accident auto

accident auto | Autor: kiwwy

Link direct la acest mesaj

sotul meu a lovit un om cu masina in seara aceasta.nu stiu nimic,decat ca cel pe care l-a lovit l-a dus smurdul si e destul de grav.vinovati sunt amindoi:cel pe care l-a lovit nu s-a asigurat,iar sotul,cu masina lui noua avea viteza.Ce sa fac?? va rog spuneti-mi voi.
Sotului ii ia probe biologice la politie.El nu bea niciodata.>Oare ce se va intampla?
sunt disperata,ce va urma,Doamne?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teutza spune:

in primul rand nu te panica. intr-o astfel de situatie este foarte important ca amndoi sa va pastrati calmul. ce se va intampla: la momentul accidentului sotul tau va da testul de alcool.cel lovit va fi dus la urgente pentru a descoperi ce rani are. urmeaza un proces verbal la politie, in care persoanele implicate in accident vor da o declaratie a celor intamplate. persoana lovita desi nu s-a asigurat la traversare are dreptul sa ceara despagubire materiala in functie de ceea ce spune medicul legist. in rest...multa atentie pe viitor. si eu am fost victima unu astfel de accident. am traversat neregulamentar rusinica rusinica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

In primul rand nu intra in panica.Si noi am trecut printr-o astfel de situatie si totul s-a terminat relativ bine.
Daca sotul tau nu a fost baut este foarte binee, cat despre viteza, depinde cat a fost de mare viteza cu care circula.
Poate sa primeasca o amenda pentru viteza, daca bineinteles nu a fost prea mare.
Nu stiu ce lege e acum in Romania, dar cand am fost noi a primit cateva zeci de mii de lei.Important e ca omul pe care l-a lovit sa se stabileasca si sa nu pateasca nimic grav.
Sotului tau nu cred ca i se va intampla nimic, deoarece vinovatul principal este cel care a traversat fara sa se asigure, iar sotul tau are si el o parte de vina.
Sa speram ca totul va fii bine, important e sa nu intrati in panica, mai ales tu.
pupici si fii tare, ca sigur totul va fii bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Imi pare rau pentru ce s-a intamplat, acum trebuie sa va pastrati calmul si o sa vedeti ca va fi bine.
Nu stiu daca a intrat in vigoare noua lege, care speifica faptul ca daca pietonul a traversat printr-un loc nepermis si fara sa se asigure, el va fi vinovat pentru accident, iar sotul amendat pentru viteza.
Priveste partea buna a lucrurilor si anume faptul ca sotul tau e teafar si nevatamat.

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

dragele mele,orice rand scris de voi ma face sa ma simt putin mai bine.sotul meu a venit intre timp acasa,a fost investigat de politie,acum s-a dus la spitalul judetean pt.probe biologice.A spus ca era intr-o curba,a virat dreapta, masina din fata sa a franat.El nu a mai vazut pietonul ce traversa in fuga neregulamentar,asa ca l-a lovit din plin. cand incerca sa treaca pe banda intai..sper sa mai traiasca,Doamne,e asa greu,nu stiu ce sa ma mai fac.sun la spitalul judetean la urgente sa intreb despre starea accidentatului si nu imi dau detalii decat ca accidentatului i se fac investigatii si atat,imi tranteste telefonul in nas...
din cate am inteles era un boschetar.nu stiu ce va urma...stiu doar ca nu va fi bine..In romania nu a intrat acea lege cum ca ar fi vinovat pietonul daca traverseaza neregulamentar.e vinovat soferul,poate sa faca si puscarie? doamne,parca e un film de groaza ce ni se intampla...sunt distrusa...si nu pot anunta nici parintii lui ,dar nici ai mei,ca ar muri,cred ....
ce sa ma fac fetelor?nu stiu,e asa greu,de ce a trebuit sa se intample una ca asta? eu nu mai am energie,nu stiu cum sa imi fac sotul linistit,oricum se tine foarte tare,aparent e mai calm decat mine...ati intalnit/auzit situatii similare cu aceasta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Nu prea cred ca se va intampla asta, cel mult o amenda sotului tau pentru viteza.Al meu a avut accidentul in 1998 si nu a patit nimic.Important e ca el sa mearga la spital sa se intereseze de situatia omului.
Cumnatul meu a lovit un biciclist acum 2 ani care a treversat strada pe loc nemarcat in plina noappte si fara sa fie semnalizata bicicleta si nu a patit nimic.
Sunt sigura ca nu i se va intampla nimic.Fiti optimisti amandoi.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teutza spune:

