Serviciu.....boala grea!!!
Raspunsuri - Pagina 2
noemi marian spune:
Ce-ar fi daca in ziua lui libera i-ai pune fetele si casa in brate si tu te-ai tira pt o chestie fffff urgenta pina la prietena ta cea mai buna si n-ai veni acasa decit seara?Si l-ai tot amina cu venitul acasa de vreo 3-4 ori sa vada omul cum e?Poate ca,pur si simplu ,nu realizeaza ce inseamna 'meseria' de mama,combinata si cu 'mama care
merge la servici'.
,noemi
liliana27 spune:
Mickyyy, ai verificat daca sigur serviciul ii ocupa timpul? Nu vreau sa fiu deloc rautacioasa (chiar nici nu vroiam sa scriu dar nu ma pot abtine) dar eu am cunoscut o situatie similara cu a ta: el cu "serviciul" si ea acasa cu copiii. Serviciul era o persoana de sex feminin. Suna-l pe fix la serviciu sau trage-i asa o vizita la birou, seara cand el face ore suplimentare. Ii spui frumos ca ai venit sa-l iei si sa mergeti sa mancati ceva impreuna.
inca o zi spune:
mickyyy, am citit postarea ta si....´´am gandit´´!insa am preferat sa nu scriu ce am gandit dupa ce am citit cele scrise de tine.insa azi am citit ce ti-a scris liliana27 si atunci am indraznit si eu sa imi scriu parera mea care e cam in totalitate aceeasi cu a lilianei.sa nu te superi si sa nu crezi ca vreau sa aduc ´´negativitatea´´ in situatia in care te afli,dar la fel cum iti scria si liliana,asemena cazuri am mai auzit cand ei spuneau ca sunt la serviciu,dar de fapt....era cu totul alta realitatea.poate ca in cazul lui sa fie chiar pe bune dependenta asta de birou,dar se mai poate sa mai fie altceva,poate ca nu chiar ´´real´´,dar poate sta la serviciu si ....comunica cu lumea virtuala ( ma gandesc ca la birou are un calculator), flirteaza cu lumea virtuala!
mickyyy, e doar o parerea care evident poate sa fie o aberatie de a mea,dar eu zic sa incerci cumva sa-l ´´verifici´´ si sa te convingi in ce consta statul asta peste orele de serviciu si de ce se simte atat de bine acolo, cand normal ar trebui ca abia sa astepte sa ajunga acasa la tine si la cele 2 fetite ale voastre!
mult noroc iti doresc!!
Mik spune:
Mickyyy si celelalte fete, nu datzi cu roshii, dar daca sotzul cu pricina e calculatorist, din cei inraitzi care sunt o specia apaprte, atunci il inteleg.
Trebuie sa-l responsabilizezi cumva, da' miracole nu cred ca se mai pot face.
Mik.
Rufus spune:
Poate nu ar strica sa-l intrebi, asa, la un pahar cu bere, de ce s-a insurat si a facut copii, doar pentru perpetuarea numelui? Ca daca tot nu sta in familie...nu vad rostul.
http://community.webshots.com/user/tora97
Mickyyy spune:
liliana, din pacate serviciul e cel care-i ocupa timpul, pentru ca ori de cate ori il sun pe fix il gasesc acolo, e online pe messanger aproape mereu....asa ca varianta unui serviciu de sex "feminin" se exclude....sau ma rog, ar putea fi, cu conditia sa fie vreo colega de sericiu si sa-si petreaca orele "suplimentare" la el in birou. Dar nu prea e genul, desi stiu din experienta ca "niciodata" e un cuvant pe care nu trebuie sa-l mai folosesc!
Si da, Mik, e calculatorist .
Rufus, la noi situatia "familiala" nu se incadreaza in standardele obisnuite, adica avem 2 copii impreuna, suntem de aproape 3 ani impreuna, locuim impreuna, dar nu suntem casatoriti! Ma rog, e o formalitate teoretic, dar nici unul nu ne-am agitat sa o rezolvam.
Oricum, sunt curioasa ce se va intampla diseara, pentru ca fata cea mare e bolnava, e de fapt prima oara cand se intampla ca una din fete sa aiba ceva, si e destul de grav (tot week-endul a zacut, nici acum nu e mai bine, nu mananca aproape nimic, abia abia bea cate putina apa sau ceai, are enterocolita). Eu sper sa faca tot posibilul sa ajunga mai repede diseara acasa, ca daca nu......tare mi-e teama ca o sa fac urat. Desi week-endul asta agitat (cu 3 drumuri la spital la urgente) parca ne-a unit si mai mult, ne-a readus pe linia de plutire. Sa vedem daca e doar o parere sau chiar e adevarat.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)
tyaa spune:
Mickyyy, de obicei vine la 9-10?!! Eu ma enervez, de fapt ma supar si cand vine acasa dupa 19 in loc de 18 si asta pt ca am impresia ca sta mai mult doar ca sa scape de noi (desigur ma insel), dar mie asa mi se pare. Eu nu am dacat o fetita de 1 an si 2 luni dar imi ocupa tot timpul. Abea astept sa vina seara si sa pot spala vasele linistita macar.
Baie...nu mai stiu ce-i aia, si stateam si cate o ora in vana. Un dus rapid si ala cu Elisa care trage de perdea, se joaca ascunsa.
Sotul e calculatorist (cum zice una dintre voi), ar sta la calculator non stop. Dar cate o data chiar cred ca intarzie doar ca sa scape de indatoriri.
si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre
iulian1969g spune:
quote:
Originally posted by aramona
Hmmm...aveam colegi in birou care le spuneau sotiilor ca au extrem de mult de munca...ca au sedintze...ca dau in branci de oboseala...si ei dragalashii se jucau pe calculator!
Innebuneam...le cunosteam si pe sotii insa nu-mi permiteam sa fac ordine in viata lor...ci doar sa le sugerez ca mie ca sotie nu mi-ar place ca sotzul sa-mi faca asta! Si faceam misto de ei!
Ei, exista si varianta in care are extrem de mult de munca...
Singura solutie este sa incerci cu tact sa discuti cu el...sa intzelegi care sunt adevaratele cauze:
1. Are mult de munca...si vrea sa demonstreze ceva sefilor...cu rabdare trebuie discutat si facut sa intzeleaga ca si familia are nevoie de el, in egala masura, ba chiar mai mult...cu doi copii...Tati trebuie sa raman un tati, nu un strain...
Si lucrurile mai pot fi si amanate...
2. Are alte preocupari...aici e mai greu...nu toti sunt sinceri...aplici punctul 1.
3. Nu se simte bine acasa, (nu cred ca e cazul cu asemenea minuni!)...dar...iar trebuie vazute cauzele si lamurit problema cu tandretze, diplomatzie, etc...
Barbatii sunt niste copii mai mari, din pacate nu putem trai fara ei...trebuie sa-in intzelegem si sa-i "canalizam" fara sa-si dea ei seama pe directia dorita!!!
Pupici si bafta! Si fa antrenamente inainte de : relaxare (sa fii calma)...de antrenament a muschilor faciali (pentru a putea sustine o discutie prelungita, fara sa te "doara" gura)
Ce frumos ai scris! Mi-a placut!
Giuliano
iulian1969g spune:
quote:
Originally posted by cristiama
Mick,
Tu daca ai avea de ales:
- sa stai la servici, mai un joculet, mai un desprecopii.com
si
- sa vii acasa unde ai treaba de facut, e galagie, cineva destul de nervos te asteapta cu reprosuri ZILNIC
daca ai stii sigur ca sunt bine copii, sincer ce-ai face?
Asa ca sunt sigura ca poti face in asa fel incat sa vina cu drag acasa!!!!
Vorbesc dint-o luuunga experienta cu sot care sta la servici: statea pana la 11 noaptea si uneori chiar si pana la 2.00!!!
Era la servici, eram colegi, da de alte pozitii.
Si il asteptam suparata, ii tranteam mancarea pe masa, etc.
