sa spun, cand ii vad pe voiniceii tai mi se taie respiratia. O fi greu cu doi, nu zic nu dar sunt atat de dulci si in plus eu cred ca de acum va fi tot mai usor ptr. ca se vor juca tot mai mult impreuna. Sunt asa de scumpi http://community.webshots.com/photo/514137607/514137607tvNpzA]aici[/url].
Hai curaj si intra si tu in clubul celor care vor sa slabeasca cu dieta disociata. Nu e chiar asa de greu, dar nici usor. Eu vreau sa o tin pana la sarbatori in fiecare saptamana caci vreau sa ma incapa din nou daca nu toate hainele din dulap macar jumatate.

Loreen, as veni si eu sa te ajut mama dar cred ca pe cand ajung eu tu ai gatat si ajung numai la desfacutul sampaniei. Asa ca te sustin din departare si sper sa treaca cat mai iute. Of, of, of n-as vrea sa fiu in pielea ta.

NewMami & Patrick Ryan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Andreeaatan tocmai asta-i problema la Delia...nu doarme ziua spre seara este trotil si-mi mananca ficatii...asa ca da-i cu romergan...dar tot nu doarme extraordinar ...dar mananca mult mai bine...CAlma baby si cu teiul sunt vax albina pentru Delia...FAta de mica stie ca vrea ceva mai tare

Newmami sa ma mut si va dau la toate o sampanie...macar virtuala...
in seara asta m-am apucat de dosit boarfe in saci si m-am ingrozit cati s-au strans si cate mai sunt de bagat...
Mai da mie 37 nu mi se pare temperatura...abia de la 37,8 cu 9 axial poti spune ca are stare subfebrila...Daca zici ca "balerinul"baleste si roade la greu poate fi reactie dentara...acusica va vad cu iepurasii in gura...

Noua ne-a zis dr ca o sa iasa pe la 8 luni jumate noua...sa-mi cada mecla pe jos...pai ce crede ea ca stau atata sa ma ciocane Delia la unicul si rablagitul neuron care-l mai am...saracu si a ramas singur fara nici o sansa de reproducere...

Surorile,citim povesti,calare pe situatie

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Acum chiar nu mai intzeleg ce are piticul meu. Dintzii sunt afara iar aia de sus nu dau semne. Atunci de ce p-zda ma-sii nu ma lasa in pace? Nu doarme noaptea, ziua in sedinte de o jumate de ora iar azi deja mi-a tras trei ture de crize. Si e abia ora 4 deci pana deseara eu crap. Simt ca cedez si crapa ceva in mine. Am niste nervi de zile mari plus oboseala plus ca ma doare burta si stomacul. Cateodata imi vine sa il las urland in casa si sa plec cat vad cu ochii.
Pur si simplu plang si ma gandesc ce ajutor mare am avut de la cei din familie. Mai dar nici macar sa ma intrebe daca mai rezist sau sa ma ajute cu o vorba buna. Apoi ca-s in Canada ca-s in Romania tot singuri suntem si fara ajutor. Si ma rog lui D-zeu sa ma ajute sa ma controlez si sa nu fac o explozie sa ma cert cu toti. Ca la copil oricati nervi baga in mine ce sa-I zic sau sa-i fac? De doua saptamani imediat ne trezeste Tony de n ori pe noapte( a se intelege de la 6 in sus) si ne pune in picioare la 5.30. Asa ca am motive sa daram totul in jur. Nu ca era inainte cuminte tare dar de 2 saptamani e inuman in conditiile in care trag nesomn si chin de 6 luni.
Nu mai stiu ce sa-I fac sau cum sa-l calmez. Oricum va rog spuneti-mi daca mai e normal sa-l doara gingia si dupa ce dintzii sunt afara. Va pup si mai incerc sa scriu cand pot…. Cine stie poate maine va fi mai bine si voi putea si eu sa respir, Acum am senzatia iar ca-mi sta cineva pe piept si ca ma sufoc.

Olga
Pozele lui Tony
Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

I-am dat si eu un biscuite sa-l molfaie azi. A fost super incantat, cu toate ca era obosit rrrau, saracutul(am pus si cateva poze in albumul 5-6 luni.)
Ca am descoperit o noua metoda: dupa ora 6 seara nu-l mai las sa doarma deloc, nici sa atipeasca, si la 9 jumate pica lat. Mie imi convine de minune!
Sper sa primesc si eu saptamana asta premergatorul promis. Abia astept sa-l pun pe dl Eric in el, sa vad ce face. Poate mai oboseste si el sau macar poate ii capteaza atentia si ma lasa si pe mine sa respir.. Cine stie? L-am mai pus in premergatoare (asa, de test) si parea incantat. Sa vedem acum..

Gabitzam - e mai greu pana te "imprietenesti" cu Cindy. Dupa aia e super ok, trust me!

Babygirl - mooaaama, ce vorbareata e Ema! Fi-miu nu zice "mama" decat cand plange si e ff suparat. Mai asteptam si noi o lecuta si mai speram!

Lucas - am murit de ras! Si eu, si barbatul meu care ma auzea razand si a venit si el curios sa citeasca..

Andreeaatan - auch!

Sunt cam varza de somn, deci scuzati daca nu sunt coerenta. O sa ma duc la culcare acus, acus, promit!

Andreea, mama lui Eric Andrei (16 iunie 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Olga - acum am citit mesajul tau. Stiu ca nu te consoleaza prea tare...
Crede-ma, te inteleg. Nu pe deplin, Tony e un pic mai "agitat" din ce povestesti tu, dar nici fi-miu nu e usa de biserica. Eu il mai las sa planga. La un moment dat parca nici nu-l mai aud. Ca altfel cred ca si eu mi-as lua lumea-n cap. Poate mai incerci si tu.. La capitolul "ajutor din partea familiei" insa te inteleg perfect. Stiam ca asa va fi si se pare ca nu m-am inselat.

Capul sus!! Va trece, sunt sigura!

Andreea, mama lui Eric Andrei (16 iunie 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

New Mami,daca Patrick saliveaza inseamna ca ii ies dintisorii,nu iti face probleme pentru febra,e normal cind ies dintii,poate sa faca si diaree.Cumpara-i un ice ring, pune-l la rece in frigider si da-i sa roada.Poti sa ii ungi gingia cu un gel special pentru asta si da-i cite un paracetamol sau panadol supozitor.Don't worry..!trece si asta.Lui Cris inca nu i-a iesit nici un dintisor si nici nu saliveaza.Se pare ca seamana cu mine la faza asta,mie mi-au iesit dintii pe la 1 an.Pot sa zic ca am dinti foarte sanatosi,niciodata nu am avut probleme cu ei.Biancai i-au iesit la 6 luni primii dintisori.
Cris a inceput sa pronunte Mamm,mamm..e atit de dulce ca imi vine sa-l maninc.Mai nou face baita impreuna cu Bianca.
Olga,problema cu ditisorii mai dureaza pina ies toti.Dintii de sus vor iesi si ei imediat dupa cei de jos.Problema este ca ei cresc de desubtul gingiei, chiar daca nu sint vizibili si pe bebici ii deranjeaza foarte mult chestia asta.Unge si tu gingia cu un gel special si da-i lui Tony paracetamol sau panadol.Ii mai alina putin durerea.
Mariamunteanu,ai niste baieti absolut superbi

Numai bine

Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05

Mergi la inceput