Bebelusi de mai-iunie 2005 (33)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Am fost afara cam 1h, am incotosmanat-o, doar ochii i se vedeau si asistenta imi spune ca e prea rece pt. Bianca, pai ce, n-o mai scot decat la primavara? Eu cred ca cuplul meu medic de familie-asistenta au luat-o razna.
Vroiam sa va arat cum fac baie fratii
aici , asa , astfel

Tare mi-e dor de vremea cand ii dadeam numai lapte, stiam ca mananca, acum are figuri in cap, mereu mi-e groaza cand ii dau mancarea cu lingurita ca poate nu-i va place. Fructele le mananca neconditionat, de la borcanel sau cu branzica, dar legumele e teroare si i-am mai bagat si carnita de pui.
Loreen ciupercile sunt permise la 3-3-3 si in ce categorie le bag, la nervii prastie care mi i-a facut azi Bia (sper sa nu ti fac si eu la cat te-am batut la cap cu disociatul) imi vine sa rup frigiderul ca nu am avut timp sa-mi fac si eu un gratar si am lins niste felii de salam.

Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Fata mea iar s-a umplut de bube...tocmai ne-am intors de la pediatru (era sa zic veterinar, da' dupa sunetele pe care le scoate fii-mea nici nu gresesc prea tare)... concluzia e ca are foliculita ! de unde, frate, asa ceva? cica are pielea mai sensibila si a prins un microb care traieste normal pe la casa omului si ii pasa mai mult sau mai putzin de zelul nostru la curatenie. sotzul imi reproseaza ca o spal prea des, eu ma stresez ca nu o spal destul si biata fata face colectie de bube. offff, m-am saturat ca de o luna tot asa o tin!

Teddy si bebe Alyssa (05.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Vad ca sunt ca si scabia, nu ma mai dau dusa de pe net... fata doarme, treaba am facut-o ieri asa ca pot sporovai in voie
Sa va spun cum fac eu crema de legume, Alyssa o papa ca disperata...in fiecare zi ii dau o portie de 250 gr dar ar manca si mai mult daca ar intra! Fierb 1 morcov, 1 cartof si 1 dovlecel mic (fara seminte) in apa cat sa le acopere apoi le pun in blender, adaug 1 lingurita de ulei de masline, 1 lingura de parmezan razuit, o lingura de faina de orez (alternat cu porumb, tapioca, etc) si jumate de borcanel de carne omogenizata...iese o crema fina ca maioneza. pana sa ajung la retzeta asta mi se scuipau cu succes in fatza toate cele, acompaniate cu bleah si plansete.
Am citit undeva ca la varsta asta bebeii nu agreeaza mancarurile prea elaborate si nici piureurile facute dintr-o singura leguma.

Ieri Alyssa mea s-a inrors singura de pe spate pe burta si de atunci numai asta ar face !

Teddy si bebe Alyssa (05.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Elisor nu ma ciocanesti deloc la cap...Mai si eu m-am intrebat ciupercile ce sunt si ca atare nu am mancat nu neaparat din cauza asta ci pur si simplu ca nu mi-a venit pofta...Iar nici ficatul de pasare dupa care sunt bolnava nu stiam unde sa-l incadrez si nici oul...Imi faceam la punga craci de pui,aripi chiar si tzatza de pui pe care o lasam in bait si devenea mortala la gust...La legume si fructe mancat salate multe si piersici ca erau in plin sezon,insa nu reuseam sa mananc in aceeasi zi si fructe si legume...De lactate nu ma intreba ca nu puteam sa le sufar...In decurs de o luna jumatate am mancat doar trei zile lactate,dupa care am alternat carnea cu legumele...

Asa repede le-ai facut copiilor baie?Andreas nu protesteaza la baia cu Bianca? A mea nu vrea sa faca la un loc cu sor-sa...deh...sufera...

