Am mai multe intrebari!
Fetelor, am vazut ca stiti foarte multe lucruri, spuneti-mi va rog, cat timp traieste spermatozoidul (am auzit tot felul de variante) si ce se intampla atunci cand pe mine in jurul zilei de 12-13 imi simt ovarele umflate si ma dor si inteapa (stiu ca ovulez), dar asta inseamna ca atunci se intampla ovulatia sau mai tarziu? Si daca ovulatia mea incepe cam de prin ziua a 12-a, e posibil sa raman gravida daca am facut dragoste in ziua a 9-a? Merci
Raspunsuri
asi spune:
Spermatozoizii traiesc in vagin(daca exsta glera de calitate si TPC e bun) cam 3-4 zile.Daca ovulezi in ziua 12 e mai indicat sa
in ziua 10-11.
Familia mea
Razvan
Anca Wish spune:
Zina, incearca in perioada fertila sa
o data la 3 zile.
Tinem pumnii!
anca...SIGUR intr-o zi

simonette spune:
Draga Zina, depinde mult de spermograma sotzului! A facut sotzul tau asa ceva? Daca, 

sunt de calitate, atunci ei pot supravietui 3-4 zile, dar sunt cazuri in care traiesc 1 zi 2, si chiar mai putzin! Daca ai asemenea dureri, posibil sa fie de la ovulatie, dar ai putea sa te monitorizezi ca s-alungi orice indoiala, sau macar sa-ti iei temperatura bazala! Cel mai bine ar fi sa te aiba un medic sub observatie! Orice intrebari ai, te rog sa spui, pana atunci eu sper sa vina bb la tine
raalucutza spune:
zina de obicei 3-4 zile.............cei raspunzatori de fetite traiesc mai mult decat spermatizoizii care nasc baietei...acestia traiesc de la cateva ore pana la 1-2 zile!asa ca daca vrei baietel e indicat sa faci
in ziua ovulatiei!daca ti egal nu conteaza!
raluca
Zina spune:
Nu stiu ce sa cred, aseara mi-am facut un test de sarcina (de acela simplu), la o saptamana de la data presupusa a conceptiei si prima data nu a aparut decat o liniuta, dar dupa ce m-am uitat dupa vreo 15 minute s-a vazut si o a doua liniuta (dar mai slab, dar se vedea), dupa care iar nu s-a mai vazut (adica acum se vede totusi locul unde este a doua liniuta, ca un santulet foarte foarte slab colorat). Oare ce inseamna? Stiu ca daca e asa, testul e negativ. Voi ce spuneti?
mamiFlori spune:
Eu am facut nenumarate teste de sarcina si la cele Femina sau Barza mi s-a intimplat in mod frecvent sa apara a II-a liniuta dupa 15 min (intradevar stearsa, prapadita). Am pierdut multe luni sperind in zadar... O data chiar a iesit mai grosuta si m-am dus de urgenta la doctor, i l-am aratat si am vrut sa vad ce iese la eco. Doctorul a zimbit cu mila (eram cam in ziua 27-28)... La eco nu se vedea nimic..
Asa ca de atunci nu mai fac teste de sarcina asa cu una cu doua.. E prea mare dezamagirea si cred ca testele asta nu prea sunt bune..
Iti tin pumnii sa fie totusi pozitiv de-a devaratelea, luna asta sau cit mai curind!
Florina, mamica Elenei 
rucsi spune:
Am facut si eu de multe ori teste de sarcina Femina si la toate dupa 15 minute se vede slab a doua liniuta,iar eu in ziua 27-28
asa ca daca nu vreti sa sperati in zadar nu mai faceti teste Femina. Eu i-as da in judecata pentru sperante induse degeaba. 
Zina spune:
Eu alt test de sarcina am facut, nu-i retin numele, dar nu era Femina. Si eu cred ca nu sunt graviduta, o sa mai incerc dupa cateva zile, ca acum sunt de-abia in ziua a 17-a, asa ca, pot sa mai sper... Dar ce test e mai bun?
asi spune:
Cel mai sigur e testul de sange.
Mai este un test de urina Clear Blue care este foarte aproape de adevar.
Familia mea
Razvan