Bebelusi de mai-iunie 2005 (31)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

gabitzam stiam eu ca tu o sa ma salvezi. sarut mana mult

dupa cum vezi am reusit

mami de annelies(30.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Loreen,merci mult pentru intentia ta de a-mi imprumuta saltelutele,esti tare dragutza, nu m-i s-a pus pata neaparat pe ele dar nu stiam ce jucarii adecvate pentru varsta ei sa-i iau si m-au atras acelea.Eu vroiam salteluta Jungla nu Clawn. O sa dau o fuga si la Selgros cu toate ca este cam departe , intradevar cele de la chicco sunt cam scumpe.Sambata mi-am propus sa fac lucrul asta si sa vad la ce ma decid.

Stefania Nicolae,aseara am facut din nou cerealele si am pus la 130 ml apa nu 6 linguri cat scrie pe cutie ci 10 ca sa fie foarte groase, pana a mancat copilul jumatate din cantitate deja erau fleasca,ceva este in neregule, nu cred ca este normal sa se subtieze asa repede.Am verificat foarte bine termenul de garantie, modalitatea de preparare si nu stiu ce am gresit. Poate trebuie apa sa fie mai fierbinte? Nu stiu ,mai incerc si in seara asta si daca nu ies renunt la ele si cumpar alt tip de cereale.

Nu stiu de la cine am preluat ideea dar sigur aici am citit, aseara i-am facut baita cu apa mai fiebinte ca de obicei si nu in cadita ei, noi in baie nu-i facem ca este cam frigut pentru ea , am cumparat pentru spalatul la fundulet din timpul zilei un lighenas dreptunghiular mai adanc, cel care il avea deja ramasese mic si am pus-o in fundulet, a fost un deliciu, se tinea strans cu manutele de margine si se uita la noi tare fericita si apa fiind mai fierbinte a inmuiat-o de tot, dupa baie era fleasca si rosie ,mi-a mancat tot biberonul de lapte cu orez adica 240 ml si inca mai tragea din el dupa care a adormit instantaneu. Repetam figura.

Babygirl,urechiusa nu a mai colectat puroi,a mai curs foarte putin sange, i-am curatat-o de dimineata si i-am aplicat unguent Baneocin , arata putin mai bine dar eu nu am reusit sa-i scot cercelusul,sunt greu de deschis.

Gabitzam,nu tin neaparat dar la datele Timeei sunt inscrise kg si cm care le avea la 6 luni nu la 5 , daca vrei sa corectezi. La 5 luni avea 6 kg si 65 cm si la 6 luni 6,5 kg si 68 cm.Merci.

corni si bebe (11 May 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

corni, inseamna ca se va vindeca in cateva zile. tu da-i ianite cu spirtul si unguentul pana se curata tot. apropos de cereale, sa stii ca si eu am incercat sa fac maglavaisul, dar nu mi-a iesit. era foarte moale. am renuntat la idee si ii adaug la ultima masa, ii pun in biberon si am terminat povestea.gabitzam, stiu ca tu ii dai lui andrei cerealele cu lingurita. cum le prepari? si pt ca tot suntem la cap. cereale, vroiam sa va intreb pt ca am nelamuriri. noi folosim humana, cerealele cu lapte, orez, piersica si maracuja. daca eu pun 2 masuri (dr. mi-a recomandat chiar 4!!) in biberon, nu e prea concentrat? adica la masurile de lapte sunta tenta sa inlatur cu lama cutitului praful de lapte din lingura, dar apoi adaug fara rezerve inca 2-4 masuri de cereale cu lapte? pai e ok? nu e prea greu, prea mult, prea concentrat? pana la urma si cerealele astea se fac separat cu apa. despre apa foarte calda...aveti grija. nici pt noi nu e bine la inima apa foarte calda...

