Mamici de martie-aprilie 2006(28)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manu spune:

ama, hai ca iti calc pe urme! Sambata am avut si eu ceva contractii, cel putin asa cred eu. A fost ciudat ca am avut mai multe intr-o ora ca apoi sa nu mai simt nimic ore in sir. Am inceput sa iau magnezium 3/zi si vad ca nu mai am nimic. Acum sincera sa fiu, nu sunt sigura 100% ca alea au fost contractii. E posibil sa fi fost si crampe. Ma omoara stresul asta cu contractiile ca uneori sunt tare greu de sesizat. Eu abia peste o sap am programare la dr. Chiar ma gandeam daca sa sunt sa incerc sa-mi schimb programarea. Bafta multa la dr! Daca ti s-a scurtat colul si dr spune sa-ti faci cerclaj eu zic sa-l faci! Nu e deloc dureros si esti in mai mare siguranta asa. Chiar nu trebuie sa-ti fie teama, ba din contra o sa fii mai linistit!. Mie imi e grija ca nu are cine sa aiba grija de fete daca fac cerclaj. Oricum, daca o sa fie cazul am sa fac. Abia astept sa-mi spui ce-ai facut la dr! Te pup!
Manu

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Ama_kaly, multumesc de incurajari! Sunt un pic mai optimista acuma, mi-am mai revenit, datorita voua si altor prietene care m-au incurajat!! Am mai citit si pe Internet, si sper ca e o “innocent amnion membrane”. Fii linistita cu colul de 3cm, si eu il am atita, si l-am intrebat expres pe dr daca nu cumva e scurt si a zis hotarat ca nu. Asa ca nu mi-am mai facut griji. Si am zburat 10 ore X 2 cu avionul si nu am avut probleme. Nici contractii nu am avut, dar iau magneziu la greu…
Ce dragutz ca i-ai cumparat lui bebe caciulitza!! Io nu stiu ce de, nu ma pot mobiliza sa ii cumpar nimica inca!!! Dar tot trec prin magazine din astea si ma uit la hainutze, si imi imaginez cu ce o sa o imbrac, stii Ciuf….fix asa cum ai zis tu!!

Andreea, ce dragutza esti!!!! Pufosica suna excelent, cred ca am sa adopt alintul asta!! Sa stii ca daca trec prin Bucuresti, neaparat te anunt!! Eu sunt din Timisoara, si de data asta nu merg decit acolo. Dar mai vin citeodata cu treburi prin Bucuresti, in ultimul timp mai rar, dar cine stie!!
Asaaaa, si la control am constatat ca de ultima data (acum o luna) cind aveam 58 de kg, acuma am 61. deci am pus 8 kg in total de la inceput. Si io eram subtzirica, pe bune, picau nadragii de pe mine, in liceu imi puneam vreo 4 perechi de chiloti sa am si eu fund… si acuma…nu-s deloc obisnuita cu imaginea asta a mea. Si nici nu iau vitamine, numai magneziu, fier si acid folic. Fierul cred ca nu ingrasa, nu? Dar bebe sa fie bine, ca restul nu mai conteaza!!!!!! Hai ca nici nu-i asa de mult!!

Serj, multumesc!! Am totala incredere in el. E un tip priceput si destul de direct. Hmmm, deci asa, pachet de paste… misto!! fiecare cu specificul… sau cu ce-l doare. Apropo de nasii catolici, trebuie neaparat sa fie un cuplu, sau poate sa fie numai o singura persoana? (chiar daca e casatorita persoana aia….)

Maaamaaa, Zuzilici, ce chestie cu spitalul!! Dar bine ca ai fost calma si nu te-ai enervat si totul s-a terminat cu bine.

Catrinel & bb mik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TweetyGeo spune:

Rorosu, eu vad clar aici la OU 148/03.11.2055 la Art. 4 alin. (1), litera a): "200 lei (RON)lunar, in situatia copiilor de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap."
Intr-adevar, la litera b) scrie: "cel acordat conform art. 3 alin (1) din Legea nr. 61/1993, republicata...", pe care n-am citit-o inca.
Dar prin acel lunar eu inteleg in fiecare luna.
Nici eu nu prea sunt de acord, mai ales ca in anii anteriori a fost 4,5 mil, apoi 6 mil, 7,8 mil vechi, iar acum a crescut doar cu 200.000 lei vechi si in 2007 nu o sa evm nici o crestere, in timp ce pretul laptelui praf, al pampersilor si al hainutelor se va dubla, tripla...
Plus ca noi cotizam la stat luna de luna, iar medicamentele nu mi le da compensate sau gratuite, controlul lunar la ginecolog il platesc ca merg la particular unde sunt conditii, nu ca in spital, la ecograf la fel, ca daca merg cu trimitere ma programeaza peste doua luni, cand poate e prea tarziu, analizele la sange nu sunt toate gratuite si tot asa. Noua cine ne apara drepturile? Haideti sa punem de un sindicat si sa facem o greva.

