Mamici de mai-iunie 2006 (14)
Raspunsuri - Pagina 15
shoricutza spune:
Dragele mele, nu credeti ca ar trebui sa ne mai linistim un pic totusi? Incep sa cred ca exageram cu panicatul in general si ca in loc sa ne relaxam si sa ne bucuram de sarcina stam intr-un permanent stres. Cand eram in primul trimestru spuneam ca daca intram in al doilea o sa fim mai calme .... dar nu vad sa se intample asta .... Dimpotriva ....
Sunt foarte de acord ca e bine si indicat sa ne informam, sa prevenim si sa ne protejam dar e bine si indicat sa avem si un psihic echilibrat si credinta ca totul o sa fie bine cu copilul nostru. Si eu am cosmaruri (presupun ca aproape toate avem din pacate) si ele nu reflecta altceva decat nelinistea noastra legata de sarcina.
Inaioana te pupic si iti tin pumnii sa fie baietel. Am vazut ca aseara ai vrut sa vb cu mine dar nu eram prin zona.
13+
Carmen Cita spune:
Ziua buna la mamici si burtici! Si la viitor tatic! 
Eu n-am mai dat de mult p-aici, dar sper sa nu va suparati prea tare pe mine, sau mai exact, sper sa-mi iau revansa de-acum incolo. Oricum, mai bine mai tarziu decat niciodata ... (imi fac curaj
).
De citit am mai citit, ca altfel de unde sa mai aflu si eu una-alta daca nu de aici, de la voi
?
Am fost la eco acum o saptamana (la 10+) si totul era ok, bb miscaret de 40 mm a facut din manuta si i-am auzit si inimioara. Foarte emotionant ! Poza avem dar e foarte neclara ... parca pe ecran se vedea mai bine. Intre varsta dupa eco si cea dupa UM e o diferenta de 2 zile, deci iarasi e ok.
Mi-am facut si eu programare la eco pt masurarea pliului nucal peste fix o sapt, si la cea morfofetala (in ian, la 20+) la dr. Iosup
la diagnosis.
Cat despre doctor, in sfarsit m-am hotarat si eu (ajutata tot de voi bineinteles
) pt dr. Tutunaru. Citisem despre el acum ceva timp (la nasterea pe glob) si chiar mi-a placut, dar nu stiu de ce ramasesem cu senzatia ca Elias e cam inaccesibil. Oricum uitasem de el pana mi-a reamintit Shori ... multam mult
! Asa ca dupa ce am rasfoit cele 9 capitole (tot la nasterea pe glob), mi-am zis io ca e timpul sa ma decid. Asa ca in curand imi voi face programarea ... undeva in dec.
In rest ... toate bune, mai ales acum dupa ce am cam scapat de o tuse afurisita cu care tot m-am luptat
vreo 2 saptamani (fara febra din fericire). Recomand calduros siropul STODAL de la Boiron (cei care fac oscilococcinum si homeogen), homeopat, deci nu-l suparam pe bb.
Burtica a crescut un picut... de fapt mai curand as spune ca a cam disparut talia
. Sa fie bb sau cele 1-1.5 kg puse pana acum? Oricum nu conteaza cat timp bb e ok !
Cam atat despre mine.
Pupici si toate cele bune !
12+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20730;103/st/20060613/dt/8/k/2f72/preg.png
Lya spune:
Asa e,e cazul sa va calmati.Eu sunt mai "nesimtita"la sarcina asta:o iau pe Rut in brate(12-13kg)ca nu pot sa n-o iau s-o dragalesc.....nu ma stresez aproape deloc si inca n-am avut visuri,sper sa ne le am.Cu Rut am visat si eu ca am primit un patutz care semana cu un sicriu(groaznic)si n-a fot nimic,am nascut un copil sanatos.
Vreau sa va intreb daca v-a dat doct la toate sa va faceti toxoplasmoza si listeria....cu Rut nu mi-a dat asa ceva si caine,pisica n-am in casa,oare ar trebui sa le fac?
Flory si eu eram ca si tine dupa o sarcina pierduta si e normal sa ai asemenea vise,ai credinta ca totul va fi bine...uite ai ajuns deja la 10 sapt,mai ai putin si intri in trim 2.