Gimnastica cu Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Buna dimineata mamici si bebici!
La multi ani! si de la noi clubului 18: ALEXANDRA ELENA, IRINA, MAYA MARIA, MARA IOANA, ALEXANDRA SOPHIA, ALESIA CLAUDIA sa fiti sanatoase, fericite, norocoase si vesele, moama ce de torturi azi si eu vreau! Petrecere frumoasa!
M-am razgandit, nu m-ai vreau tort ca mi-a fost rau, rau azi noapte si asta se datoreaza dulciurilor de ieri, nu am chefuit, dar am fost tot pe drumuri si am bagat in mine doar dulciuri ca au fost mai la indemana.

Ieri am fost la ortoped si s-a uitat peste filme, le-a comparat, a spus ca e bine copkila (nu a fost nevoie sa o dezbrace, primul barbat din viata ei care nu o vrea goala , ca la radiologie dr. cand a vazut-o cu cracii in sus i-a spus "nerusinata mica") si ne vedem la control la 10 luni. L-am intrebat si de intors ca e "cuiul" meu din suflet si mi-a zis ca nu are nici o legatura cu soldurile, ca unii bb sunt mai inceti in a-si da drumul, dar ca sa ma linistesc pot face un control la neurologie. A, si ne-a interzis ROTOBILUL, saptamana viitoare tocmai vroiam sa-l cumparam.
Apoi ne-am dus la medicul pediatru de familie i-am aratat petele de pe obrajor si barbita si ne-a zis clar ca sunt de la suzeta si sa schimbam suzeta cu una cu margini moi (pai am de la chicco una asa dar o scuipa si mai am inca 2 pe care scrie mama dar nu le vrea, i-am cumparat alta ieri dar nu o vrea, pai deja am 5 suzete) si i-am cerut trimitere la neurologie infantila dar mi-a zis "nu mergeti la dr...., mai multe nu va spun dar nu vreau sa plangeti apoi". Asa ca si la noi se pare ca exista medici ca la voi in Constanta fetelor.
La orl nu am mai ajuns ca e nebunie si oricum parca daduse iama printre rommi, asa ca neuro si orl le-am lasat pt. saptamana viitoare.
Apoi la karate cu cel mare si am avut si sufletul greu ca am intalnit in cabinet la chirurg o bb de 6 sapt cu un chist tumoral, care trebuie operat de urgenta ca nu se stie ce e acolo si am plecat varza, parca nici nu ma puteam bucura ca Bianca e in regula cu soldurile, luasem povara parintilor cu mine si...ma durea. Ma rog sa le fie bb bine ca nu stiu cum poti trece peste pierderea copilului.
Cand il cert pe Andreas sau ma mai bruftuluiesc pe Bianca ca e miorlaita ma gandesc apoi doamne ce proasta sunt, trebuie sa fiu fericita ca am copiii sanatosi, doar asta conteaza.

Wau ce de am scris!
Bun venit noilor mamici!
Ma apuc de citit si va mai bazai pe parcurs!

Un mare de la Bianca pentru Alexandra. Mi-e dor de tine!
Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Adina, eu n-aveam nici o alternativa sa-i dau cereale lui Andrei decit cu lingurita, pentru ca nu vrea biberonul cu nici un chip. Am inceput cu doua-trei lingurite de cereale si am pus apa fiarta si racita, prin incercari pe el sa vad cum ii plac, pina am ajuns la o anume consistenta. E ca un fel de gris cu lapte ca si consistenta, nu foarte gros. Ca sa pot sa i le vir repede pe git si sa nu apuce sa le molfaie prea mult si sa le dea afara pe gurita. Pina acum i-am dat Milupa cu lapte, mar si morcov. S-au terminat si i-am dat Milupa cu lapte si banane, dar am senzatia ca nu-i prea plac.
In marul ras ii pun cereale Hero fara gluten. Astea sint simple, fara lapte, cred ca sint din orez+porumb. I-am mai pus si in piureul de legume citodata.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei Pozele cele mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maysa spune:

