Mamici de mai-iunie 2006 (14)
Raspunsuri - Pagina 13
inaioana spune:
Carmina, mai usor cu informatiile astea emotionante, serios! Inteleg ca e o situatie din familia ta,ca o cunosti bine dar, pe cuvant ca mie una imi fac rau. Mai ales ca tot ne spui, acu la faza cu telefonul...am simtit ca tre' sa-ti zic...
Nu te supara, please!!!Dar toate suntem gravide si sensibile la asemenea lucruri. Da-ne informatia stiintifica frusta si atat!
Pupicei!!!
Ioana
16 saptamani si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
ama_kaly spune:
Am gasit..HC e circumferinta capului..mai ramane GS pe care nu l-am dibuit.Dupa un tabel care prezice lungimea fatului dupa lungimea femurului,avand in vedere ca la mine pe eco scrie FL 48mm ar insemna ca bebe are 37cm..ceea ce e imposibil..de ce au iesit asemenea masuratori??si ce e cu GS ala de pare asa mic??HEEELP!!io
18+ cu
Seby
Poze mami si bebeBebe
carminabulina spune:
Bine inaioana avand in vedere ca toate sunteti gravide si eu Nu, dupa exprimarea ta,
va spun ca puteti sa faceti ce vreti, de la banala candida pana la fioroasa Sida ca totul va fi perfect. E mai bine asa?
FATO, cazul verisoarei mele nu a fost o intamplare nefericita ci chiar asa se intampla daca faci rubeola in timpul sarcinii, nu conteaza cine o face, tu sau eu daca nu esti imunizata contra ei. Intelegi? Nu exista cale de mijloc, adica eu fac ca poate am mai mult ghinion iar tu poti sa scapi, nu exista asa ceva. Iar informatia seaca este ca de fapt nu conteaza in ce trimestru iei boala, ca tot face ravagii. Sunt boli si intamplari de care m-ai scapi cu fata curata dar sunt unele din care nu. Acum ca esti gravida si preferi sa nu ti se spuna adevarul ci din contra, asta e treaba ta. Eu am hepatita B, poveste lunga, si prefer sa stiu toate riscurile nu sa mi se spuna: lasa ca cine stie cate au avut boala asta si nu au stiut de ea si tot e bine....si daca nu e?
Asa ca daca nu va intereseaza pareri adevarate eu pot sa scriu si dulcegarii de gravidutze sau pot sa nu mai scriu deloc. Mie mi-e tot una, dar am crezut ca trebuie sa ne informam una pe alta si cum altfel ne-am tine la curent daca nu cu experiente proprii sau din familie, cunoscuti, etc. Nu exista doar povesti frumoase...uite la july_g, ce ar fi fost, dupa ce ne-a spus ca a pierdut bebele, sa ma apuc sa fac depresie si sa ma tem ca poate si eu o sa-l pierd? Prefer sa nu ma gandesc la varianta asta dar exista int-adevar si riscul asta si trebuie sa-l accept.
Ideea e ca m-ai certat degeaba , eu cred ca trebuie sa le spunem si pe alea bune si pe alea rele, mai ales daca stim de ele......si cam atat.
poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
july_g spune:
Neata fetelor! Iar va luati la harta? Carmina, Ioana nu voia decat sa spuna ca vestile astea ne dau fiori. Nu ti-a reprosat nimeni nimic. Hai mai fetelor! Carmina, nici tie nu-ti face bine sa povestesti. E bine ca ai avertizat pe toata lumea ce pericol reprezinta rubeola, dar la fel sunt o multime de alti virusi! Uite eu mi-am facut analizele ( o parte) si nu sunt imuna la toxoplasma. Si am o frumusete de catel in casa. De 3 ani. De ce nu sunt imuna? Nu stiu.Dar asta e! Bine ca stiu!
Hai sa aveti o zi buna fara stres!
Va pup!
raalucutza spune:
CARMINABULINA si INAIOANA mie imi sunteti dragi amandoua si imi place de voi si cand va certati!sa nu va suparati pe mine!parerea mea totusi este ca acea intamplare povestita de carmina bulina trebuia sa o stim si noi!ca mai mult decat suntem deja panicate oricum nu se poate!macar asa mai stim si cum sa ne ferim de rubeola!nu intram in contact cu persoanele bolnave!in nici un caz oricat de dragi ne-ar fii!va pupacesc

