Am hota cu burlan de evacuare in exterior si cand vine sezonul rece este frig in bucatarie.Daca mai bate si vantul e groaznic.Am mai acoperit gaura din perete cu o carpa, scotand burlanul, dar e sacaitor, ca daca vreau sa folosesc hota, trebuie sa ma catar sa dau carpa jos.La voi cum e?
Cristina
La fel, numai ca eu fac un fel de somoiog din pungi pe care-l scot cand folosesc aragazul.
Inainte de a avea una electrica, am avut una la fel cu a ta. Undeva pe burlan, in interior, chiar deasupra hotei, era montat un disc de tabla de dimensiunea cilindrului-burlan. De ea era prins un cui care iesea in afara burlanului, si prin rotire discul obtura sau nu.
Recitesc, si constat ca nu prea stiu sa explic, dar principiul este foarte simplu. Acum vad insa ca sunt si solutii mai simple: infundarea pur si simplu!
si eu am hota cu burlan in exterior, dar burlanul este fixat-zidit acolo, deci inchis bine de jur-imprejurul lui. Frig nu simte, doar gresia este parca mai rece in apropierea aragazului.
cristina
quote:
Initial creeata de cris1511
Am hota cu burlan de evacuare in exterior si cand vine sezonul rece este frig in bucatarie.Daca mai bate si vantul e groaznic.Am mai acoperit gaura din perete cu o carpa, scotand burlanul, dar e sacaitor, ca daca vreau sa folosesc hota, trebuie sa ma catar sa dau carpa jos.La voi cum e?
Cristina
Hotele mai noi au inauntru un fel de buton cu ajutorul caruia se inchide orice gura de aer ar putea veni de afara. Ia incercati! Deschideti partea de dedesubt, unde e filtrul si deasupra gasiti un buton de care dati in stanga sau dreapta. Nu mai vine frigul de afara. Dar trebuie sa-l deschideti cand folositi hota, bineinteles!
POZE
Ioana
Am si eu hota cu burlan afara. Iarna, cand este foarte frig, scot burlanul, acopar gaura de afara cu un capac de plastic caruia i-am lipit pe margine burete pur-fix, iar la hota montez un filtru de carbon, care mai absoarbe din mirosuri. Primavara revin la configuratia cu burlan.