Bebelusi de mai-iunie 2005 (34)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Buna dimineata, mey! De fapt e de-a dreptul pranz, acum observ.
A adormit si Ana intr-un tarziu ca era plina de nervi de obosita ce era. Vad ca sunteti prolifice de dimineata.
Noi nu ne laudam cu nimik. Cand se va trezi ii dau piureul si apoi afara cu noi ca s-a anuntat maxima de 8 grade, ceea ce e f. bine.
Booboricu - bravo pentru curajul de a o lasa sa planga! Asta-i metoda, ai sa vezi, in curand adormitul in brate va fi o amintire.
Si s-a trezit! Of ce ma enerveaza vand doarme jumate de ora doar! SI are o veselie, ma ia de noua si eu as fi dormit si eu oleaca. Va pup!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

am uitat sa va povestesc ce mi s-a intamplat aseara..

se cam apropia ora gazei de masa si eu inca ma jucam cu ea in pat. stateam culcata si ea aproape peste mine jumate in genunchi. si a dat cu guritza de tzitzi. si incepuse sa morfaie tricoul de pe mine si sa faca ca un catzelus care prinde jucaria. ea care din cauza de nesatula nu a mai vrut tzatza de la 3 luni si asa am ramas si eu fara lapte (logic) .
m-a dat pe spate cu asta si mi-am ridicat tricoul si ea cum a vazut tzitzi s-a infipt la ea si a inceput sa suga de mama focului
am dus-o la tasu' bocind de ziceai ca mi s-au inecat toate corabiile si m-am dus sa-i fac un bib pe care imi venea sa-l arunc pe geam.
si uite asa mi-a rupt sufletul si am stat vreo doua ore cu lacrimi in ochi si mai imi fac si azi mustrari de constiinta

mami de annelies(30.06.2005)
poze botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maysa spune:

Noi suntem bine si nu prea putem sa ne "laudam" cu multe deprideri noi. Remarcabila este joaca in timp ce sta la tzitza(dupa ce se satura): suge, suge, se ridica, se uita spre spatele lui, scoate niste sunete si se intoarce bucuros la tzitza si iar, si iar. Asta pina ma supar eu si zic gata. Isi da seama dar nu se supara, face o mutricica caraghioasa si apoi isi continua inspectia camerei de parca nimic nu s-ar fi schimbat.
Aseara ne-am cumparat olita si pentru ca am ajuns prea tirziu nu am probat-o. De dimineata a inceput s-o calareasca, binenteles in joaca: e modelul de la cora cu un animalut detasabil in fata si sta foarte bine in ea asa imbracat cu tot cu pampers. Cum l-am pus cum s-a prins de minere zici ca s-a nascut sa stea calare.
Brinzica din lapte cu lamiie am facut si eu o singura data dar mi s-a parut cam tare( i s-a scurs imediat zarul). La o cana de lapte fierbinte, pui o lingurita de zeama de lamiie si o mai fierbi citeva secunde pina se brinzeste. Asa am facut-o eu. In final a fost ok pentru ca am amestecat-o cu banana si s-a mai subtiat.
Insanatosire grabnica la bebicii cu problemutze si sa fim cu totii ok.

Poze Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Bai, deci nu mai intra omul o zi si nu mai poate sa tina pasul cu voi. Nu ma mai joc!
Pe de alta parte e bineeee.. ca avem ce sa povestim. Si mai ales cui.
Gata, acum ca mi-am varsat oful, sa trec si eu la ce avem de raportat.
Deci, am fost la controlul de 5 luni si ne laudam cu urmatoarele: 8,300 kg si 63,5 cm. Si doua liniute care sunt dintisorii.
Deci au aparut aia de jos. Bine, nu de tot, dar se vad. I-a vazut si mami in sfarsit.
Asa.. Azi vroiam sa ma razboiesc cu fi-miu dar, culmea, vad ca se joaca linistit pe canapea. Hmm.. Cred ca s-a prins de ce avea sa urmeze.
Facem progrese la papatul cu lingurita. Ii plac in special legumele pasate, mai mult decat marul cu biscuite (?!). Da, avem si noi voie o jumate de biscuite..

Si o veste mai putin buna (pt mine): cred ca de azi il "intarc".. Mi-am dat eu seama ca "masa de la ora 7 dim" era de fapt.. de kiki.. Nu mai avea cupilu' ce sa suga, saracu'. Asa ca am scos-o de azi si i-am dat lapte la 9 jumate. Gata cu alaptatul. Definitiv..

