Bebelusi de iulie-august 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 2
monical spune:
Buna seara mamici si bebici,
Emaaimee- eu am incercat sa-l trezesc tot asa de des, dar papa cate 30 ml si doarme iar cateva ore, dar daca il las sa se trezeasca singur atunci papa cate 150 ml, dar in ultimele 2 nopti a papat numai cate 40 gr, cred ca voi urma sfatul doctoritei sa-i scot masa de noapte daca nici noaptea asta nu papa suficient, astfel stomacelul se poate goli si sper ca masa de dimineata se fie in cantitate mai mare,
Azi Andrei a papat mar cu banana, au fost cateva incercari dar au esuat
Adriana - ma bucur foarte mult ca Aidan papa bine, tot asa in continuare
Katink - .
Simona - SA creasca Mario mare mareee! la fel si Niko Vlad ( Peca)
Odihna placuta
Monical+ Andrei (03 august 2005)
roxanuta spune:
Buna dimineata fetelor! Sper ca ati avut o noapte usoara! Am o intrebare pentru fetele care dau la bebelusi lapte praf Lactana si/sau Milumil. Am primit cate o punga din fiecare (poate conving cupilul sa bea ca SImilac si Enfamil sunt , nu se atinge de ele) dar nu am instructiuni si nici masura. Imi puteti spune ce cantitati de apa si lapte praf puneti pentru o masa? Poate bea la sticluta si mai plec si eu de acasa
Monica-Elena spune:
pai mamini noi implinim vineri 5 luni si de luni incepem diversificarea.
OanaC sper sa ii iasa mai repede ca e tare marait si baga tot in gurita sa isi frece gingia.
Roxanutza uite masurile la topfer lactana(este valabil ptr lactana A pr, lactana B 1 pana la 3).
la 60 ml apa se pun 2 masuri si rezulta 70 ml lapte praf de baut
la 100 ml apa se pun 3 masuri si rezulta 110 ml lapte praf de baut
la 130 ml apa se pun 4 masuri si rezulta 140 lapte praf de baut
la 160 ml apa se pun 5 masuri si rezulta 180 lapte praf de baut
la 190 ml apa se pun 6 mmasuri si rezulta 210 lapte praf de baut
la 220 ml apa se pun 7 masuri si rezulta 240 lapte praf de baut
Masura este aceeasi ca la laptele Nan de exemplu, ma refer la masura din cutia de lapte.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos
peca spune:
pt. milumil (eu dau milumilPre) si cred ca este pt. toate milumil la fel:
1 saptamana: 60apa+ 2 masuri = 70 ml
2. saptamana: 90 apa + 3 masuri = 100ml
3+4 saptamani: 120 apa + 4 masuri = 130 ml
2 luni: 150 apa + 5 masuri = 170ml
3+4 luni: 180 apa + 6 masuri = 200ml
dupa a 4-a luna: 210 apa + 7 masuri = 230ml
peca si niko
_
MONAI spune:
Salutare, gagici!
Mamini, eu nu prea sunt curioasa cu diversificarea, mi se pare complicat sa fac in fiecare zi papa pentru fata, mi-e groaza efectiv. Borcanashele cu mancare din comert nu cred ca pot fi baza, sunt destul de scumpe la noi, asa am auzit. Si noi la 5 luni vom incepe cu suculete de morcov, mar, portocala si ce fructe voi mai gasi prin magazine. Si la inceput se da 1 lingurita, apoi 2...pana se ajunge la 50ml-deci introducerea unui aliment poate dura cateva zile, pana implineste 6 luni parca vad ca nu reusesc decat vreo 4-5 alimente noi.
Am facut ieri un nou album - Sara si colectia ei de "palarii". Greu e cu modelele astea.
Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
corbioana spune:
Neatza!!!!
Mona e de belea galeria foto cu palariile Sarei, o scumpica sa stea ea asa la necajito dragalsa si grasunica!!!
O sa pun si eu cateva poze noi astazi.
Ioana si bebe Andrei 27 iunie 2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos
peca spune:
quote:
Originally posted by MONAI
Borcanashele cu mancare din comert nu cred ca pot fi baza, sunt destul de scumpe la noi, asa am auzit. Si noi la 5 luni vom incepe cu suculete de morcov, mar, portocala si ce fructe voi mai gasi prin magazine. ]
in cazul in care te intereseaza uite iti traduc aici o reteta de gatit singura
"Pireu de Legume - Cartofi - Carne" luata de pe pagina firmei milupa.
