Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (69)
Raspunsuri - Pagina 13
Bic spune:
Felicitari tuturor proaspetelor mamici. Sintem atit de multe in ultimul timp ca am cam pierdut sirul. Sorry. Tuturor multe, multe 

Anda, nu te mai framinta atita. Cred ca au dreptate doctorii ca in plus e bine, in minus sa nu fi fost. Si mai ales nu mai cauta pe Internet pentru ca e mult bau-bau pe Internet-ul asta, ca nu stii cine a pus informatia acolo si cita autoritate are.
Anduzy/Atena, tareee povestea ta. Sa-ti traiasca maimutzica!
Ina, sper ca nu ti-ai pierdut rabdarea si te tii bine.
Monet, ce energica esti! Te admir mult ca esti ins tare de toata mutarea asta in conditiile date.
Smaranda mea s-a mai obisnuit cu viata pe pamint si a intrat intr-o oarecare rutina. Chiraie ea seara, dar daca o iei in brate se linisteste. Plimbarica ii place foarte mult, si pe jos si cu masina. Iar alataieri sa fost si ea saraca spalata pentru prima oara in viata. Bine c-a venit bunica-su, ca altfel avem un copil negru inca vreo luna!
M-am uitat la poze pe contul comun. Ce sa zic??? Toti bebelusii sint atit de scumpi. Mi-e tare drag de toti.
Ve pup ca a inceput chiraiala de dimineata.
Smaranda, 03.11.2005
ela27oana spune:
buna mamici si burtici
ATENA la ce spital ai nascut ca m-am speriat tare cand am citit prin ce ai trecut si eu astept din moment in moment sa nasc dar se pare ca micuta mea nu vrea inca
ANDA nu fii trista ,medicii se mai inseala,eu sunt sigura ca va fii totul bine
va pupic dulcic pe toate
ela si oana daria39 +
lordra spune:
Ave, lume gravida si mamica 
In primul rānd:
Anda, m-ai dat pe spate cu stirea cu 3 rinichi
. Nici nu stiu ce sa-ti spun...trebuie doar sa ai incredere ca totul va fi bine cu bebe al tau. Daca atātzia medici ti-au spus ca se va descurca si ca n-ar trebui sa te ingrijorezi prea tare, io zic ca-i bine sa-i ascultzi. De fapt, nu prea ai incotro: decat sa te termini nervos (io vorbesc, care-s panicoasa shefa
) mai bine itzi impui sa crezi ca totul va fi bine. In fond, nici una dintre noi n-are garantzii ca bebele e ultra-sanatos (poate dupa catziva ani vom fi sigure de asta si nici macar atunci, tzinand cont de faptul ca multe boli se pot manifesta abia la stadiul de adult). Si io mi-am facut 4 ecografii la Iosup, si mie mi-a zis ca totul e ok, insa nu pot spune ca sunt cu sufletul complet impacat, fiindca n-am cum. In fond, sunt si ei niste oameni supushi greshelilor, iar aparatele pe care lucreaza sunt niste simple ecografe care, de foarte multe ori, dau cam multe erori.
Asta-i viatza: o sa mergi mai des la doctor cu bebe, o sa-l urmareshti mai indeaproape decat ti-ai fi dorit. Insa eu cred ca o sa fie bine. TREBUIE SA FIE BINE! 
In privintza trusei epidurale, l-am sunat azi pe Tutunaru si mi-a zis sa-mi cumpar Brown de la farmaciile 2NA, ca cica e mai ieftina. Intr-adevar, am dat doar 680.000 lei pe ea. Anestezicul nu l-am luat inca fiindca abia luni va afla Tutunaru daca mai exista asha ceva in spital (sa-i ia naiba cu spitalul lor fitzos: nici macar niste truse peridurale n-au, mama lor ....parca nu le-am plati oricum, tre' sa venim cu ele-n buzunar si sa ne chinuim dup'aia sa le vindem, in caz ca nu le putem folosi. Sistem de kkt, ce mai!). Am intrebat la farmacie si mi-au spus ca o fiola de anestezic costa cam 30.000 lei. Oare cate fiole d-astea mi-or trebui pt. o nashtere? Oricum, pt. anestezic am nevoie de retzeta, asha ca o sa aflu luni ce si cum.
Atena, meseriasha doctoritza asta a ta.