Stefanut al lui GEO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

M-am intors de la eco cu Iosup. Bebe e bine, colul e ok, chiar daca s-a scurtat de la 4 cm la 3,75 si este inchis. placenta a urcat, e acum la cativa cm de col. Am o problema: IR crescut pe artera uterina dreapta. Cred ca de la inima mea este, tot simt ca bate prea repede si ca, mai ales cand sunt culcata, ma sufoc.Bebe zvapaiat si-a facut o esarfa de cordon, sper sa si-o dea jos. L-am filmat, am si poze, e tot baiat! A avut dreptate doc. T la 12 sapt! M-am obisnuit cu ideea, acum sper sa nu am surpriza printului Spaniei al carui baiat s-a dovedit a fi fata! Daca e fata, nu il mai fac pe al doilea copil, daca e baiat va trebui sa-i fac neaparat o sora. Ar mai fi o solutie, sa fac echipa cu Delia, stiti voi, mamici de fete pentru ce...La eco de azi a iesit mai mic cu 3 zile decat la cealalta eco. Are 19w6d, 339g si 17cm. Tina poti sa le treci pe listuta de la inceputul capitolului?Rorosu,astia ziceau ca cele 2 milioane pentru copil vor veni lunar din 2007 pana la implinirea varstei de 2 ani, Nu cumva legea din 1993 e abrogata? Ar fi fost mai bine sa lase lucrurile asa cum au fost pana acum. O sa citesc si eu cu atentie ordonanta.Pupici si sa aveti o saptamana plina de vesti bune!DianaD 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

manu sper sa nu fi fost contractii..iti tin pumnii sa fie bine si sa nu fie nevoie de cerclaj!eu trebuia sa ma duc azi la 13;00 si m-au mai amanat pana la 15:00 stau ca pe ace..sper sa fie bine!Catrinel cum am mai zis,sper sa fie bine si la mine,voi sti asta cand vin de la dr..daca dr imi spune si mie ca e bine,voi fi cea mai fericita!
Si eu eram cam in dubii daca sa iau ceva sau nu,dar caciulita aia mi s-a lipi de mana I-am luat-o bleu ca la eco ne-a zis ca pare baietel,sper sa nu fie nevoie sa o schimb pe una roz io18+ cu Seby Poze mami si bebeBebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Tecla ma bucur sa aud ca ai trecut cu bine peste hopul asta

Honey bine ai venit in grupul nostru de si sarcina usoara pana la capat! Avem DPN-ul apropiat.

Ama Kaly succes azi la dr. Fa-ti o lista cu tot ce te nelinisteste si cere-i explicatii detaliate doctorului!

fetele pentru explicatiile testului glucozei. Nu stiu daca la noi in oras se face, dar o sa ma interesez.

Fetelor am tras de pe DC++ muzica pentru copilasi E asa de fainaaaa...sunt foarte incantata. Deja am invatat versurile la melodia "Un motan cat un pisoi"

Laura cu ?23+
Puiutul meu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Laura Ioana multumesc!! sper sa vin cu vesti bune!
Acum ca ai venit cu ideea,cred ca o sa iau si eu muzica pentru copii de pe odc deseara io18+ cu Seby Poze mami si bebeBebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ROROSU spune:

Sa dea Dumnezeu sa aveti dreptate, fetelor ! Recunosc, pentru mine, oricum limbajul unei legi e departe de pregatirea mea ! Cuvantul "lunar" ridica intr-adevar semne de intrebare si de bucurie ! Mie mi s-a parut incredibila si de neconceput cresterea indemnizatiei de la 210.000 lei la 2.000.000 lei in 2007 ! Banuiesc c-ar trebui sa asteptam normele metodolice de aplicare, care pentru anul 2007 vor aparea probabil pe la sfarsitul lui 2006. Si vor mai suferi si alte modificari, cum de intampla de obicei.

De dimineata eram mai inversunata, acum m-am mai calmat si optimizat !

Va multumesc si va pup, Rorosu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Polixeni spune:

fetelor,
Am reusit sa racesc(nas infundat ,durere de gat)...de fapt era inevitabil la ce vreme e aici si mai ales ca racise si sotul.Ma tot tratez eu lapte cu miere,portocale,lamai.Fac chiar si inhalatie pt desfundarea nasului.Noroc ca nu am febra si nici nu tusesc (deocamdata).Voi cu ce v-ati tratat daca vi s-a intamplat sa raciti in timpul sarcinii?Am auzit ca bomboanele Halls nu ar fi indicate in timpul sarcinii.Ati auzit si voi de treaba asta??
25+ Poli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

ama_kaly sper sa vi cu vesti bune de la dr. Am si eu uneori dureri de burta care ma ingrijoreaza. Cel mai des in dreptul ovarului stang. Nu am mai ajuns la dr. de la 12 sapt., atunci mi s-a spus ca totul e inregula...acum nu mai stiu nimic. Stie cineva daca are vro legatura cu statul prea mult pe scaun la birou?
Ile77 pt. constipatie eu mananc prune uscate.
Nu stiu daca cunosti, poate are totusi cineva idee, la cat timp pot calatorii cu bb cu avionul (de aici in RO). Vreau sa fac botezul in tara si il voi boteza si pe bb-ul surorii mele. Ea naste ceva mai devreme decat mine (1 luna jumatate) de asta trebuie sa ajung cat mai repede pt a nu sta nepotulul prea mult nebotezat, plus pregatirile dinainte.
Eu nu am ajuns aici la dr., nu stiu de unde sa incep...
Apropo de dunga de pe burta, eu se pare ca am fata si nu am inca dunga, sora mea are baiat (la ea e mai sigur ca e baiat) si o are de la 4-5 luni. Iar despre miscarile bb, la mine rar si nimic clar, sunt inca la falfaieli, iar la ea a miscat de pe la 4-5 luni si acum e foarte vioi. Chiar as vrea sa stiu si eu daca este o regula, cine are dunga si cine nu, cine e mai vioi si cine nu...

Ileana 19+
Ghindoaca

Mergi la inceput