Crampele musculare si lactatele
In ultima saptamana am avut vreo cateva crampe si asta anunta lipsa de calciu, chiar daca beau jumatate de litru de lapte pe zi. Sau o fi felul lui Peanut(bebelusul) de a cere mai mult. Deci am nevoie de mai multe lactate. Nu stiu sigur de care branza am voie sa mananc. Pana acuma am consumat cascaval si branza de vaci din comert. Restul nu ca nu am fost sigura ce e permis si ce nu chiar daca am citit de nenumarate ori. O alta nedumerire pe care o am eu este in legatura cu laptele de casa. Se poate bea daca este fiert bine si ce diferenta este intre acesta si cel de magazin? Eu am baut mereu din cel cu grasimi putine si dupa cate stiu eu au acelasi continut de calciu. Va multumesc si sarcina usoara
Raspunsuri
codruta_grg spune:
Peanut, eu am auzit de gravidute care aveau crampe musculare (la gamba) si aveau deficit de magneziu, nu de calciu. Fa analizele si vezi ce ai la limita!!!
Sanatate!
Codruta &
Petra (9 august 2005)
poze & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii
www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">scoala de schi
maraki spune:
Peanut eu am facut analizele si mi-au iesit bune,totusi dr. mi-a dat sa i-au din luna a 4-a Magneziu forte si am avut doar de doua ori carcei pana acum.
31+
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
Natasa spune:
O sa caut sa vad pe unde am citit, cred ca in cartea Mama si copilul, crampele astea nu tin de lipsa de calciu, tin de nu stiu ce procese chimice care au loc in corpul graviutei.
Ralu-Cat spune:
Chiar, ca sa fii linistita ar trebui sa faci analizele.
Si nu, laptele degresat nu are aceeasi concentratie de calciu ca cel de casa, ci mult mai putin calciu (o parte din calciu pierzand-se in unt, frisca, smantana si celelalte produse obtinute din grasime).
Mai poti consuma iaurt pe langa lapte... Un litru de lapte/zi are mai putin calciu decat cel recomandat pt o femeie tanara fara sa fie insarcinata!
emaaimee spune:
Si eu am avut carceii,trec.
Papa lapte si produse lactate in continuare,banane(potasiu si magneziu).S-ar parea ca deficitul de ca,potasiul si magneziu ar fi cauza crampelor,dar si hormaonii
Si chiar acum m-am uitat la lapte skimmmed(superdegresat) si lapte full fat si au acelasi continut de ca,precum stiai si tu(pt ca se extrage doar continutul de grasime).Noi bem skimmed-eu si normal-sotul.
De preferat e sa consumi produse lactate pasteurizate-adica orice microb a fost deja distrus.Poti bea lapte de casa fiert f bine.Nu poti consuma branza si alte produse lactate de la tarani totusi.Cand am fost
am consumat numai produse pasteurizate pe considerentul ca fata merita orice sacrificiu(nu asta a fost sacrificiul totusi
) scumpa
Si daca cumva intentionezi sa alaptezi va trebui sa consumi mai putin lapte dulce.Acesta se pare ca provoaca colicii si intoleranta la lactoza(rar,dar pe viata) la unii bb.Eu consum mai putin lapte dulce acum ca Oana papa de laptic de la mine,dar compensez cu alte prod lactate.

de
cu fundita

http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos
peanut spune:
Multumesc mult pentru sfaturi.O sa incep sa beau lapte de casa dar incerc sa-i iau grasimea de pe deasupra. Poate o sa ma mai ingras putin de la el dar si asa inca nu am pus prea multe kg si peanutul meu merita si el ceva organic (si bine bine fiert).