? vizita ginecolog
Raspunsuri - Pagina 2
milana spune:
m-am decis sa nu astept pana voi merge la primul control asa ca voi cumpara acidul folic fara sa astept recomandarea medicului.
acidul folic este cunoscut sub vreo denumire mai speciala sau pur si simplu daca merg la farmacista si cer acid folic ea va stii ce sa imi dea?
dodo spune:
Ar trebui sa stie, e vitamina B6(nu sint sigura asupra cifrei) dar nu se poate sa nu stie, toti farmacistii stiu denumirea de acid folic!
milana spune:
multumesc dodo :))
quote:
Originally posted by dodo
Ar trebui sa stie, e vitamina B6(nu sint sigura asupra cifrei) dar nu se poate sa nu stie, toti farmacistii stiu denumirea de acid folic!
Jasmine spune:
Ceri la facrmacie “acid folic” pur si simplu.Costa cam 6000 lei.Iei una pe zi.E vitamina B12.
milana spune:
trebuie sa specific ca este pt femei insarcinate?
quote:
Originally posted by Jasmine
Ceri la facrmacie “acid folic” pur si simplu.Costa cam 6000 lei.Iei una pe zi.E vitamina B12.
Adela P spune:
quote:
Originally posted by milana
trebuie sa specific ca este pt femei insarcinate?
Nu trebuie neaparat sa mentionezi ca e pt femei insarcinate, desi poate daca-i spui, iti va da cele care contin 1mg acid folic. Mai vine in 0.4mg si 0.6 in multivitamine. Unii doctori recomanda 1mg altii 0.4, altii 0.6 dar orice iei nu prezinta nici un pericol ci doar AVANTAJE. Asa ca fuga repede si ia-ti ce gasesti.
Adela
milana spune:
am vazut ca unele dintre voi au spus sa iau acid folic altele au spus sa nu iau.
acum, eu una sunt cam nauca de cap si am decis sa nu iau nimic pana nu ajung la doctor.
in schimb mananc citrice, cel putin o portocala pe zi. e bine asa?
pt voi si pt sfaturile voastre
- 5 saptamani
tinatache spune:
Hai ca incerc sa te mai dez-naucesc :))) Sist nervos al copilului se formeaza in primele luni de sarcina, iar acidul folic este cel ce contribuie la formarea corecta a acestuia. De aceea unii dr. il recomanda chiar inainte de a ramane insarcinata, insa aproape toti in primele luni. Daca nu poti vorbi cu dr. tau la telefon eu zic sa intrebi la farmacie, un farmacist are totusi o facultate la activ. Sarcina usoara.
Cristina
piatra lunii spune:
Din ce-am mai citit eu,legumele verzi au acid folic,asa ca daca nu stii ce sa faci,poti macar sa mananci broccoli,salata... zic eu.
tinatache spune:
quote:
Originally posted by piatra lunii
Din ce-am mai citit eu,legumele verzi au acid folic,asa ca daca nu stii ce sa faci,poti macar sa mananci broccoli,salata... zic eu.
da da, broccoli la greu
Cristina