Ovare polichistice- sfaturi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alic spune:

Yana, multumesc pentru raspuns;
mai am ceva nelamuriri: cat timp ai facut tratament cu branca ursului? ai mai luat altceva in afara de asta? de ex. ceaiuri sau alte tincturi?

dimineata la B1 in cadrul emisiuniii "ce se intampla doctore?" s-a vorbit despre ovarele polichistice si sarcina; n-am prins de la inceput, dar dr. ( era un medic de la Polizu, Lemnete parca) a spus ca in cazul pacientelor carora tratamentul cu AC nu le ajuta, trebuie intervenit laparoscopic ;
am o mare intrebare care ma macina:
- nu exista nici o sansa ca fetele cu ovare polichistice sa ramana insarcinate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

alic, uite eu...ovare polichistice, prolactina marita, ciclu neregulat de cand ma stiu...is gravi in 3 saptamani, abia am aflat, nici mie nu-mi vine sa cred inca
eram pe tratament cu maca si aloe vera gel de la ferever living (de vreo luna si jumatate), si am facut acum cateva luni trat. cu dostinex, intrerupt brusc de altfel dupa 2 luni, ca am uitat sa iau pastila
si am acasa un dulap de buc. cu cutii de ceaiuri si tincturi ... urma sa fac trat. Liviei, dar n-am mai apucat

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

Hmm..se pare ca e chiar nasoala treaba cu ovarele astea polichistice..si eu am de o gramada de timp, nu prea m am agitat cu ele....dar daca nu o sa pot face copii e grav...Si eu am luat diverse AC, cat eram sub tratament chisturile dispareau, insa la cateva luni dupa ce intrerupeam AC erau bine mersi la locul lor. Mi a zis o dr. ca va trebui sa fac drilling daca o sa vreau copii dar am zis ca nu e asa grav. Se pare ca e totusi.. Offff...cred ca va trebui sa iau problema mai in serios, desi nu st zau mi e si frica de tratamentele astea de tot felul, ma chinui si acum la 1 an de cand nu am mai luat Diane sa mi revin hormonal si nimic

Mergi la inceput

Anca, in primul rand ma bucur mult pentu tine; sa dea Dumnezeu sa ai o sarcina usoara si un sanatos si frumos;
recunosc ca dupa ce mi-ai spus treaba asta mi-a mai venit sufletul la loc, inseamna ca o speranta mai exista sa raman si eu ; mai intai insa trebuie sa termin cu AC ... chit ca rezultatele la echo dupa 2 luni de tratament nu sunt deloc grozave; dr. zicea ca e posibil sa trebuiasca sa iau 6 luni in loc de 3 ; eu ma gandesc...daca as intrerupe si as incerca sa raman? nici cu pauza de dupa AC nu mi-e clar; adica daca ramai imediat dupa, e problema mare? ca am mai auzit de cazuri care au ramas chiar in timpul AC...

ALICe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

Am avut si eu ani de zile.Unul dintre chisturi era asa de mare incat de doua ori am fost aproape de operatie.Cum am scapat de ele?Cu Diane 35 (personal,le-am suportat fara probleme timp de 6 luni).Insa daca vreti un tratament naturist,puteti bea ceai de traista-ciobanului,coada-calului,coada-soricelului,galbenele..In plus,comprese cu coada-calului (inmuiata in aburi),bitter suedez peste pielea unsa cu alifie de galbenele.Chisturile duc de obicei la insuficienta ovariana.Si in acest caz se pot consuma ceaiuri : infuzie de lemn-dulce,sunatoare,sofran...

Mergi la inceput

vad ca nu mai scrie nimeni pe aici, asa ca m-am gandit sa va spun ce planuri am in continuare...
am terminat a treia luna de AC, nu stiu cum va iesi echografia avand in vedere ca in primele 2 luni de tratament nu am avut rezultate stralucite ; insa, m-a hotarat sa renunt la AC si sa incerc sa fac un bebe (la endocrine mi s-a zis ca nu e pericol daca intrerup ac vis-a-vis de chisturi, iar dr. ginecolog mi-a dat liber ) ; ramane sa vad daca e ok cu ovulatia si cu Dumnezeu inainte .... fac o cruce mare, poate o sa am noroc sa fiu bine...

ALICe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gama spune:

Buna Alice,
EU am ovare polichistice de mult mult timp, am reusit sa fac un bb ce-i drept dupa 1 an de incercari, acum incerc ptr al doilea, se pare ca se "prinde"mai greu, dar nu e imposibil.Acum o luna am fost la o eco unde mi s-a spus ca sunt la fel, nu am luat tratament, dar sunt chitita s-o fac, se ia acid folic cu vit E si cu ceva progesteron, acest tratam ajuta si sa ramai insarcinata!Intreaba-ti medicul, e simplu.Pe mine singura probl care ma dispera este acneea.
Sanatate multa si mult noroc.

si Matei(2.aug2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissintibun spune:

Eu am descoperit ca am ovare polichistice acum 2 ani si jumatate .M-a afectat enorm vestea ,am citit cam tot ce am reusit sa gasesc pe net ,l-am disperat pe tata care e medic ginecolog ...Si care ajunsese sa spuna ca nu mai ia masa cu mien la cat il bateam al cap ..Vroiam sa stiu mai ales ce cazuri asemanatoare a avut si daca au avut bb.
am luat diane 35 3 luni si am fost iar la echo si nu mai aveam aproape nici un chist ,disparusera in proportie de 75%.am stat vreo 6 luni asa fara nici un tratamnet ,sperand ca din moment ce aproape am scapat de chisturi se poate intampla vreo minune .Ciclul complet neregulat.
Apoi pt ca mi-am dat seama ca nu se mai poate sa staua sa ,cu asemenea dereglari am inceput tratament cu Duphaston cu care ma simteam minunat ,nu aveam efecte adverse ,nu m-am ingrasat de la el si aveam in sfarsit menstruatie normala.Nu am folosit nici o metoda contraceptiva perioada asta ,dar nici nu am urmarit ovulatia ,nu tineam cont de data ei ,oricum cum am constatat mai tarziu majoritatea ciclurilor mele erau anovulatorii.
Mi-am luat inima in dinti si am mers din nou la dr si am zis ca de data asta sunt dispusa sa fac tot ce trebuie sa raman insarcinata .Sunt dispusa la orice sacrificiu .Am inceput tratamnet cu clomifen 2 pe zi,ziua 5-9 .am urmarit ovulatia cu echo cam 5 pe luna si injectii cu Pregnyl pt maturarea foliculului in momentul in care avea peste 17 mm..si Duphaston 2 pe zi ,ziua 15-25.A durat cam 5 luni din care una a fost de pauza totala pt relaxarea ovarelor ,nu am mai luat decat Duphaston ..Si am ramas insarcinata ,acum am 6 saptamani .
Sper ca nu m-am intins prea mult ,dar am zis sa dau mai multe amanunte ,ca stiu ce inseamna sa urmaresti cu interes tot ce inseamna ovare polichistice.

Cristina 6+

Mergi la inceput