ooff chiar imi pare rau ca ti s-a intamplat asta. ti-am citit ultimul mesaj si mi-am adus si eu aminte prin ce am trecut atunci.iti inteleg nelinistea. cert este ca daca sotul tau nu a baut nimic si nu avea viteza cu mult peste cea regulamentara va scapa de ce este mai rau. problema se pune daca victima va cere despagubiri, insa se poate ajunge la o intelegere ca nici una din persoane sa nu aiba pretentii la ingrijire medicala / repararea masinii( in caz ca i-a indoit capota/spart parbrizul etc). sper totusi ca ai asigurare la masina...te scuteste de eventualele cheltuieli.toata chestia va dura aproximativ o saptamana. ti-am spus se vor da niste declaratii la politie, cu subsemnatul "x-ulescu" declara urmatoarele...atat sotul tau cat si cel lovit. sincer nu te mai ingrijora, nu rezolvi nimic si situatia nu este chiar asa de grava fata de cum pare. e o tensiune normala care se instaleaza datorita acestui soc, dar veti trece cu bine si peste asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Draga mea, un prieten de-al meu a lovit un biciclist pe un pod, a intrat neregulamentar in depasire, iar omul a murit.
Nu iti mai spun toata tarasenia, doar ca aproximativ la 1 an dupa accident totul s-a terminat cu bine, prietenul nostru a scapat cu bine, insa a trebuit sa plateasca ceva despagubiri familiei decedatului.
Si eu am trecut prin asa ceva mai indirect, eram cu tatal meu in masina si ne-a sarit in fata un om beat, care era pe trecerea de pietoni. Pus si simplu a asteptat sa ne apropiem si ne-a sarit pe capota. A murit cateva zile mai tarziu la spital, iar cand politia a deschis ancheta, au descoperit ca omul respectiv din asta traia: se arunca in fata masinilor care considera ca nu l-ar lovi foarte tare si apoi le cerea despagubiri uriase. Insa de data asta luase cam mult "la bord" si nu i-au mai iesit bine calculele.
Capul sus ca totul va fi bine. O sa va reveniti din soc si totul se va rezolva.
Pe parinti ar putea sa ii anunte sotul, daca zici ca isi pastreaza calmul mai bine decat tine.
Sa ne spui cum decurg lucrurile ca suntem aici sa iti fim alaturi si sa te incurajam.

