Bebelusi de mai-iunie 2005 (35)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Corni Bumbuta (Stefania) are! Uite aici daca vrei sa citesti pana afli mai multe despre rujeola
Sper sa nu fie rujeola, dar de ce nu o suni pe dr. si ii spui prin telefon ce si cum si ea tre' sa stie, ca sa nu te mai framanti. Sanatate Timeei!

Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Ieri a fost luni, zi grea ca de obicei. M-a capiat Andrei cu maraiala lui, ca nici nu mai stiam cum sa-i fac pe plac. N-a vrut sa manince, nimic nu-i placea. Si colac peste pupaza a trecut si taica-su pe acasa in timpul zilei, numai bine ca sa-si aduca baiatul aminte ce bine era in weekend la tati in brate.

M-am lamurit cu indemnizatia. Deci nu o sa am indemnizatie, ci stimulentul de 300 RON. Pentru ca ajutorul cu pricina are natura salariala, se opresc pentru el toate contributiile si se impoziteaza. Pentru mine e fix la fel si asa si asa, oricum aceiasi bani ii iau in mina, problema era ce cer eu de la primarie. Chiar imi convine mai mult asa, ca probabil o sa intarzie ceva vreme plata banilor astia pina se depun dosarele si se lamuresc treburile, asa ca o sa lipseasca o vreme doar 3mil nu 8mil. Iar cind o sa ma intorc la servici nu o sa mai fac alte hartii.

De dimineata am facut si eu prima data cunostinta cu Cindy. Frate, dupa un sfert de ora deja limba mea era pina la pamint. Macar sa ma tina avitul asta cit mai mult. Nasol e ca nu prea am loc de mobila sa ma desfasor asa cum ar trebui.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei Pozele cele mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

La multi ani, Nichita Daniel!
Ma apuc de workout imediat. Barbatu-meu a inceput sa observe ca am slabit, deci, maine la cantarirea oficiala...Oricum primele 10 kg se dau usor jos, asta daca ai de unde, ca nu discut de doamnele care au 55 de kg si vor sa ajunga la 51, ca acolo e alta mancare de peste.

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Corni uite aici mai multe site-uri:
http://www.reclamamascataatentie/sanatate16.htm
http://www.reclamamascataatentie/ghid_medical_Rujeolapojarcori101_262.html
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/articole/infectioase/rujeola_160.htm

Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Teoria imi spune ca nu este rujeola ceea ce are Timeea,am citit si va redau si voua ce am gasit.

Rujeola este o boala virala foarte contagioasa, care survine prin epidemii, in general, la sfarsitul iernii si inceputul primaverii, si afecteaza, mai ales, copiii intre 1 si 3 ani, care nu sunt vaccinati, si care nu mai sunt imunizati de anticorpii mamei lor.

Rujeola este cea mai frecventa dintre febrele insotite de eruptii. Este imunizanta; se intampla foarte rar sa o iei a doua oara. Dureaza in jur de 10-20 de zile.

O particularitate a acestei boli este aceea ca organismul copilului poate pastra virusul viu timp de mai multi ani.

In ultimii ani, medicii au constatat o crestere regulata a cazurilor de rujeola. Acest fapt se datoreaza unei rate de vaccinare prea mica. De fapt, singura modalitate de a combate aceasta maladie este vaccinarea.

Perioada de incubatie a rujeolei este de 10 zile inainte de aparitia primelor simptome.

Contaminarea (molipsirea):
Posibilitatea de molipsire este maxima in cele 3 zile care preceda aparitia bubitelor (in perioada in care copilul are febra).

Aveti grija ca bebelusul bolnav sa nu se apropie de vreo femeie insarcinata (risc de nastere prematura).

Copilul va fi contagios pana la disparitia totala a bubitelor, de aceea este recomandata o izolare a bolnavului pe perioada maladiei.
Simptome:
Febra mare (39-40șC), nas care curge, lacrimare, tuse uscata. Veti constata, de asemenea, o lipsa de vioiciune si de pofta de mancare. Rujeola este o maladie care pune bolnavul la incercare din punct de vedere fizic. Apoi, apar mici bubite albe in interiorul obrajilor, care dispar atunci cand apare eruptia cutanata pe corp. Aceasta din urma tine in jur de o saptamana. Este vorba de bubite rosu-inchis, care apar mai intai pe fata, si acopera, treptat, tot corpul.

Ingrijiri (medicale):
Copilul trebuie sa stea in pat si sa bea multe lichide, in mod regulat, mai ales atunci cand are febra.

In afara de medicamentele pentru scaderea febrei sau pentru calmarea tusei, nu exista medicament impotriva rujeolei. In schimb, prevenirea prin intermediul vaccinarii este cel mai bun remediu.

Vaccinul R.O.R. (Rujeola, Oreion, Rubeola) se face dupa 1 an (ba chiar de la 9 luni daca duceti copilul la cresa). Se mai face un vaccin intre 3 si 6 ani, apoi unul pe la 10 ani.