Io zic ca dupa ce-ti mai revii sa-i zici cateva de la obraz

. Cum si-a permis ea sa ti se adreseze la modul ala? Cine mama ma-sii se crede? Io n-ash rata ocazia sa-i spun in fatza ce am de spus...oricum banuiesc ca n-ai de gand sa mai calci vreodata pe la ea, nu?
Morgano spune:
Draga Anda, vestea ta nu e cea mai buna, dar eu zic ca n-ai motive sa disperi, totul va fi bine. Am intrebat-o pe mama si apoi si pe matusa-mea care sunt medici cum e treaba cu 3 rinichi, si mi-au spus ca sunt toate sansele sa functioneze normal toti 3 asa ca sa stai linistita deocmadata, sa nu-i faci rau lui bebe cu grijile. Vei vedea mai apoi si sunt sigura ca medicii nostri buni vor fi pe faza in caz ca ceva nu e ok.
Corap, insista cu mulsul, cu pusul la san, vei reusi. Si eu am crezut in primele zile ca nu voi avea laptic, acuma mai ramane si de mult dupa ce fata mea papa bine-bine.
Taman ce are Ana o criza de colici, cred ca a3a, asa ca nu e de bai, doar ca mi se rupe sufletul cum plange.
Draga Atena, vad ca si tu ai trecut prin grele, eu dupa cum am spus astept sa nasca toate fetele inainte de a povesti cum mi-a fost mie, pt ca si eu am avut parte de aventuri neplacute pana am ajuns la cezariana. Moasa mea a fost horror, dc as fi alt gen as reclama-o la colegiul lor, sa o scoata naibii din dispozitiv pe vecie. Acuma mi se rupe, bine ca e totul ok, dar cand ti-e greu si te mai si umileste cineva pe nedrept si din pura rautate, pt ca nu-i dai atentia care crede ca i se cuvine, nici nu mai stii cum sa reactionezi. Noroc ca eu i-am trantit in cele 4 zile de spital destule cat sa ma mai racoresc.
Fug ca prea tare plange copila!
Anda, inca o data pupici si curaj!
Pup restul fetelor, si in special pe Ina, Bic si Monet, carora nu le-am scris un cuvant demult. La fel si lavi02, te-am citit dar greu cu raspunsul, mi-e si cumva lene, spre rusinea mea.
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003
anda77 spune:
m-am mai linistit putin, mi-am impus. mi-a mai scris cineva cu un singur rinichi (care si-a dat seama de asta la un scan de rutina) si care are 2 rude, una cu 3 rinichi si una cu 4. Niciunul nu are probleme. Asta e, mi-am impus ori o sa fie totul bine merci, ori o sa-l operez mai tarziu daca face infectii, iar aparatul urinar intr-o prima faza trebuie ca va functiona bine, daca lichidul amniotic este in regula acum, nu? eu asa mi-am impus.
acum mai sunt stresata sa nu aiba si altceva, ca dupa ce ti se spune o chestie din asta, te gandesti la 10 alte lucruri rele, daca are si aia si ailalta si astia nu vad sau nu se poate vedea.. of, trebuie sa nu ma mai gandesc ca ar mai avea si altceva!