Irinel,bine ca ti-ai revenit,ne bucuram ca ne-ai scris si te mai asteptam.
Va
si sa intram in cap urmator mai optimiste
www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">Lya
&www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> Ruty
Carmen Cita spune:
Ei ... da’ n-am terminat cu voi!
Felicitari burticilor care au simtit pe bb miscaret !
Inaioana sunt perfect de acord cu tine cu privire la triplu test si amniocenteza. Prea multe riscuri (de stres, dar nu numai - in cazul amniocentezei), si prea putine certitudini (triplu test). Asta nu inseamna ca este nejustificat in toate cazurile, si ca nu admir curajul celor care, la indrumarea medicului, s-au decis sa faca aceste teste. Asa ca succes Amonar, Lyly809 (dublu test daca am retinut bine?) si Alia ! Si sa dea Domnu’ sa fie totul bine !
Ama kaly bafta si tie la doctor azi ! Cat despre marie stopes, din pacate confirm si eu, cele spuse pana acum: e cel mai bine sa-i eviti – neprofesionalism (din experienta proprie si din povestile unei prietene).
Carminabulina da! Paranoia se extinde si in timpul somnului !
I-am citit si sotului meu visul tau ca sa vada ca nu sunt singura si ne-am distrat copios
.
Shori ai dreptate cu stresul asta. Mai trebuie o pauza din cand in cand ... CAT MAI DES !! Din pacate cu visele ciudate nu prea ai ce face, decat sa le ignori, sau sa te distrezi de ele daca-ti da mana...
Ca si ciudatenie, eu am visat ca fumam, desi am un an de cand m-am lasat, deci am trecut de mult de faza in care imi doream o tigara, iar de-atunci n-am visat niciodata pana acum asa ceva (desi e un vis frecvent la fostii fumatori). Si am mai visat ca mancam multa ciocolata ... bagam la “jghiab” cu amandoua mainile (la propriu nu la figurat) direct de pe rafturile unui magazin plin numai cu ciocolata. Dupa care am intrat intr-o cofetarie plina numai cu cozonaci, checuri, placintele si alte alea de patiserie, de nu stiam incotro sa ma uit
. Io constiinciosa, mi-am luat ciocolata a doua zi, dar am gustat un pic si am constatat ca n-am nici un chef. In schimb la cozonaci cam visez ... abia astept sa vina sarbatorile ... desi nu stiu daca mai astept pana atunci
!
M-am intins cam mult la vorba !
Incerc sa revin mai des !
Saluti !
12+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20730;103/st/20060613/dt/8/k/2f72/preg.png
carminabulina spune:
Inaioanaaveam un raspuns pt tine dar imi este lene sa scriu si pe urma iar zic fetele astea ca ne certam, dar eu asa sunt: nu vad viata in alb si negru. Cat priveste mesajul tau eu asa am inteles, ca toate sunteti gravide si eu va spun povesti urate (macar de ar fi doar povesti). Insa puteti sa nu luati in seama tot ce se scrie aici pe forum, e alegerea fiecareia. Eu personal prefer sa fiu pusa in garda.
July_gnu prea inteleg chestia aia ca nu esti imuna la toxoplasmoza, tot ce stiu este ca si la mine a iesit negativ, ca nu am si ca nici nu am avut vreodata si ca e de bine.
poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
mihaela.f spune:
Buna mamicilor,
nici eu nu am mai scris de multicel si imi fac mea culpa.
Adevarul este ca am stat in pat; sambata am iesit putin la plimbare pentru ca nu aveam nici dureri si eram tare fericita cu imaginea lui bebe dand din manute in cap....si am iesit la plimbare. Dar fiind gheata pe jos cred ca am facut un efort putin cam mare; chiar nu mi-am dat seama; si au inceput durerile de burtica; acum stau cuminte in pat cu no spa-ul drag si astept sa vina ziua de luni.
