Torturi si dulcuri pt masa de Craciun si Revelion
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crista-s/crista-s.jpg)
crista-s spune:
Eu nu am mai intrat pe aici de multa vreme asa ca abia acum vazut mesajul Joannei ... eu vreau reteta ta Joanna .. o sa iti scriu si PM ( sa fiu sigura ca imi trimiti reteta ta ).
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
Simona, daca au mai ramas link-uri "interzise", e numai din motivul ca nu au fost observate.
E foarte bine ca-l lasi pe fiul tau la bucatarie, munca creativa e benefica pentru dezvoltarea copiilor.
Ma bucur ca te-a atras reteta tortului cu trufe, sa vezi ce rezultat spectaculos te asteapta!
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
joanna spune:
Crista,am primit mesajul si scriu reteta astazi un pic mai tarziu.
Bine ca mi-ai dat PM caci nu cred ca intram pe subiect,mai ales ca eu ma pregatesc de Pasti
Joanna
" Omului mandru Dumnezeu ii sta impotriva"
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
joanna spune:
Prajitura Mama
4 foi:
-2oua;
-50 g unt(2 degete);
-4 lg.miere;
-6 lg. lapte;
-2 lingurite bicarbonat,1 lingurita amoniac stinse cu otet;
-300 g zahar;
Toate acestea se pun pe foc pana dau un clocot.Se dau deoparte si se adauga faina ''cat cuprinde''(4 cups dupa mine)pentru a forma un aluat de consistenta painii.Se face o foaie de marimea tavii de aragaz (asta ideal...eu cu idealul stau prost). Se coace la 150 C timp de 20 min foaia.
Daca folositi tava de aragaz foaia va fi subtirica,daca nu ,va creste putin in cuptor dupa care odata scoasa se intareste.Restul aluatului trebuie mentinut la cald ca sa fie posibila modelarea lui.
Ok.
V-au iesit 4 foi superbe si egale.
Crema:
-1 ou;
-200ml lapte;
-2 sau 3 lg de faina;
Toate astea se fieb apoi se racesc si se adauga la 300 g unt batut cu 200 g zahar.Untul trebuie tinut la temperatura camerei o zi sau dat la microunde pina devine foarte moale dar nu topit.Se aseaza foaie,crema, foaie.
Foaia cea mai frumoasa se pune ultima.Peste prajitura se aseaza o carte grea.
Se lasa o zi si o noapte si se taie.E mai buna a 3-a zi.
Este delicioasa si de post.Oul il inlocuiesc cu ulei(2 lg ulei=1 ou)
Lapte de soya ,margarina.La cea de post ii adaug lamaie din cauza margarinii.
Lg=lingura;
Pofta buna!
Joanna
" Omului mandru Dumnezeu ii sta impotriva"
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crista-s/crista-s.jpg)
crista-s spune:
Joanna s-a rezolvat .. copy si paste si acum asteptam moment prielnic pt noua prajitura. Multumesc mult de reteta ...
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
joanna spune:
Cristina,cu placere .Eu coc prajitura joi ca sa avem duminica la cafea si de impartit la prieteni.
Spor!
Joanna
" Omului mandru Dumnezeu ii sta impotriva"
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)