Surorile,citim povesti,calare pe situatie

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Astazi este prima zi, dupa doua saptamini de agitatie si de probleme, in care am revenit la programul normal. Agata e la gradinita si pina la o noua viroza se simte excelent. Tudora a mincat vreo 80 de grame de piure de mar si ananas cu un biscuite, s-a cam strimbat, l-a mincat cam in vreo juma' de ora, dar l-a mincat! Noaptea se trezeste de vreo 5-6 ori si nu adoarme decit cu tita in gura, de sint capiata de oboseala, dar ziua e cel mai cuminte bebelus. Are programul ei si foarte bine stabilit, se joaca cu pofta si am observat ca se supara daca o intrerup, mirie doar daca ii e foame sau somn. Cred ca trebuie sa-i bag carnita pentru ca ieri a mincat cam in sila crema de legume. Am intrat acum un pic in panica, am citit cit maninca ai vostri (tdi = 250g, oau!) si a mea abia daca ajunge la 100 de grame. Este adevarat ca suge la cerere inca, dar niciodata cu doua ore inainte de masa de prinz, cea mai importanta pina acum. In schimb are 9.100 kg, a luat foarte bine in greutate.
Elisor, eu am scos copiii in fiecare zi afara din prima saptamina de viata. Si aici sint si -40 de grade! Cind e foarte, foarte frig si mai ales daca bate vintul foarte tare, stam putin, 15-30 de minute doar sa ia un pic de aer. In rest, stam cu orele. Eu i-am schimbat acum programul Tudorei, cit a fost cald o scoteam dimineata vreo doua ore si seara vreo trei, ca atunci stateam si cu Agata in parc. Acum o scot vreo ora si ceva la 11, inainte de prinz si vreo doua ore dupa somnicul de la prinz, plimbare care include si luatul Agatei de la gradinita si plimbarea de seara.
Beatrice, nu iti dau acum masuratorile pentru am slabit de nevoie, nu de voie. Abia din februarie ma apuc serios de slabit, preferatele mele fiind Montignac si aerobica. Abia astept! Am vrea sa venim in tara in vara si mi-am propus sa ajung la 58 de kilograme pina atunci!
Sterilizare – La Agata eram atit de disperata ca am fiert totul pina la sase luni si am continuat sa fierb unele chestii si pina la un an... dar nu mai spuneam la nimeni. Cu Tudora am fost mai relaxata, nu am fiert nici o hainuta, doar le-am spalat cu apa clocotita si de doua ori, apoi le-am clatit la fel. Am spalat toti maimutoii la inceput si dupa aceea doar pe cei care au cazut pe jos si stiam eu ca nu e curat locul respectiv. Pina la sase luni nu am avut nevoie de nimic pentru ea, a supt laptic de la mine, iar acum cind am inceput sa mincam nu fierb decit la prima utilizare. In rest, le spal bine cu putin detergent de vase si le tin apoi sub jet de apa fierbinte citeva minute si gata!
Dermatita atopica – cred ca si Tudora o ia pe urmele Agatei, are fata rosie-rosie seara, iar dimineata e uscata rau de tot. Folosesc crema si produse Aveeno, sint pe baza de griu si tarite de griu. Crema si sapunul lichid au aproape aceeasi compozitie cu Atoderm, dar mie mi s-au parut mai eficiente acestea din urma. Mai folosesc sapunul lichid pentru bebelusi (e din cap pina in picioare, o spal pe Tudora si pe cap cu el), plicutele care se dizolva in apa, sapunul lichid normal pentru noi si sapun pentru Agata. E o gama foarte buna si la calitate si la pret. Deocamdata e bine Tudora, dar nu i-am introdus tot, papa doar citeva fructe si legume, si cereale. Sper sa nu am probleme mai mari cu ea, ca imi ajunge cit am tras si inca mai trag cu Agata. Nu a avut eczeme grave sau bubite (e adevarat ca nici nu am riscat cu alimente care stiu ca sint alergene), dar tot timpul trebuie sa-i hidratez pielea, daca face baie intr-o seara si nu am dat-o cu crema (ca nu vreau sa o dau chiar in fiecare seara), a doua zi are deja pielea uscata si crapata si de aici la ecezeme e un singur pas. La Agata, zonele cele mai afectate sint fata si picioarele, mai ales pe jambe. Nu se vede cu ochiul liber decit foarte rar, Agata are pielea foarte alba si fina, dar mama nebuna ce sint vad pielea uscata si prin hainute!
Ei, gata pauza, tot nu am apucat sa citesc tot ce ati scris cit timp am lipsit. Astazi am deschis toate pozele voastre si am incercat sa potrivesc dimensiunile si culorile. Voi face o pagina, care nu e colajul propriu-zis, in care voi pune poza si textul si o sa va rog sa si-l citeasca fiecare si sa-mi spuna daca e corect ce am scris. Dar va mai dura citeva zile, ca nu am timp de calculator decit maxim o ora pe zi, cind abia apuc sa arunc un ochi si o tasta la subiectul asta, un ochi pe presa romaneasca si unul pe cea straina. Am ajuns sa citesc doar titlurile... dar macar stiu ce se mai intimpla in lume, ca la televizor nu prea ma uit si oricum stirile de la posturile pe care le prind fara cablu sint foarte „potolite“. Va pup si va doresc sanatate, ca e mai buna decit toate.

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Tdi, zici ca pui parmezan in crema de legume. Asta nu este sarat? Ca daca i-as pune sare in piure lui Andrei precis ar minca si el si nu mi-ar face show in fiecare zi.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei Pozele cele mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Gabitzam eu l-am intrebat pe doctor in mod expres daca sa-i pun sare, raspunsul a fost: "UN VIRF" , fooooooooarte bine, virful cui? asa ca azi am dat sare din virful sarelnitzei.sa nu te gindeshti ca a fost foarte incintat, dar eu ii pun pui tocat, nu mixat. si asta a tinut sa precizeze, da asta chiar stiam. incercati sa nu mai pasatzi chiar foarte fin. fetitza prietenei mele are 2 ani si nu maninca decit pasat, este innebunita sa paseze in continuu si tot, ca i-a fost frica sa-i taie carnea si acu nu suporta bucati de nimic.
eu aseara am curatat un mar mic, si i l-am dat in mina lui Matei sa molfaie la el, m-am saturat, baga tot in gura, macar sa molfaie mar.

iar uitam: La multi ani!!!!!!!!, copii, mamici, tatici, soti!!