La un moment dat mi-am zis, mai asta nu e bine si in seara aia am pus masa cu lumanari, vin, mancare care se poate reincalzi de 20 de ori si a fost suuper.
Si ce solutie drastica am citit despre intarziatul sotului acasa:
discutie: daca ajungi dupa ora 20 da un tel sa stiu unde esti, cat stai etc.
- suna sotul: sunt la o bere cu baietii, vin tarziu
- asa azi, asa maine
- in a treia zi suna si nu raspunde nimeni, peste 30 min suna din nou, nici un raspuns si atunci pleaca de urgenta acasa sa vada daca mai are sotie, copii.
Nevasta suava ii spune: nu am auzit draga cand ai sunat!!!!
Cred ca sotul tau e f linistit, copii sunt bine cu tine, tu esti acasa si il astepti, ca ce altceva ai putea face??? Oare?
Ai unde sa pleci intr-o seara cu copii, undeva unde sa nu raspunzi la tel? Poate isi pune niste intrebari.
Succes.
cristiama
Ce-mi place! Ai scris "super" (cum va place voua, fetelor, sa spuneti: "super")
Giuliano
argo spune:
Mickyyy, si eu am trecut printr-o situatie extrem de asemanatoare cu a ta, asemanatoare dpdv a ceea ce se intampla la "suprafata". Iar dezlegarea "misterului" a fost, intr-un final, urmatoarea: DA, dependent de munca. DA, ma insela. DA, cu o colega de serviciu. Ca sa nu mai adaug ca, DA, calculatorist. Si iti spun ca exista situatia in care un om poate fi si dependent de munca, si totodata sa insele. Ba chiar, spun studiile, cele 2 merg "mana in mana". Iarta-ma, nu vreau sa te supar sau sa te ingrijorez degeaba, sa dea Dumnezeu sa nu fie nici una, nici alta, dar merita sa verifici.
Uite, unul dintre articolele pe care le-am descoperit eu, pe vremuri, cand nu stiam ce se intampla si cautam disperata explicatii (scuze pt. caractere, asa s-a copiat). De fapt este doar o parte, mai postez si urmarea, dar aici deja e mult. Sincer, iti doresc sa gasesti cat mai putine asemanari cu sotul tau in articolul asta.
DEPENDENTA DE MUNCA 1
Stadiile dependenþei de muncã
Fassel (apud. R.W. Conroy "Addiction to Work Proves Harmful") a identificat trei stadii ale acestei dependenþe: stadiul iniþial, stadiul de mijloc ºi stadiul final.
1. Stadiul iniþial - în acest stadiu , dependentul este ocupat constant, deseori încercând sã munceascã mai mult decât poate. Dependentul se gândeºte la muncã tot timpul, lucreazã peste program în mod regulat ºi refuzã sã-ºi ia zile libere.
2. Stadiul de mijloc - odatã cu progresarea dependenþei de muncã se poate observa totodatã ºi o creºtere în intensitate a altor dependenþe. Dependentul începe sã renunþe la relaþii personale pânã în momentul când viaþa sa socialã este aproape inexistentã. Încercarile sumare de schimbare de obicei eºueazã. Ajuns în acest punct, dependentul de muncã începe sã devinã tot mai epuizat fizic ºi poate avea dificultãþi în a dormi. Semne mai serioase ale dependenþei sunt pierderi scurte ale memoriei ºi perioade de comatozã în care acesta priveºte în gol.
3. Stadiul final - în acest ultim stadiu dependenþa de muncã devine tot mai problematicã. Persoana dependentã poate avea dureri de cap cronice, dureri de spate, creºterea tensiunii, ulcer ºi depresie. Îmbolnãviri serioase cum ar fi accidentele vasculare cerebrale sau infarcturile pot duce la spitalizare, aceasta determinându-l pe dependent sã-ºi schimbe viaþa.