Hai ca l-am deochiat.. A inceput sa maraie. Revin. Pana atunci

Andreea, mama lui Eric Andrei (16 iunie 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Buna mamici si bebelusi si "La multi ani!" celor care azi implinesc 6 luni: EMA ELENA, ANDREI STEFAN si FILIP GABRIEL, sa cresteti mari si sa fiti sanatosi!
Elly bebelusii din provincie nu au acelasi regim cu cei din capitala, vooua va da statul Bebelac (polonez) iar noua Vitalact romanesc. No comments! Dar de la 6 luni ii voi da Vitalact ca a crescut pana acum bine si prietena mea care are gemeni (Kitty - a facut gemeni avand pe linie paterna, dar nu la generatia dinainte, adica la bunici si colateral) le-a dat acest lapte de la 4 luni 1/2 si sa-i vezi acum ce bine arata (au facut 4 ani) si au avut sub 2 kile la nastere.
La Andreas am inceput cu Milumil si apoi am trecut pe Nan, dar am schimbat cutia pur si simplu si nu a avut nimic, cu Bianca am constatat ca sunt mult mai speriata de bombe.
Loreen tu o cunosti cel mai bine pe Delia ce si cum accepta asa ca nu ai de ce sa-ti faci probleme cu premergator, mancare si alte alea, eu compar cum era acum 7 ani si citind la Andreas cum faceam parca ar fi vorba de 20 de ani diferenta, cu el am inceput diversificarea la 3 luni, dar sucul de portocale l-am introdus de la 2 luni si uite ca Bianca nici nu l-a gustat macar. Au alte idei, nu vezi cate studii si cercetari sunt ca la unele te si buseste rasul, peste 10 ani cine stie ce va mai fi nici nu vreau sa ma gandesc, traim vremurile care sunt, ne adaptam sau nu, depinde de fiecare.
Eu am pus punct stresului de orice fel (cel putin in teorie), ca asa nu se mai poate, daca eu nu sunt linistita cine sa fie in locul meu. Trebuie sa imi insuflu incredere in instinctele mele ca sigur le am doar ca nu le-am scos de la naftalina si sa nu mai ma panichez la orice. So, daca am spus toate astea atunci inseamna ca m-a luat curajul de mana si tot inainte!
Am mancat de dimineata in acorduri de picamer, offf, chiar m-am saturat de zgomotele astea, care sunt un atentat la auzul meu fin .
Andreas a fost si el grasut pana pe la 1 an, dar daca il vedeti acum, e piele si os, socru-meu ne streseaza mereu ca nu-i dam de mancare baiatului de asta e slab, dar hai sa nu-mi stric ziua cu gandurile la el.
Monu ce balaceala pe Alexia in tortul de 6 luni. Ce blonduta e!
Iuliana ce freza bestial de frumoasa are Emma si parca ar fi o poza de epoca atat e de frumoasa .
Stefania sanatate Bumbutei, am admirat-o in premergator, mai da picioare lungi are!
Nefertari bine ai reaparut, ma bucur ca Freya e bine (ce nume deosebit are), Alex merge la scoala sau e inca greva?
Oana lasa ca arati foarte bine si Alex fiind asa vioaie nici nu zici ca e de 9 kg.
Poate nu sunt coerenta ca sunt cu Bianca la taste si ne grabim sa iesim afara ca e muuuuult mai cald!
Am auzit aseara la stiri ca e epidemie de rujeola, in special in Constanta!
Cred ca fac o comanda speciala la un parc de distractii din Olanda ca au niste oglinzi trasnet, le iau pe alea care ma lungesc ca sa mi se acreasca de ce slaba sunt
Gusta zi-ne si noua cum a fost la ECO? A venit mami?

Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Ok Anky am citit. Mi se pare mie sau nu scria nimic de 9 luni? Raman la ce am spus mai sus. Etapele de dezvoltare se pare ca au timpi, momente si trasaturi diferite la fiecare copil in parte. Ce insemna dezvoltare de 9 luni la unii la altii e 7 luni. Nu poti tine un copil activ si puternic intepenit pe spate ca nu-ti sta. Cu atat mai mult cu cat e pregatit sa mearga sa zicem la 8 luni. Concluzie- nu cred ca poti face o regula. Fiecare mama simte cand copilul ei e pregatit la fel ca si cu diversificarea.

Olga
Pozele lui Tony
Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Multumim pt urari. Nu-mi vine sa cred ca au trecut 6 luni, dar cand ma uit la Ema si vad cat a crescut, ce mult s-a schimbat..

Azi a venit pediatra la noi si i-a facut vaccinul. Dupa cum v-am spus, nu a vreut HEXA pt ca nu a folosit pana acum, asa ca am intepat-o de 2x. De data asta a fost Mihai acasa, asa ca l-am lasat pe el sa-i tina piciorusele. Eu si dr. eram in camera alaturata, iar asistenta i-a facut injectia. Ma bucur ca s-a schimbat asistenta. Aceasta este mai tinerica si mai finuta si e topita dupa Ema. Din fericire si dr este pe placul copilului. Adevarul e ca e si tanara si placuta, vb frumos cu ea, o pupa, o ia in brate, ii vb cald. Sa vedeti cum urla daca nu0i place vreo figura. Mai ca la injectii. Cat o controla ii dicta asistentei:

Calciu gluconic de pana acum il inlocuim cu calciu PHARCO
Vigantolul de pana acum il inlocuim cu Vigantoletten 1000 (se dizolva in apa plata)
Ii dam Fe. Incepem cu 5 pic. si continuam pana ajungem la 20. NU VI SE PARE MULT!!!??

Meniul Emei ar trebui sa fie cam asa, dupa spusele dr:

prima masa : lapte
9-10 mix din banana, mar, suc de portocala, suc de morcov, branza de vaci (facuta de mine cu lapte si un iaurt, amandoua slabe) cereale (adica munca, nu gluma)
la pranz: supa de pana acum in care mai adaug si piept de pui, orez cu legume
seara: iaurt cu fructe (iaurtul facut de mine, sau slab, dietetic in care sa pun eu niste fructe), cu biscuiti sau cereale date cu lingurita. Eu ma gandesc sa-i dau branza de vaci cu iaurt. Ambele simple ca sa ii placa si mai incolo, nu ca mie. Ma gandesc ca daca indulcesc branzica, o sa se strambe cand i-o voi da simpla
ultima masa: lapte cu cereale

Am ramas f uimita caand mi-a spus ca ii voi da doar 2 mese de lapte de acum inainte. Nu am sa reusesc sa o trec de azi pe maine la meniul asta, dar sa vedem...

Ha, si inca ceva. Cica sa o pun musai in premergator. Nu, n-o pun!

Spunet-mi ce vi se pare aiurea, diferit in aceste indicatii pe care le-am primit azi.

EmAdina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Pana sa ne echipam de iesit a inceput o ploaie si a adormit si copilu'. Later. Mucegaiesc in casa, tre sa scoatem un picut macar nasul afara ca se pare ca ne place, adormim mai ceva ca vara cand beleam ochii si nu stiam ce e ala somn afara.

Andreea.a felicitari pt. dintisori. Probabil ca e dureros pt. o mama sa nu mai poata alapta, dar 5 luni nu-s de ici de colo.
Elly aveti bunic in NL? Mergeti la anul? Ca ti i-as pasa si pe ai mei sa-i duci la ai mei
Mi s-a inmuiat inima cand ai descris faza cu tricoul si tatza, eu nu stiu ce inseamna asta si cred ca e o placere sa-ti vezi copilul ca stie de unde vine papa, placerea.
Mari cum mai e David cu manuta? Sper ca nu am gresit intrebarea.
Stefania multumesc pt. gimnastica in imagini, am incercat si eu sa-i fac, ii place, dar pe ea singura nu o sa o vad facand.
Am zis ca nu mai ma stresez si n-am s-o fac.
Ca sa ne laudam totusi cu ceva e faptul ca-si ridica piciorusele si incearca sa-si apuce talpisoarele, i-am pus papucei de casa zornaitori si cred ca asta o si atrage.
Ieri era in scutec si cu cizmulite, era asa de scumpa cu ele, isi ridica picioarele sa vada ce e asa de greu pe ele.
Androix pai felicitari pentru kg pierdute, cred si eu ca esti fericita.

Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Olga,scrie de la 8 luni,defapt faci ce vrei,doar e copilul tau.Eu mai astept inca doua luni,desi si Cris e foarte dezvoltat,poarta deja marimea 80.Nu vreau sa grabesc lucrurile.

Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Multumim si noi foarte frumos pentru urari!
La multi ani Ema! La multi ani Filip Gabriel!

Am fost aseara la control si am facut si vaccinul Hexa. Are Andrei 8.1kg si 70.5cm. Mi-a dat sa-i dau in plus fier, vitamina C natura, calciu natural. Mi-a marit Vigantolul la 4 picaturi, zicea ca are fontanela cam mare.
Ne-a dat fierul Haussman si Vigantolul gratuit pediatra la cabinet.
Introducem carnita de pui sau vita si brinzica de vaci. Fiind cu pielea lui sensibila mi-a zis sa mai amin cu banana.
Si mi-a zis ca si dintisorii sint aproape, ca cel din dreapta s-ar si simti. Eu una nu vad si nu simt nimic in gingiuta lui.
Cum zicea si Adina, si mie mi-a zis sa-i dau lapte doar de dimineata si seara (?!?) Pai Andrei e dsperat de tzitzi, cum sa-i tai eu portia? Plus ca mi-e si mie drag de el cind sta si suge. Vad eu ce fac, o sa-l iau incetisor.

Monu, ce domnisorica dragalasa aveti!

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei Pozele cele mai noi

Mergi la inceput