Matei 21.05.2005
Matei 4 luni si prietenii in parc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefania Nicolae spune:

Buna la fete.
La multi ani sarbataoritilor zilei doi baieti cu cuieti si doua fetite cucuite a pardon cu codite, Mai mamici si tatici sa va faca fericiti.
Mercedes - sa iti traiasca sotul bine impreuna cu tine si puiuti.
Noi tot cu febra cei drep nu asa mare, aznoapte pe la 1 si ceva si dimineata pe la 5 fara 20 min. si ne-am mai bagat la somn pe la 6 si 20 cand urla de somn dar nu s-ar fi lasat culcata ei dar am recuperat amandoua de nu imi vine a crede niciacum, cu 3 miorlaieli din cauza de cadere a suzei, am dormit amandoua pana la orele 12 caz fara precedent pana acum pt. noi, avem gingiuta de jos inflamata poate ne dau dintisori.
Elisor - pt. balute sa n-o mai schimbi toata ziua bunaziua poti sa ii pui o barbita din aceea cu plastic pe o parte (se pune pe sub primul costumas daca mai are ceva pe dedesupt dar cu partea plasticata in exterior nu pe pielea lui bb.), eu pt. Karvol tot o barbita folosesc am legat-o la capul patutului pe o laterala, nu ajunge la ea si efectul e lafel de puternic (zic eu, poate ma insel)
Tdi - sa va traiasca dintisorul si sa nu stea mult singurel.
Cu sterilizatul si eu am renuntat la bibe le spal cu buretele foarte bine si cu apa cat mai fierbine, suzele le sterilizez pt. ca nu intotdeauna le printem cu agatatoarea si le scuipa, evident aterizeaza pe jos, cu jucariile inca nu le arunca pe jos dar nu cred ca v-am spus cum procedam noi la schimbatul pampersilor, unul i-l dam feti ca altfel nu o mai imbrac.
Hai ca va las ca nu mai are stare, mai aveam de zis dar cu prima ocazie.
Va pupam, nu mai bine.

Poze Bumbutza
Photofilm www.siluette.ro/tmp/botez800x600.wmv" target="_blank">Bumbu Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Gabitza-la multi ani si de la noi, ieri pe 21 s-a nascut si viitorul meu fin- Mihai-Alexandru la Elias.Mai tineti minte cand va ziceam ca fina mea a aflat ca e graviduta? Dom'le trece timpul asta ceva de speriat...
Adina- apropo de jucarii...Iepuretele jeleste ingrozitor cand aude razand o broasca testoasa-care face la fel ca albinuta de la K's kids...sa nu aveti si voi surprize. In schimb ii plac la nebunie carticelele (3 buc) de la k's kids-se gasesc la miniblu- fosnesc, se pot roade, una e cu oglinda-la noi au avut mare succes.
Mey, cu revistele de hartie eu m-am lecuit sa-i mai dau dupa ce i-am scos din gura o groaza de bucatele molfaite, aveti grija, zau. La fel cu tot felul de cutiute de carton-ii dadeam sa le studieze cand halea, da' vad ca vrea sa le introduca in meniu asa ca am renuntat.
Loreen- merci de lamurire da' nu are cine sa mi le comande in afara, eu stiam ca astia de la amazon trimiteau carti, Cd direct in Rom. Mey, pana la urma ce ati facut cu ghearele matei? Le mai are?
Sterilizat- eu sterilizez tot ce a avut continut cu lapte, dupa fiecare folosire. Bibe de ceai, apa etc-

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Asa, am invins Iepuretele in lupta pentru laptop, deci pot sa continui: bibe de apa, ceai, suc- le sterilizez dupa 2-3 folosiri.
Suzi si jucarii de plastic nu mai sterilizez ca ajungeam la pepeni.
Oricum, nu stiu daca v-am zis, de cand are dinti nu mai vrea nici un fel de suzi si nici degetul. Nu e nici o scofala ca acu' adoarme mult mai greu, numai cu mine in patul mare de la ea din camera si dupa ce ma musca de nas, trage de par etc. Chiar citeam ca pe la 7-8 luni isi aleg o jucarie cu care sa doarma...cred ca Iepu' m-a ales pe mine
Mey, dintii de sus cand apar? Dupa cat timp de la eruptia alora de jos ? Ca eu cred ca ne pregatim iar de cadou pentru dintisori.

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput