cascaval de cand?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Eu nu i-am dat inca asa ceva.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Eu i-am dat de pe la 8 luni cascaval. A depins de nr. dintilor din gura pt. ca vroiam sa-l sparga un pic, nu sa-l inghita nemestecat.
Nu vad ce rau ii poate face cascavalul, nu l-am considerat u naliment problema. Si-apoi trebuie sa-i dai ceva diferit ca doar n-o sa-l tii pe branza dulce cu fructe in fiecare dimineata pana la 1-1,5 ani cum am citit la celelalte pareri. Cred ca acum ajungem sa cadem in extrema cealalta cu diversificarea asta. Si sa reducem drastic lista alimentelor permise, iar copilul va giusta in final pana la 1 an cateva alimente de le numeri pe degete. Unul din motivele principale pt. care bebelusii devin pretentiosi/simandicosi la mancare este faptul ca nu-s obisnuiti cu gusturile diverse la timpul potrivit. Din dorinta de a proteja cat mai bine bebelusul multe mamici ingusteaza lista diversificarii foarte mult si nu sti udaca e un lucru potrivit.
Dupa parerea mea, u ncopil la varsta de 1 anisor (daca are si sufucienti dinti in gura) ar trebui sa fie capabil sa manance mancare de adulti cu cateva restrictii (carne tocata, carne porc, fasole, slanina si alte asemenea). Iar asta presupune un pic de antrenament pana la un an ca doar nu te apuci sa-i dai de toate fix la 1 an.
Eu nu m-am sinchisit sa-i dau lui alex sa guste din orice mancam si noi. Atat timp cat mancarea respectiva nu reprezenta o masa propriu-zisa, ci o cunostere a gusturilor, i-am dat cam de toate pana la 1 an. In sensul ca nu i-am dat masa de ciorba de fasole uscata sau sarmale, insa i-am dat sa guste. Nu i-am dat muraturi ca obisnuinta, insa i-am dat sa guste. Genul asta de exemple.
Nici eu nu i-am pus sare in mancare pana la 1 an, insa nu am considerat o problema ca i-am dat sa guste mini-pateuri doar pt. ca aveau sare in compozitie.
La fel si cu zaharul. Nu a gustat in viatza lui ceai (ce sa mai zic de zahar in ceai sau lapte), dar nu m-am ferit sa-i dau sa guste o prajitura facuta in casa de mine sau mama. Lasati-i si pe ei sa se delecteze cu varietatea de gusturi, nu fiti zgarcite ca nu de asta depinde sanatatea lor, ci de obiceiul de a manca si de preponderenta alimentelor care vor constitui hrana lui de baza.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

quote:
Originally posted by try
Lasati-i si pe ei sa se delecteze cu varietatea de gusturi, nu fiti zgarcite ca nu de asta depinde sanatatea lor, ci de obiceiul de a manca si de preponderenta alimentelor care vor constitui hrana lui de baza.

Corect! De acord!
Asa mai invatam si noi sa mancam sanatos.
Tati ii da lui bebe orice papa el in farfurie, si la el niciodata nu face mofturi la mancare, numai cu mine, la mancarea de bebelusi.
Mai un pic si papam toti 3 din aceeasi oala.

Pupici

POZICI:
RACHEL, Saturn_2005, Happy birthday,Albert!, Omuletul_meu_drag, Omuletul_meu_drag_2, Omuletul_meu_drag_3, Omuletul_meu_drag_4, Omuletul_meu_drag_5, BABY_LAND

Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii Lui să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash78 spune:

Eu cashcaval i-am dat de cateva ori de pe la 11 luni, am incercat shi i-a placut,dar nu ii dau zi de zi!

ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciana12 spune:

Diversificarea cat mai mare e f. buna, in masura in care ii permite stomacelul, nu toti bb-ii au "stomac de tigan"...

Mergi la inceput