Friptura de vita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

de acord cu nicolae. carnea de vita se tine putin la facut ca sa iasa frageda. eu o fac pe gratar dar merge si pe teflon sau tigaie. tigaia sa fie bine incinsa, carnea taiata gros cam de 3 cm si se tine putin. cam 5 minute pe fiecare fata. se rumeneste tare la suprafata si in interior e roz. e delicioasa. in plus, trebuie sa fie si carnea buna. eu merg pe principiul ca cea mai scumpa e cea mai buna. pina acum nu am dat gres.

daca vreti la cuptor cel mai bine e cu termometrul infipt in carne. nu tin minte acum la cite grade e gata dar scrie pe termometru.

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Eu sunt impotriva carnurilor in sange, pe langa ca nu-mi plac mai e si risc de toxoplasma si alte alea.
Mai bine legume in sangesi carne afiarta bine.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna_J spune:

Daca e pulpa se poate fierbe cu legume (morcovi, o ceapa intreaga..etc) apoi se ia la racit, se feliaza si se pune intr-o cratita cu o portie de smantana deasupra (lichida sau nu) se condimenteaza dupa gust, mai puteti pune si cascaval ras si la cuptor cam pana scade sosul sa zicem 20-30 minute si se serveste cu ce garnitura doriti! De cate ori fac asa sotul mananca cu placere!Apoi stiu ca se poate si la cuptor, eu nu am facut niciodata, si temperatura am inteles sa fie joasa (45°C ?) si ideal este sa fie roz in interior.La fel snitelul din vitel iese bine si nu e uscat.Apoi daca vreti un gulas sau o tocana de carne de viata mmmmMie imi place sa pregatesc cum a spus Lorelai direct in tigaie si sa-i prepar un sos de ciuperci cu smantana langa el... sau unul cu roquefort...mmmwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Daca ai putea sa ajuti un copil sa-si capete vederea, ai face-o ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Io fac carnea de vita intr-un singur fel: o tai felii, o pun in cucta cu ceapa taiata feliute, sare, piper, 2-3 catei usturoi, apa, ulei si gata. Iese garantat frageda In rest, numai esecuri am avut
Ce mai facem ... bogracios , da` aici mai punem si alte carnite de gust si verdeturi de toate felurile

_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar umanitar

Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Mie imi place tare mult carnea de vita. Si imi iesi intotdeauna frageda. Ultima reteta pe care am incercat-o este una luata de aici, din cartea de bucate:

www.desprecopii.com/forum/portal.asp?ContentID=734&CategoryID=98" target="_blank">Gulas cu vita si ciuperci

Ingrediente
300 gr ceapa, 2 linguri ulei, 600 gr carne de vita, 2 linguri pasta de
tomate, 1 lingura boia dulce, 600 ml. supa de carne (instant), sare,
piper negru, 250 gr ciuperci (de preferat proaspete, dar merg si din conserva), 2-3 fire de praz, patrunjel verde.

Mod de preparare
Ceapa se taie pestisori, se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste ceapa pana devine sticloasa, se adauga boiaua de ardei. Apoi
se adauga cuburile de carne, pasta de rosii si supa. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la foc mic cam 1 ora. Se curata ciupercile si se taie felii,iar prazul se taie rondele. Se adauga la mancare si se mai continua fierberea inca 1/2 ora. La sfarsit se adauga patrunjel fin tocat.

Mod de servire
Se serveste cu piure de cartofi.

A iesit o nebunie. L-am mancat si cu piure, si cu orez, si cu legume.
De obicei, puneam carnea de vita taiata felii de 3-4 cm grosime, condimentata bine, cu apa multa, sa o acopere, cu ulei, in tava (eventual in yena cu capac, dar am facut si fara capac) si o lasam la foc mic 2-3 ore, la sfarsit puneam si putin bulion cu mustar si condimente si iesea si un sos bunut...
O prefer porcului. Si de obicei cumpar pulpa, nu muschi.

It's nice to be important, but it's more important to be nice

Rochita de vanzare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

quote:
Originally posted by mamagiuliei

Io fac carnea de vita intr-un singur fel: o tai felii, o pun in cucta cu ceapa taiata feliute, sare, piper, 2-3 catei usturoi, apa, ulei si gata. Iese garantat frageda In rest, numai esecuri am avut
Ce mai facem ... bogracios , da` aici mai punem si alte carnite de gust si verdeturi de toate felurile

_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar umanitar

Supercopiii iulie/august 2004




Interesant, si cat o tii pe aragaz?

Eu va zic cum face cumnatul meu si ii iese friptura o minune!
O marineaza (fezandeaza, cum zice el) cu o zi-doua inainte. O bate bine, o da cu sare, o unge cu ulei si (cateodata) cu mustar, si apoi o tine la frigider!
Dupa aia o baga la cuptor cu apa pana e gata!
Adevarul ca-i iese! Dar e buna si metoda Kukta!



Catalina & Andrei(3ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana-alexia spune:


Multumesc mult pentru raspunsuri fetelor,deja mi sa facut o pofta si o sa pun in aplicare retetele voastre.

Dana& Alexia

Mergi la inceput