Am luat si noi intepatura corespunzatoare celor sase luni si cu ocazia asta ne-am si masurat: 8.5 kg si 69 cm. Daca facem concurs de leneveala cred ca fi-miu e campion: intoarceri-nu, rostogoliri-nu, pe burta -nici sa nu indraznesti sa-l asezi si desi toate miirielile si indispozitiile le acceptam spunind "ii ies dintii", in realitate nici urma de dintzuci. In schimb ne rasplateste din abundenta cu tipete si
gingureli, cu zimbete si risete de om mare. Ii place sa-l tii in picioare si el sa flexeze genunchii (pina obosesc miinile noastre).
Apropo de jucarii am remarcat ca le nimeresti cind nici nu te astepti. A primit un ciocan de plastic si o minge colorata din catifea (cu mingea se joaca mai mult tati). El chiuie de bucurie cind le vede si cind aude sunetul pe care-l scoate ciocanul. Acum sa vedem cit dureaza minunea (de doua luni tot tine).
Nu stiu cum reusiti sa ridicati caruciorul pe scari ca eu trebuie sa fac pe Hercules numai trei trepte si mi se pare...imposibil. Fran, poate ar trebui sa cintaresc si eu caruciorul cu tot cu Rares imbracat asa de iarna. Si apoi merg cu jalba in protap la tati sa toarne ciment si sa niveleze o portiune din cele trei trepte. Si nici eu nu-mi explic cum stateam citeva ore afara cind acum abia reusesc sa alerg o ora si vin frinta de oboseala. Sa fie de vina frigul sau ..batrinetea. Am dureri de picioare si de spate. Uf, dar asta-i alta poveste.
Pe curind si sa auzim numai vesti bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Adina, l-am luat de la magazinul de pe Dacia(de la piata Gemeni), parca Happy Baby ii zice. Aveau in toate culorile, noi am luat rosu cu bej. Poze nu avem inca, incercam diseara, dar parca il vazusem si pe la 3 ursuleti. Azi incerc sa ajung pe acolo sa-i iau si aparatoare de ploaie- cam scumpa in jur de 1,3mil- da' pentru vant mai ales vreau, ca nu are aparatoare pt. picioare, ca la Hauck.
Mey, eu nu stiu ce ziceti voi de cereale, da' eu ii dau ori din alea cu lapte(Humana) cu lingurita ori in bibe din alea simple fara lapte.
In legatura cu ta-ta zis intai- mie Maysa mi-a zis ca inseamna ca urmeaza...un baietel. La noi e MAMA clar.
Maysa- creste Rares, nu gluma. Poate va face o surpriza si o ia la picior direct-atunci sa va vad

Am uitat sa va zic ce am mai facut...alergie la banana. A halit una intreaga si apoi in juma' de ora s-a inrosit in jurul guritei nasol rau-un fel de rosu-vinetiu. A tinut-o cam doua ore, apoi a inceput sa se estompeze pana a disparut...asa ca am taiat-o de pe lista( pe banana) cel putin pentru 2 luni. Si culmea ca i-am dat-o cu toata arta...intai borcanel ( ca astea cica sunt mai putin alergene) , apoi oparita si in final cruda. Asta e, se pare ca daca e sa fie alergici la ceva pana la urma tot se intampla
Jucariile- Iepuretelui ii plac in mod clar cele mai scumpe- de la Chicco, vtech kids'kis( cred ca asa le zice...) Parca stie preturile, cu cat a fost mai scumpa jucaria cu atat ii place mai mult-gusturi fine dom'le. E adevarat ca o mai intereseaza si alte chestii- de exemplu acum se joaca cu un varf de brad in ambalaj- ii place cum fosneste- da' deja a inceput sa roada din carton asa ca trebuie sa il recuperez...
Elisor- noua ne-au zis ortopezii- ambii- ca premergatorul e absolut ok dupa ce se poate ridica in picioare.

