Ma simt rau ce poate fi?? - Rezultat RMN

Ma simt rau ce poate fi?? - Rezultat RMN | Autor: laureta

Link direct la acest mesaj

Am sa rescriu ce am scris la un alt subiect fiind ca vad ca nu am nici o ameliorare.

In vara asta am inceput sa ma simt rau ca niste stari de lesin.Luat calciu magneziu facut analize toate bune.
In septembrie m am simtit din nou rau si cu ameteli mari si amorteala a 2 degete de la mana stanga plus obrazul stang.
Am fost la neurologie controlul a iesit bine.Ma trimis la tomografie si ala a iesit bine(fara substanta de contrast).Diagnostic- NU ai nemek doar tensiune mica (9 cu 5) si deshidratare.Mi a dat Sermion(vasodilator) si vitamina B1.
Dar vad ca iarasi ma simt rau acum imi amorteste si picorul stang(gamba si usor peste genuchi).Ieri pentru cateva ore mi-a amortit obrazul drept.Ce poate fi doamne??
Io sunt tare speriata.O fi coloana?A mai avut cineva asa?Ce faaaac??

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)www.babiesonline.com/babies/i/inisa/" target="_blank">

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Ar putea fi o hernie de disc! Nu vreau sa te sperii dar astea sunt simptomele - ai dificultati la mers!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elly1977 spune:

De acord cu mira_m. Incearca sa faci o mielografie. Asa se vede daca e ceva la coloana. Pot sa ti-l recomand pe d. Dragan Romeo de la Municipal, sectia neurochirurgie. El l-a operat pe sotul meu de hernie de disc.
Sanatate multa,
Elly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Intre timp poti lua - ca nu strica - Vit. B6 - 100 mg/zi si Vit. B12 - 1000 mcg/zi. Aaa, si acid folic, cam 400mcg/zi.
Aici se fac multe cercetari privind SNC si tot mai multi oameni iau aceste vitamine si in aceste cantitati si, crede-ma, am vazut astfel de pacienti dupa citeva luni de tratament doar cu ce ti-am scris eu - nu mai aveau nici parestezii, se si miscau mai bine... in fine, ieseau mult mai bine la mai multe teste neurologice.

Multa sanatate!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Initial creeata de laureta
In septembrie m am simtit din nou rau si cu ameteli mari si amorteala a 2 degete de la mana stanga plus obrazul stang.
(...)A mai avut cineva asa?Ce faaaac??

eu am avut, acum doua luni. si am ajuns la urgenta, cu paralizie pe partea dreapta. a inceput cum zici tu, cu amorteala degetelor si a urcat pana la umar, apoi jumatatea fetzei si dupa aia jumate din corp. medicii de la urgenta au suspectat un cheag de sange pe undeva prin vene, dar nu a fost asta. de la ce a fost, nu stiu. stress, suparare, habar nu am, desi mi-au facut toate testele posibile, asa cum ti le-au facut si tie. alt doctor mi-a zis ca s-ar putea sa fie carpal tunnel syndrome, care si asta ar putea fi cauzat de diabet sau hipotiroidie. n-am nici una, nici alta. alta explicatie ar fi statul la computer prea mult, chestie pe care nu am cum s-o schimb, ca asta mi-e si jobul, la computer toata ziua. ce pot sa fac e sa folosesc suport special pentru incheietura mainii cand tastez. soacra mea, de pilda, poarta un fel de bandaj elastic la mana, asta n-am incercat inca. uite mai multe explicatii aici despre asta:
http://www.ninds.nih.gov/disorders/carpal_tunnel/detail_carpal_tunnel.htm

cel mai bine este sa continui investigatiile si sa afli concret si sigur ce ai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Mersi mult fetelor.
O sa fac o radiografie macar,la colana.De cand spun ca ajung si n am ajuns ca n am cum cu bebelina.Trebuie tati sa ne duca.Nu mai merge tras de timp.
Ziceam de coloana ca tot ma doare si poate e de acolo.Da nu ma doare un punct ma doare toata de sus pina jos.

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)www.babiesonline.com/babies/i/inisa/" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Laureta, daca se manifesta si pe fata nu cred sa aiba vreo legatura cu coloana. Mie cel putin asa mi s-a spus.
Siminaf, ce inseamna SNC? Vitaminele spuse de tine cum se iau (in ce moment al zilei, in cate doze, pentru cat timp)?
Conchita, inteleg ca ti-a trecut si acum nu mai ai nimic, chiar daca ei nu au descoperit despre ce a fost vorba. Ti-au facut un tratament sau s-a rezolvat spontan?

Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Crini SNC e sistemul nervos central.
Vitamine eu tot am luat si mai iau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Laureta iubita, multa sanatate.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Crini , ala a fost singurul episod cu paralizie. pana la urma s-a decis ca am artrita. nu fac tratament, doar ce v-am zis cu suportul pentru incheietura mainii cand stau la computer.

Laureta, da, cel mai bine este sa continui cu analizele, pana afli un diagnostic clar. sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Laureta, am postat si eu despre experientele mele, la subiectul deschis de Crini. Am avut toata "gama": ameteli, amorteli, dureri musculare, senzatii ciudate etc. Neurologic totul era OK (am fost la mai multi medici neurologi), analizele de sange la fel. Pana la urma m-am dus din proprie initiativa si am facut un examen RMN, cap si coloana cervicala. Pur si simplu nu scapam de obsesia ca as avea scleroza in placi (scleroza multipla).... mai ales ca o prietena de-a mea a fost diagnosticata cu asa ceva.
Deci cel mai precis si de incredere este examenul RMN, nu radiografie, nu tomografie. L-am facut la un cabinet particular in incinta spitalului 9, m-a costat destul de mult.. acum vreo 3,5 ani. Examenul a iesit OK, simptomele s-au estompat cu timpul.. nu stiu nici acum ce-a fost si de la ce a fost. Mai am si acum din cand in cand mici amorteli dar trec repede. Sper sa nu mai revina ca a fost un cosmar (m-am chinuit aproape 2 ani...)

Sanatate si succes, tine-ne la curent

Ingrid si Cristi 2 ani si 8 luni

Mergi la inceput