Rezept für den selbstgekochten Gemüse-Kartoffel-Fleisch-Brei
Dupa luna a 6-a se poate incepe gatirea cu legume proaspete din productii controlate (este vorba aici de produsele bio care nu sunt stropite cu chimicale). Institutul de Cercetare din dortmund recomanda urmatoarea reteta:
1. Ca. 25 g carne (vita/porc/sau pui - carnea treebuie sa fie proaspata si m,acra, fara grasime)
2. Ca. 40 g cartofi si 90 g legume (z.B. morcovi /conopida/varza pitica(nu stiu exact cum s ao traduc, este varza dar mica cam cat o minge de ping-pong) Fenchel, Broccoli etc.)usor oparite
3. Legumele si cartofii se maesteca cu carnea si se fierb impreuna, se mixeaza (pireu) pürieren si se adauga ca. 10 g Grasime (unt sau Ulei).
Pentru copi de 7 - 9 luni se ridica gramajul la 50g. cartofi, 100 g legume si 30 g carne.
Lunile 10-12 se vor pregati 30 g. carne, 60 g Cartofi si 100 g Legume .
[Aus anorganischen Düngemittel stammt der teilweise hohe Gehalt an Nitrat im Gemüse, z.B. in Karotten und Spinat. Bei der Aufbewahrung von angebrochenen Resten können Bakterien aus der Nahrung Nitrat in gefährliches Nitrit umwandeln. = aici este o explicatie putin chimica care ma cam depaseste mai ales ca acum nu am timp de "gandit" sa iasa chiar ce acolo de aceea se recomanda:]
resturile de mancare deja gatite NU se vor mai folosi. Dar puteti pregati o cantitate mai maricica si mancarea proasptat fiarta bine impachetata si inchisa ermetic pastra o zi in frigider sau congela.h einfrieren.
La sare, codimente si "verdeturi"(aici cred ca sunt incluse: partunjel/telina/..[red]Kräuter = poate stie Katink ce exact intra in categoria asta[/red]. .se va renunta in primul an.
peca si niko
_
peca spune:
sper sa nu va deranjeze postarile mele legate de papa pt. bebe.....stiti voi cum e fiecare cu ce-l doare....daca nu va place nu mai scriu....le tin pt. mine
fiindca am dat mai sus reteta de mancare facuta singura acasa...asta am mai gasit tot pe magina de la milupa:
Uleiul:
Institutul de cercetare din Dortmund recomanda pt. 150-200 g Pireul de Legume - Carne cca. 10g ulei - asta este aproximativ o lingura. Se poate alege/schimba intre Ulei si Unt, cu toate ca untul este numai atunci indicat cand copilul nu prezinta risc de alergii. Ca ulei cel mai rcomandat este uleiul de rapita, dar se poate folosi si cel obtinut din seminte (floarea soarelui, orez...). Uleiurile presate la rece, de ex. cel de masline presat la rece NU se folosesc in primul an de viata, deoarece de cele mai dese ori ele contin sub. aromatice, ce nu sunt inca recomandate pt. sugar. Doar din cel de-al 2 an sunt recomandate.
peca si niko
_
Monica-Elena spune:
Cati bun aspiratorul nazal asa am scapat de mucisori multumim.
Eu o sa ii fac in casa la blender si voi folosi borcanelele in deplasare in caz de forta majora. La noi borcanelele ca sunt de la hipp ca sunt de la nestle sunt intre 65.000 lei si 85.000 lei asa ca te cam duc in faliment. Eu una mi-am pus din toamna toate legumele autohtone luate de la cineva de la tara care nu foloseste chimicale la congelator special ptr cand incepem diversificarea.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos
peca spune:
tot aici voi mai scrie cate ceva din regimul alimentar pt. copi, dupa mentalitatea germana
Painea.
se dpoate da in cantitati mici incepand cu sfrasitul primului an de viata, uns cu unt sau cu sunca sau cascaval moale.
Oul:
nu este necesar in planul de mancare in primul an, de aceea e indicat sa se incepa dupa prima aniversare, daca totusi vreti sa dati ou pana la 12 luni trebuie sa fie f. tare si se va da numai galbenusul. Dupa luna a 12 se recomanda sa nu se dea mai mult de 1 - 2 oua pe saptamana. datorita riscului mare de infectii nu sunt recomandate.
Capsunii.
Pt. copii care nu prezinta alergii de poat da capsuni proaspeti sub forma de pireu dupa luna a 8-a., sau ca si fruct intreg, sar sub supravegere. se recomanda doar fructe din timpul sezonului, caci din afara sezonului sunt de cele mai ulte ori cu chimicale.
Pestele.
pana la 1 an sepoate da peste, ca si pireu(inlocuind carnea de vita/porc/pui), sa se aiba grija la oase, dupa luna a 12-a se recomanta ca pestele sa se regaseasca cel putin 1 data pe saptamana in planul de masa al copilului.
Jogurturile.
dupa luna a 12-a mai ales cand sunt pe baza de lapte de vaca.
Cacao
dupa luna a 12-a si in special cacao pt. copii
aici hipp consta 125g 95 centi si 190 g. intre 1,05€ si 1,25€, depinde de magazin, asta pt. mancarurile de la luna a 4-a , caci apoi preturile cresc cu lunile
peca si niko
_