ieri m-am intalnit cu o prietena care are o fetitza de 1 an, dragalasa, isteata, sanatoasa...Dar nu va puteti inchipui cum a nascut-o...Fetitza a luat nota 2 la apgar! in conditiile in care la nota 4 ti-l declara mort! Desi a fost greu pentru ea atunci, pe mine povestea m-a incurajat ca lucrurile se pot schimba in bine total. Uite ca ieri nu-mi inchipuiam ca o sa am nevoie de incurajari asa de repede.. sa va povestesc si voua pe scurt: a nascut la municipal; fetitza a avut dubla circulara de cordon, cianotica in consecinta, n-a plans , doar facea ca pestele din gura, incerca sa respire dar nu putea ca inghitise mult lichid amniotic si avea caile pline si avea si fontanela complet deschisa. Travaliul a fost lung,prietena mea extrem de stramta in bazin si fetiza de 4 kg. Prietena asta e o persoana cu mari posibilitati materiale, inainte de nastere a platit tot personalul extrem de bine, adica doctoritei (nu stiu cum o cheama pe ginecoloaga, dar nu mai conteaza, ea s-a purtat bine), deci doctoritei numai i-a dat 15 mil. acum un an, a dat corespunzator si moasei, asistentelor si neonatoloagei. Asta din urma, doctorita Dan (feriti-va de ea) a fost o animala ordinara. A preluat copilul tarziu (bineinteles ca n-a fost la expulzie) si i-a dat nota 2 (a depunctat-o la toate categoriile alea de apgar) ca sa nu poata fi invinuita mai tarziu de ceva, adica a scris ca fetitza s-a nascut practic moarta, fara semne vitale. Dar fetiza avea, bineinteles! doar asa ca sa nu se oboseasca...in caz ca crapa bebe pt. ca ea a intervenit tarziu. Ginecoloaga a lasat-o pe prietena mea pe masa, inainte s-o coasa si aplecat sa caute neonatolog, ca moasa a zis ca n-o gaseste (era 3 noaptea) . In fin , cand erau sa piarda copilul, apare si vaca de neonatoloaga, curata caile respiratorii ale copilei, ii da nota 2, ii baga un tub prin fontanela (care era complet deschisa, dupa cum spuneam) si la revedere...Fata cand a putut sa se scoale din pat s-a dus imediat la fetitza. cand a vazut-o asa cu tubul ala in cap, cu gatul rasucit etc a umflat-o plansul si a intrebat-o pe neonatoloaga care era in incapere daca asta e fetitza ei si de ce nu i s-a spus ca are probleme. Ce credeti ca i-a raspuns asta? "da ce, nu stiai ca ai nascut un copil handicapat? buna dimineata!" tipa era sa lesine. "zi merci ca traieste datorita mie!" auzi la ea! si i-a intors spatele, nu i-a dat nici o informatie pe tot timpul cat a stat in spital si i-a vorbit si urat (si era bine platita). incet-incet fetitza si-a revenit, acum este perfect sanatoasa, ba chiar e o smechera. prietena mea a plecat traumatizata din spital si sa stiti ca nu e vreo antipatica sa zici ca aveau de ce sa o urasca. le-a platit pe toate sinu venea nimeni sa-i arate cum sa alapteze, cum sa schimbe copilul etc...
mie imi e si frica de intalniri cu nenorocite din astea la spital...
oricum povestea este cu happy end. a, doctorita neonatoloaga Dan a fost reclamata ulterior la seful clinicii, lucru care a umplut-o de ura ! nu se aplica masuri, doar mustrari, dar si astea au ofensat-o!
http://community.webshots.com/user/anda1977
monet spune:
anda scumpa, mama mea are o prietena in ro care are 3 rinichi si are acu catre 60 de ani. n-a avut niciodata nici o problema, iar rinichiul in plus a fost depistat intimplator ani intregi de cind se nascuse! parca imi amintesc ca s-au vehiculat in casa noastra povesti cu rinichi si nici una nu avea decurs sau final nefericit. toate erau povesti bune! asa ca stai linistita, eu zic ca n-o sa vezi nici o diferenta intre ingerasul tau si un copil cu 2 rinichi. zau, ai incredere.
pupici!
mona,
lia (24.04.2004) si
maya (28.10.05)
www.seansimon.com/october2005.htm" target="_blank">OCTOMBRIE
www.seansimon.com/MayaFirstDays.htm" target="_blank">PRIMUL ALBUM - MAYA
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia
Ina869 spune:
quote:
Originally posted by anda77
ce faceti fetelor, asa liniste...v-ati intristat de la bebele meu? hai sa gandim pozitiv, sa glumim, eu altfel innebunesc.
ina, ce program de mare anvergura ai astazi? te mai odihnesti si tu sau iar ai to do list cu 20 de treburi:) stii ca si in bucuresti a nins frumos...in curand iesim la lopata..
Anda, iubito, da, m-am intristat tare fiindca nu inteleg cum este posibil sa mergi de atitea ori la doi dintre echografistii renumiti si ei sa nu vada ce trebuia. Daca nu te-ai fi dus si ai fi aflat ulterior, ti-ai fii facut procese de constiinta ca ai fost ignoranta. Daca te-ai dus, ai platit un sac de bani si tot dezamagita esti.
M-ar interesa sa stiu care este raspunsul lor, al celor doi "profesionisti priceputi"?.. pai daca in astia nu poti avea incredere, ce sa mai zic de cei de "rand" care nu au o asa reputatie???
