Banii la comun sau....???

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by cristiama

Maria,

Mie, cum va tineti voi banii mi se pare la comun.
Problema nu e ca sunt 2 conturi diferite ci CUM se fac cheltuielile. Cata vreme amandoi cadem de acord cum se cheltuie banii, cine ce face cu ei, ce se face cu economiile, cat de tare economisim e la comun, chiar daca platim din doua carduri diferite.

Fiecare cu banii lui e atunci cand:
- eu fac ce vreau cu banii mei, imi cumpar MIE ce vreu
- tu faci ce vrei cu ai tai
ce nu inteleg unde mai e relatie de cuplu aici?

Asa ca de fapt problema care ne-o punem este cum armonizam problema destul de spinoasa a impartelii echitabile a cheluielilor si o buna relatie de cuplu!

cristiama

E si nu e la comun, adica nu vine fiecare cu salariul si pune banii pe masa si nici nu avem cont comun. De exemplu, eu nu stiu acum ce bani are sotul meu pe cont si nici invers, dar stim clar ca si banii lui si banii mei sunt ai nostri, stim ce are de platit fiecare si daca de exemplu, banii din contul meu s-au terminat, ii spun si-mi da sau plateste in locul meu. Nu face fiecare chiar ce vrea, scopul nostru este bunul mers al familiei noastre, sa ne acoperim cheltuielie dar sa ne si facem placerea, nu sa ne pacalim sau sa ne ascundem. Daca vreau, pot sa-mi cumpar o haina scumpa sau el - un costum scump, nu ne restrictionam, dar o facem numai daca ne permitem.
Ii spun cand vreau sa-i dau bani bunicii sau mamei, el - la fel ca sa nu existe discutii. Sotul meu e un om intelegator si corect, nu stiu daca altii merita atata sinceritate.

Maria

Mergi la inceput