Caracteristicile persoanei dependente
Persoana cãreia îi place foarte mult sã lucreze se simte satisfãcutã de rezultate ºi munceºte din greu ºi îndelung spre un þel care nu este în mod necesar o dependenþã. Nu poate fi numitã dependentã o persoanã care lucreazã ocazional peste program. Dependentul de muncã se gândeºte la aceasta tot timpul. Un alt aspect important al dependenþei este inabilitatea de a trãi fãrã plãcerea oferitã de muncã. Când un proiect sau o sarcinã este încheiat sau intervine o îmbolnãvire în familie ce necesitã o absenþã de la serviciu, persoana dependentã se poate simþi depresivã sau poate avea stãri de panicã. Alte semne includ refuzul admiterii oboselii.
Dependentul de muncã încearcã sã execute ºi sã îndeplineascã sarcini cât mai dificile ºi mai multe, datoritã inabilitãþii de a se relaxa ºi a se mulþumi cu ceea ce a obþinut. Tipic pentru el sunt viteza, intensitatea ºi zelul. Aceste comportamente asociate unui program de lucru intens pot fi simptome ale insecuritãþii, evitarea unor probleme din compartimente de viaþã diferite de cel de serviciu, sau un self-esteem scãzut. Gratificarea obþinutã din orele lugi petrecute la lucru ºi plãcerea de a "devora" biroul plin de hârtii poate fi o cale de deturnare a atenþiei de la chestiuni exterioare mai importante. Activitatea continuã ºi concentrarea pe performanþã devine o necesitate internã. Munca nu necesar îl face pe dependent fericit ci mai degrabã foarte obosit, stresat ºi incapabil de relaxare.
Dependentul este deseori incapabil sã refuze acceptarea de noi sarcini ºi se poate simþi vinovat pentru ceea ce nu s-a realizat sau nu s-a realizat la un nivel optim. Pentru el este dificil sã separe munca de timpul liber. Chiar ºi acest timp liber îl planificã în cele mai mici detalii, astfel încât rãmâne puþin timp pentru relaxare ºi recreare.
Dependenþii de muncã de obicei se agaþã de lumea organizatã a muncii cu scopurile ei clare, mai degrabã decât sã se implice în relaþii interumane în care limitele ºi scopurile sunt mai puþin clare. Persoanele dependente de muncã mai degrabã pun accentul pe logicã ºi intelect în defavoarea sentimentelor. Ei se concentreazã pe performanþa în sarcinã chiar ºi în cadrul familiei, fixând standarde înalte ºi netolerând slãbiciunea uºor. În locul colaborãrii, aceste persoane agresive ºi orientate spre acþiune au plãcerea de a lucra singuri. Ei se pot simþi prea epuizaþi fizic ºi emoþional pentru a se aproba de membrii familiei. Aceia care încearcã sã-ºi satisfacã nevoile de afiliere la locul de muncã îºi vor definii colegii drept prieteni ºi pot deveni atraºi sexual de persoane care lucreazã în acelaºi loc. Dependenþilor de muncã le lipseºte entuziasmul adevãrat ei sunt rupþi de contactul cu sentimentele lor. Conduºi de nevoia de a impresiona ei eºueazã în a trãi cu adevãrat.
Este important sã se facã diferenþierea între cineva care manifestã comportamente de tip A ºi este un angajat silitor, ºi altcineva care prezintã caracteristicile dependenþei de muncã. Angajatul de tip A pare a fi un dependent de muncã, deºi întotdeauna demonstreazã abilitatea de a stabilii limite sãnãtoase când este nevoie. În schimb, dependenþii de muncã demonstreazã pierderea controlului ºi o inabilitate de a stabili singuri programul propriu ºi limite sãnãtoase. În ciuda consecinþelor negative aceºti indivizi persistã în tiparele negative afectându-ºi astfel viaþa.
Dupã cum afirmã Dr. Paul Baard una dintre problemele acestor persoane este aceea cã nu s-au definit adecvat depinzând de altcineva care sã le defineascã valoarea. Au fost identificate anumite tipuri de personalitãþi codependente: "supereroul", "mãmici ºi tãtici de birou", "evitatori de conflicte", "consumatori constrânºi".