Am intrebat si eu in jur prietene, cunostinte, ba chiar m-am uitat pe internet si intr-adevar NU ESTE GRAVA situatia, se poate trai cu 3 rinichi foarte bine si nu este musai sa faca pisu in pat, sint situatii si situatii, dar pentru mine nimic nu justifica incompetenta celor doi care nu au vazut asta mai devreme.
Da, aparatele dau erori dar come' on!! rinichiul acela nu a crescut intr-o luna!
As vrea sa-ti dau un pic de curaj si sa-ti spun sa stai linistita dar stiu ca nu o sa fii, o sa iti pui o mie de intrebari care,in situatia de fata, sint firesti.
Cred ca fiecare dintre noi si-a pus aceste intrebari" dar daca??" in decursul sarcinii.
Noi sintem linga tine si ai tot suportul nostru!

Si sa stii ca, eu una ,tot mai sper sa se fii inselat si sa nu fie asa cum ai aflat astazi!
Ripley draga mea, eu stiu ca te gandesti la noi, dar esti prinsa cu Ana si cu problema cu casa,sper sa rezolvi curand si sa te linistesti, stiu cat de greu trebuie sa-ti fie.

Bicule, eu rabdarea nu mi-am pierdut-o, ba din contra , incerc sa trag de timp...stii chestia aceea cu "ingrasatul porcului in ajun" ...asa fac eu acum, incerc sa le rezolv pe toate pe ultima suta de metrii...te pomenesti ca voi ajunge pe la 41 de saptamani si ceva si o sa vars lacrimi de crocodil ca nu mai vine bebelusha...ce-as rade! ca atita am aminat-o saraca, incat merit sa-mi faca o faza din asta ca sa ma invat minte!
In ceea ce priveste programul meu....jur ca niciodata nu voi mai spune dinainte ce fac fiindca la mine "socoteala din targ nu se potriveste cu cea de-acasa" ...m-am trezit cu gand de plecare, dar George a trebuit sa plece sa ajute un prieten cu o chestie urgenta si dupa plecarea lui m-am uitat amarata la bucataria plina de var depozitat de cativa cm pe jos, var care s-a dus si pe hol, living si cam peste tot...si mi-am spus "ce ma fac eu daca nasc zilele astea, cum sa-mi aduc copila in asa ceva?" m-a apucat disperarea si tristetea, l-am invinovatit in gand pe George ca nu trebuia sa lase in ultimul timp chestia asta, ca eu acum in loc sa ma gandesc la nascut ma gindesc la curatat. Am luat galeata si mopul si am frecat bucataria de cateva ori pina mi-au iesit ochii din cap ( varul acela era peste tot) si apoi am luat la rand holul, sufrageria,dining room, am luat la curatat laundry room ( camera unde sint masina de spalat si de uscat )fiindca si pe-acolo erau urme, ce mai, am muncit de am crezut ca ajung "ori la bal, ori la spital".
Ceea ce m-a uimit enorm de mult este ca, de unde ieri avem dureri de spate si burtica si daca ma deplasam pina la buda, astazi am avut o energie si forta in mine de nici nu ziceai ca sint gravi. Am carat nu stiu cate galeti pe scari, am aspirat, maturat, mutat, asezat, si nu am avut nimic!
Pe la ora 3 pm a venit o prietena cu care am plecat in oras sa cumparam ultimele chestii necesare ptr. bebe (am luat o trusa cu periuta ptr.par, termometru, pompitza, forfecutza, etc.) o pompa ptr. muls Avent, am mai luat niste body-uri, ce mai, am cheltuit mult mai mutl decit planificasem dar astea vor fi cele din urma cheltuieli, altele nici nu mai fac. Dupa ce am venit acasa am plecat la ea ca sa-mi dea de la copilasii ei ( acum baietei mari) un play pan ( gen patutz cum are Taniutza) un babay monitor, niste paturele, ce mai, m-a inzestrat intr-atit incat i-am spus ca sigur a pus ochii pe fata mea ptr. unul dintre baietii ei ( de fapt, eu am pus ochii pe baietelul ei cel mare, are 4 anisori si este o dulceata, il maninci pe paine de scump si smecheras ce este! si cel mic este dulce dar mai timid, are alta personalitate, mai de fetitza...).
Dupa ce am plecat de la ea am fost la un mare mall sa fac cumparaturi si am ajuns acasa la ora 9 pm. Desi nu am stat nici o clipita, nici macar nu simt oboseala, ceea ce mi se pare foarte curios, este ca si cind am intrat in priza si nu ma mai pot opri...ma bucur, cum sa nu, si o marfe contributie cred ca a avut-o si ziua de astazi, o zi superba, calduroasa cu mult soare - de unde zilele trecute ne pregateam de saniutza!- .