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara

Mergi la inceput

dragele mele,cum scriam mai sus,masina este noua,adusa din germania de 3 zile.nu are asigurare,decat in germania,aici trebuia sa platim taxele vamale,asta doar luni cand ne programase,si inmatricularea masinii care se face dupa 30 de zile de la intrarea in tara.sotul meu s-a dus la parintii sai sa le vada si ei masina,iar la intoarcere...,nu stiu nimic de sot de aproximativ 2 ore..este la spital in continuare.Tot ce pot face este sa ma rog lui dumnezeu sa fie totul bine..
ce inseamna despagubiri,adica la ce suma sa ne putem astepta? mai bine ii dam o gramada de bani,decat sa nu traiasca....of of!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Eu am avut de doua ori accident.Prin 1999 eram cu cineva in masina,masina s-a rasturnat eu nefiind extrem de experimentata la sofat,pe un drum cu criblura in curba.N-am patit nimic decit vinatai,zguduiala si socul.Dupa ce ajung acasa fac un dus,ma intind sa dorm putin cu o durere de cap cumplita,cind hop ma suna sotia persoanei sa merg la spital ca se simte rau.Doamne sa vezi cum ma miscam,pe sirma!Ii fac radiografie medicii,unul spune ca n-are nimic dar altul in exces de zel dupa ce-i "sensibilizasem " eu ,il pune in gips ,ca vede o fisura cervicala.Si unde nu-i baga un bandaj de credeai ca omul e flenduri , cind ar fi trebuit sa-i puna ca-n filme, un guler din plastic ,care sa-l poarte o perioada preventiv.I-am platit medicamentele,dus la doctor,masina la scara(pe care-o foloseau sa-si vada neamurile si se mai adresau si autoritar la sofer)si vreo 3 milioane o "compensatie reparatorie".Cert este ca peste un an de la eveniment, sint chemata la politie sa dau declaratie ca facuse plingere penala impotriva mea.S-a dat neinceperea urmarii penale deoarece certificatul de la medicul din spital este una si cel dat de medicul legist e altceva.Adica faptul ca a stat in gips nu inseamna ca a necesitat toate zilele de refacere ,ci se incadreaza in niste limite stabilite de medicina legala.Persoana respectiva avea varianta sa ma dea in judecata pe cale civila ,insa eu l-am speriat cu un avocat tare si i-am spus ca ne judecam pina in pinzele albe.Tipul se prinsese ca-i rost de bani si credea ca s-a intilnit hotul cu prostul!
Ironia soartei face ca acum doua saptamini sa am iar accident,mai mult decit stupid.Eram cu puiul meu in masina,pe banda intii parcate masini pina la trecerea de pietoni,deci vizibilitate zero,seara si cum ajung pe trecere il vad pe un "pieton" infiorator de beat, ca vine kamikaze si intra in mine usor lateral.Multumesc lui Dumnezeu ca nu aveam viteza si m-am oprit aproape in loc!Cobor din masina cu copilul in brate,adunarea poporului in jur,se scoala alcoolicus si o ia in diagonala in intersectie ,de era sa-l ia si cel de pe sensul opus si dispare in noapte.Chem politia,imi pune fiola,nu-mi face proces verbal ci doar imi noteaza datele mele si ale martorilor si gata.Din cauza socului tremuram si n-am dormit toata noaptea.Nu e usor,nu puteam sa ma gindesc decit la faptul ca ar putea sa i se intimple ceva.
Sfatul meu este sa va interesati de situatia lui,tratati-l cu cei mai buni doctori,cred ca o sa-i platiti si spitalizarea ,asa e legea.Nu incepeti sa-i promiteti bani aiurea ca numai scapi de el.Vezi ce zice legistul ,intreaba avocatul si presupunind ca-i dai bani, vezi ca trebuie sa fie cu martori si sa dea declaratie la politie ca nu are nici o pretentie.Daca certificatul medico-legal se refera la o perioada mai mare de 60 de zile atunci e penal si se schimba datele problemei.Adica sint expertize,se autosesiseaza procuratura e mai complicat.Sper din tot sufletul sa nu fie nimic!

Mergi la inceput

sotul meu nu vrea sa imi spuna nimic,ca ramane de vazut ce se va intampla.Acum 15 min.a venit pana acasa,mi-a spus ca din constatarea politiei,el avea 40/ora,deci viteza legala.Am vazut ca nu sunt cele 2 masini in parcare,jos si l-am intrebat unde e masina cu care a avut accidentul-a raspuns ca e la politie,iar maine va trebui sa mearga la ora 14 pt.a verifica frinele la masina.Va puteti imagina cat e de grav accidentatul,daca a spart parbrizul...si din nou am sunat la urgente sa intreb despre starea victimei,si am fost refuzata.mi-a cerut un nume,ca ei(spunea asistenta au7 accidentati,si ca nu are timp sa stea la telefon,de vorba...
nu stiu daca are familie,i-am spus sotului sa mearga sa se intereseze de victima,macar sa stie cate ceva...sper sa va pot da vesti mai bune.Ma ingrozeste gandul ca acel om sufera,poate nu va mai putea umbla niciodata, poate nu o sa mai aiba picioare,sau,mai grav ,ca va muri...Iar cu sotul ce se va intampla?

Mergi la inceput