Vad ca ati tot vorbit pe seama cerclajului; chiar nu este cazul sa va faceti probleme! lui bebe sigur nu ii plac emotiile! si eu intial m-am impacientat(cand am inteles in ce consta operatia...) dar acum m-am mai linistit; cel putin vreau sa vorbesc cu anestezistul sa ma adorma si pe urma pot face orice cu mine(intubatie si tot ce trebuie...). Dupa aceea vom sta cuminti in patut, cu perfuziile de rigoare sa nu avem contractii; si a doua zi...accasa!!! O sa treaca, dar cel mai important este ca ii va fi bine lui bebe!
Ganditi-va ca un col deschis se observa la ecograf; si in orice situatie medicul vostru v-ar spune; n-ar avea de ce sa ascunda asta fata de voi. Deci nu va mai faceti probleme!
Perioada viselor negre; he he! e normal sa visam asa! Carmen/Flory chiar va rog sa nu va mai faceti probleme; asa cum ati mai spus si voi avem tendinta sa ne fim "prapastioase", vrand sa ne ferim de ceea ce este mai rau....si totul se transpune in vise; temerile noastre in privinta bebelusilor, gandurile; Nu stiu daca voi ati observat dar si emotiile se schimba in sarcina; eu cel putin am devenit mai plangacioasa la filme(daca pana si reclama Coca Cola de sarbatori ma emotioneaza); si asta este un lucru normal. Doar sa avem grija ca emotiile acestea puternice sa nu il afecteze pe bebe. Ca el deja ne simte.
Ma duc sa mai citesc la Harry Potter! Va pup!
daca nu mai apuc sa va scriu pana luni, tineti-mi pumnii!!!!
Mihaela
11+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10054;101/st/20060618/k/e328/preg.png
carminabulina spune:
Fetelor voua tot asa de greu vi se deschid paginile pe DC in timpul zilei? Eu am viteza destul de mare orice as vizita dar pe DC este infernal. Pana deschid o pagina trec 5 min.
Azi noapte am vista mai frumos. De data asta copilul avea marimea normala a unui nou nascut, dar e ciudat ca tot visez ca sunt mama, pt. ca in vise sunt o mama deplorabila, nu stiu ce sa fac cu el.
Ah, am uitat sa va spun ca duminica am vizitat sectia de copii abandonati de la Giulesti. Vreau sa va spun ca toti sunt atat de dulci, frumosi si... Eu am nimerit din intamplare si de atunci sunt un pic cam bulversata. Nu pot sa-mi scot din cap vreo cateva chipuri care ma priveau cu ochisorii lor mici si dadeau din picioruse si zambeau doar daca te uitai la ei...daca nu ai inima mai tare nu va recomand astfel de situatii mai ales in starea in care suntem noi acum!
poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
Carmen Cita spune:
Carminabulina nici eu nu am imunitate la toxoplasmoza, adica nu am si nu am avut niciodata aceasta boala. Ceea ce inseamna (mi-a zis nenea doctoru’) ca va trebui sa repet testul in viitor ca sa fiu sigura ca nu am contactat intre timp virusul. Daca as fi avut in trecut boala, adica daca testul ar fi iesit pozitiv, nu ar mai fi fost nici o problema, pentru ca as fi fost imuna pe viata (ca si la rubeola). Nush unde am citit ... undeva p-aici pe dc ... ca testul ar trebui repetat in lunile V si VII, dar am auzit ca sunt doctori care recomanda in fiecare luna
... ceea ce m-ar cam strange la ciorap ! Voi stiti ceva in sensul asta?
Oricum, cred ca riscul e destul de mic, atata timp cat nu mananci carne cruda sau fiarta/gatita insuficient sau fructe si legume spalate insuficient. Si atentie la contactul cu pisicile (de evitat ... cica)!
Dupa cum vezi si eu sunt de parere ca e bine sa fim informate in legatura cu diversele aspecte care tin de sarcina – si bune si rele. Important e sa nu ne stresam, pentru ca din pacate informatia mai aduce cu ea si stresuri - nejustificate de cele mai multe ori.
Asa ca incearca sa nu te mai enervezi ca nu face de loc bine la bebitz
!
pupici
Carmen
12+
Amonar spune:
Fetelor, am deschis o pagina noua!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63004
(poze mami,tati si bb)
(evolutia bb)