Transmiterea este aerogena (prin aer), prin picaturi de saliva, secretii nazo-faringiene si conjunctivale, care raman in suspensie in aer, fiind contagioase pana la doua ore dupa ce subiectul contagios a parasit incaperea sau un alt spatiu inchis. Pacientul este contagios 4 zile inainte si dupa aparitia eruptiei cutanate. Transmiterea bolii se face direct prin contact cu persoana bolnava prin picaturile de secretie nazofaringiana si respiratorie raspandite in aer in jurul bolnavului; transmiterea indirecta prin obiecte contaminate cu secretii de la bolnav este posibila, dar mult mai rara - contagiozitate mare 4-5 zile inainte si 6 zile dupa aparitia eruptiei.
In perioada eruptiva - eruptia rujeolica apare de obicei in cursul noptii, primele pete aparand in spatele urechilor si pe ceafa, pe frunte si obraji coborand spre gat, iar a doua zi eruptia se extinde spre torace si radacina membrelor cu generalizare in a treia zi.
Eruptia este formata din macule congestive care dispar la presiune, de culoare roz, la inceput mici apoi mai mari cu margini dintate; petele usor reliefate si catifelate la pipait de obicei conflueaza, lasand portiuni de piele sanatoasa. Dupa 2-3 zile elementele eruptive palesc si dispar in ordinea in care au aparut lasand in urma lor pete galbui-cafenii, urmand apoi o descuamare fina, furfuracee

corni si bebe (11 May 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Elisor, multumesc frumos.
Deci, nu are febra, nu tuseste,nu lacrimeaza,nu stranuta.Bubitele i-au aprut direct pe picioare,nu de la gat,ceafa,obraji coborand spre extremitati.Pe trunchi nu are nimic.Sa spunem ca m-am linistit putin dar tot am un fluturas in stomac.

corni si bebe (11 May 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Corni, sa nu fie un fel de dermatita de contact, daca zici ca i-a aparut in zona unde poarta dresul, poate de la transpiratie intr-adevar, poate dresul nu e bumbac 100%.
Iar pe obrajori, cum stau ei toata ziua cu minuta in gura si intind balutele peste tot, poate tot asa.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei Pozele cele mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

buna dimineata fetelor,

ioana, ai perfecta dreptate cu sotul si mamica sfanta, in cazul nostru ambii lui parinti sunt sfinti. doar ca eu incep sa fac progrese ca inainte nici nu ma asculta, acum chiar daca nu-mi da dreptate - era chiar culmea! - macar ma asculta. sigur la un moment dat se va convinge ca am si dreptate, din pacate. ce-mi spuneti voi mie, asta e o smechera de n-a vazut Parisul, vine cu lugu-lugu pe langa mine si pe langa asta mica - dar nu-i prea iese si cu mine nu-i merge. aseara am vrut s-o culc mai devreme pe Julia - culmea e ca am reusit - dar mi-a tras ceva urlete inainte si n-am vrut sa o iau din prima in brate s-o linistesc, am vrut sa fie mai obosita si sa adoarma mai mult singura. nu va spun ca ma trezesc cu hoasca ca s-o ia in brate, si n-am lasat-o ca era ora de papa si de nani.

aseara, pana sa citesc ce sfaturi mi-ati dat voi, mi-am ingrosat obrazul si am profitat de faptul ca hoasca era singura cu mine si nu am intrebat-o daca vrea sa manance sau altceva, mi-am vazut de ale mele fara sa ma uit prea mult la ea. n-a indraznit sa ma intrebe nimic sau sa-mi spuna nimic. am vazut ca poate cara oala cu ciorba catre frigider, a tinut-o pe asta mica in brate si are peste 9 kg deci nu mai trebuie servita ca nu e vreo majestate. pe mine nu m-a intrebat nimeni, din neamul lor, de cand am nascut daca am apucat sa mananc sau sa fac dus, si cred ca si voi ati avut zile din astea cand adormeati frante. bine-nteles ca n-am mai adormit ca asa fac eu ma enervez f. tare si ma preocupa, dar e un inceput. nu ma poate obliga nimeni sa am grija de ea si de-acu chiar n-o s-o mai fac, e destul ca am grija sa fie ceva in frigider

hai ca v-am impuiat capul destul, va tin la curent

o zi senina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

tot asa se comporta si rubeola - pojarelul - pe care tocmai o facuseram

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

andoix, filip se mai trezeste noaptea? stiu ca tu spuneai intr-o zi, mirata, ca filip s-a trezit peste noapte desi nu o mai facuse de la 2 luni. ema in ziua in carea implinit 2 luni nu s-a mai trezit,dar acum am cam dat-o peste cap cu schimbarea meniului, drept urmare noaptea trecuta a mancat 120ml. nu mi-am dat seama ca e 03:00 decat dupa ce a mancat. credeam ca e 06:00. spre ca a fost doar noaptea asta. clar nu pot renunta la lapte, cum vrea dr. o sa ii dam 3 mese de lapte si 3 de solide, nu doar 2 de lapte.

EmAdina

0-4luni 5-6luni

Mergi la inceput