raluca
cypocs spune:
july , ti-au venit analizele?cine ti le- citit ?eu nu inteleg ce inseamna ca nu esti imuna la toxoplasma .??Eu stiam ca ai sau ai avut boala sau nu ai si nu ai avut boala .Mai intreaba pe cineva , cred ca fetele stiu sigur , dar eu nu cred ca e ok. ideea asta ca nu ai imunitate la toxoplasma (nici n-o s-o ai vreodata).
carmina , si mie mi s-a facut pielea gaina pe mine cand citeam .Lasa ca nu o sa pateasca nimic .Baietelul meu a facut rubeola la 10 luni , si am vazut multi la varsta asta (mica)asa ca neda ai grija si la bebelusi .Normal ei fac bolile copilariei pe la 3 , 4 ani sau mai mari .Deci nu exclude bebelusii .Oricum nu inteleg de ce ai atacat-o asa puternic pe Ioana cand ea te-a rugat asa frumos sa nu te superi.
ALIA
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10004;30/st/20060515/dt/6/k/7d2b/preg.png
Darria spune:
Buna dimineata fetelor ![]()
Ama, imi pare rau ca ai intalnit o asemnenea doctorita, e genul de medici "la norma". Stai linistita, bebe e bine
dar vad ca te-au linistit fetele ![]()
Nu stiu ce sunt valorile alea, pe fisa de ex. am circumferinta capului: LCC. O sa caut, daca le gasesc, le dau.
Acum, cred ca o sa-mi aruncati
de rigoare
dar eu prefer sa primesc si informatii negative, e mai bine sa fiu informata decat nepregatita si asa imi prind urechile ca nu stiu mai multe.
Nici eu nu sunt imuna la toxoplasmoza, scrie: subiect neprotejat. Am gasit pe net ca de la pisici e posibil sa faci nu de la catei - eu am stat cu catei de 6 ani si ceva in casa(unul a murit, altul are 5 ani si ceva) - daca e santos nu patesti nimic.
La rubeola scrie protejat.
Hai sa va spun ceva sa va amuzati: prima ecografie, primul control(la 10 saptam. de la UM) - nu stiam prea multe cum nici acum nu stiu ![]()
Incepe doctorita sa-mi spuna(in acelasi timp comunica si asistentei ce sa scrie pe fisa): membre inferioare 3 segmente(nu vedeam ecranul, numai sotul si bineanteles medicul). Ups, zic(in gand), cum? are 3 picioruse?

Ma uit la fata medicului - concentrata la ce facea, nu am putut sa-mi dau seama de nimic. Ma uit la sot - linistit si atent. Zic: cred ca e bine, stai sa aflu ce sunt 3 segmente.
Daca intrebam cu voce tare?

O zi buna fetelor si muuuulta sanatate ![]()
la purtator
noi
ama_kaly spune:
Darria da m-am linistit,acum astept sa ajung azi la dr meu!Cat despre intamplarea ta,ceva de genul am patit si eu la 15+sapt la medlife cand ii inumara dr degetele lu' bebe si a zis mana stanga 4degete..si eu am sarit ca arsa de pe scaun si am zis cu voce taaare "cum adica 4"??
Dr se referea ca are 4 degete lungi si degetul mare..in fine,adica 5 dar eu nu am lasat-o sa continue
Asa si tu cu membre inferioare 3 segmente
io
18+ cu
Seby
Poze mami si bebeBebe
florypop spune:
Buna dimineata! Berea taie greata...:))
Irinel multumesc de urari. Cu greturile e cam asa. In urma cu vreo saptamana am vomitat vreo trei zile la rand in fiecare dimineata de vreo doua zile nu mai e chiar asa de rau. Sa fie oare un semn de rau?
Aseara m-a durut capul destul de tare dar acum vad ca m-a mai lasat.
In plus aseara am visat ca am pierdut bebeul. Sper sa nu se fi intamplat nik ca innebunesc. Se facea ca era doctorita la mine si cand am fost la baie am vazut sange. Apoi m-a dus la spital si m-a lasat pe mana unui doctor care avea chef de glume si care mi-a spus ca l-am pierdut in urma unui simplu control.
Siti careva ce semnifica visele astea? Eu nu prea cred in vise dar acum sunt paranoica.
Va pupic,
Flory
10+ si
Andrei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060627/dt/7/k/14ec/preg.png
LYLY809 spune:
'Neata!
Alia, nu stiu nimic despre valvele pe care le-ai pomenit.
Gabi25, esti cam palida, intr-adevar. Pe mine m-a apucat de sambata un nou val de gretzuri. Nu-mi mai trec, le am in fiecare zi, si aproape tot timpul. F. dragutz pustiul tau. Mai, ce ghinion avem... sper sa miste mai repede bb-ii, sa ne revenim si noi... Prevad ca asta o sa se intample undeva, de sarbatori...
Am obosit teribil si m-am saturat de starile astea, crede-ma!
Darria, si eu am ramas masca la echo cand am auzit 3 segmente, dar am facut repede un efort sa-mi imaginez ce inseamna, mai ales ca dr. avea un ton normal si deloc mirat, si mi-am dat seama singura. Dar, in prima faza, si eu am cam bagat-o pe manecuta...![]()
Lyly 13 fix
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20724;51/st/20060528/k/6071/preg.png
Samburica