Ideea este ca daca ieri am avut o zi de huzur cum nu am mai avut de mult, astazi mi-a iesit totul pe nas cu varf si indesat, dar nu-mi pare rau, a fost o zi cu multe realizari si listutza mea se micsoreaza pe zi ce trece.
Cam astea sint ispravile mele pe ziua de astazi.
Acum ma duc sa ma uit la un film, ca-i simbata seara si mai trebuie sa ne si relaxam...
Noapte buna, somn usor, cinci pureci pe un picior!
Va pupicesc dulce pe toateeeee,
+
Ina si bebelusha energetica 38 ( fix!!)
dienutagraviduta spune:
neata !
ieri am incercat sa ne ocupam ziua cu diverse, ca sa treaca mai repede; si a trecut ... m-am intalnit si cu lavi in carrefourr - si pot sa zic ca arata si se simtea grozav - putin obosita, dar in rest super - mi-a dat si ceva sfaturi foarte utile de ultima ora, pentru care ii si multumesc foarte mult.
anda77 - eu zic sa incerci sa te relaxezi, asa cum vad ca ai si inceput; sunt alaturi de tine cu sufletul, dar avand in vedere ca maine nasc si sunt nu cu morcovu', ci cu tot razoru si cu iepurele pana la cotor, incerc sa nu comentez prea tare, ca ma afecteaza si deja am ceva barzauni prin creieras.
mirabilis - scuze ca n-am mai stat atunci pe mess, a trebuit sa plec rapid de acasa.
pentru noi astazi este ultima zi de gravizie; pe masura ce numar orele, parca imi trece tot cheful si curajul, si as vrea sa ma refugiez undeva inapoi prin luna a 4-a ...
ieri a fost FRUMOS - dan a facut rost de o camera video si am facut o jumate de caseta : dupa ultima ecografie a lui luca - fiecare membru al familiei a vorbit si a zis cum crede ca o sa fie luca - blond, brunet, mare, mic, culoarea ochilor, etc. sa vedem cine o sa aibe dreptate ... dupa care seara in pat am prins un spectacol de zile mari tot pe caseta - s-a sucit si rasucit in burtica de mama focului; cred ca o sa fie astea niste amintiri de nepretuit pentru noi cand se va face mare ...
astazi o sa mai adun ultimele lucruri pentru bagajul de spital si dan mi-a zis ca el vrea sa imi daruiasca un inel de aur in vederea evenimentului de maine, asa ca dimineata o sa treaca chiar frumos - o sa cautam un inelus frumos ... (asa face el, nu ii place sa cumpere singur cadouri ca zice ca nu se pricepe si mai bine imi aleg eu...)
cu moralul sunt mai sus de nivelul marii, dar nu cu mult, au cam inceput sa ma framante anumite detalii tehnice legate de perioada de dupa nastere, asa ca mi-ar fi de folos ceva incurajari ...(dan se descurca destul de bine, saracu, dar are cam aceleasi replici, si le stiu deja ...)
o sa incerc sa mai intru si diseara, iar maine intentionez sa trimit sms-uri dupa ce nasc lui lavi02 si lui noki_lara, ca sa ne treaca si pe noi pe listuta cat mai curand ...
sper sa decurga totul bine. pupici.
joy04 spune:
DIANA
sunt sigura ca te incearca o gramada de emotii si stari de frica, dar vei vedea O SA FIE BINE, o sa ai un BB LUCA micut si frumos...iar tu sigur vei fi o
strasnica de baiat !!!!
Hai sa fim optimste si sa ne bucuram cat mai mult de ce avem !!!!
Parca nu-mi vine sa cred ca tu gata...treci pe lista de sus

joy
+ bocanila
38
EU
Ina869 spune:
Dienutza o sa fii bine, nici nu o sa simiti fiindca te adoarme, nu? 
Ah, ce frumos, inelus de aur ca sa marcheze evenimentul...imi place ideea! 
Iti doresc mult curaj si te asteptam acasa curand iar lui bb Luca sa fie cuminte, sa iasa repede si sa suga vartos!![]()
Pupicei,
Ina si bebelusha insomniaca 38+