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput

Mercedes felicitari pentru dubla reusita la examenul de expert! Eu beau in cinstea ta o cana cu lapte. Tot 3 ani e stagiul? Acum ca l-ai luat am prins curaj si ma gandesc ca poate ar merita sa incerc si eu la anul. Cam din ce luna te-ai apucat sa inveti? Si exact cand se da examenul, in oct?
Ioana ai o galusca tare scumpa, are niste ochi al naibii de frumosi! Scaunul - eu il voi folosi pe cel de la Andreas, care dupa ce termina cu statul in el il va putea folosi pana la 6 ani ca si masuta cu scaun. Andreas l-a folosit foarte mult, asa ca mi se pare mai practic decat cel de plastic, dar daca esti hotarata sa o faci si pe mogaldea 2 atunci investitia e buna. Cele din plastic sunt mai frumoase, dar practice mi se par cele de lemn pt. ca le poti folosi a la long.
Fran nu se agata in cercelusii cu tortita, Bianca ii are de la nastere si nici nu stie de existenta lor. I-am pus pe cei de la strabunica iar acum am trecut pe cei de la oma (bunica).
Stefania mi-era dor de Bumbuta ta, ai pus o multime de poze care mai de care mai frumoase. Sanatate multa si las'ca mananca cat ii trebuie. Andreas mananca foarte putin si are 7 ani, lui niciodata nu-i este foame si cu toate astea are o energie de ma rupe. Poate nu e buna comparatia, dar ma uit la mine, nu mi-e foame dar mananc, pai asta-i treaba?
Lucas m-am cocosat de ras cu schimbarea partenerului dupa nastere. Stiam eu de ce imi lipsesc postarile tale. Nu mai lipsi!
Ioana, da, Bianca sta mai mult pe burta doar asa adoarme.
Loreen milumill 2 ii dau si in Sensiblu costa 37 Ron, fata de Selgros 44, iar in Carrefour 39. Smecheroasa carticica cu Winny, jucaria a doua parca am vazut-o dar nu bag mana in foc, ti-am zis ca am intrat si am iesit ca era full in carrefour, poate dimineata e mai lejer si ma uit si eu pe indelete. Eu nu ma inghesui sa-i iau jucarii fetii pt. ca mai am si de la Andreas si imi pastrez visteria pt. Barbie , si-asa nu pare interesata de ele si sa le cumpar ca sa le dau, ca noi ne-am facut norma si am pus punct reproducerii.
Si varu-meu asteapta un bb in mai si de-abia astept sa-i mai pasez din lucruri.
Olga sanatate cu sanul, felicitari pt. dintisori si wuaw ce realizare cu baroul in SUA!
Iuliana super vacanta ai avut, am admirat si pozicile si va invidiez pt. Hawaii si concediul in 4. Eu nu am curaj nici la anul sa merg in Italia. Mi-ar place sa ma bag si eu la disociat cu tine si ne tinem galerie amandoua, vad ca mai e o pereche de andrele care sunt la 1-1-1. Succes si lor!
NewMami suntem si noi in peisaj nu disparem ca ne e drag tare de voi. I-am aruncat si eu dr. despre betesugurile cu incheieturi si mi-a dat asa la oha sa ma dau cu unguente (mi le-a si zis care), dar sa nu ma masez ca ustura. Ma sacaie rana ca incepe sa se inchida si se strange pielea (arata ca o urma de glont )
Gabitzam l-am admirat pe Andrei la masa cu prietenii, ce scump e asa cu bulanasele goale. Vad ca si el are cute, pliuri, dar pare mai slabut decat dolodoata mea.
Nelia vad ca nu a mai aparut de multa vreme, sper ca e bine si ea si fetele si vreau sa cred ca nu are timp de noi. Sau ne face colajul?!
Adina, Corni sanatate urechiuselor Emei si Timeei si si lui Paul!
Luluku sanatate Georgiei!
Oana sper ca ai primit mesajul, distractie placuta! Simpatica Alex cu usa, a reusit pan'la urma?
Vreau sa vad si pozele Anneliesei ca ati tot laudat-o si sunt curioasa.
Vad ca am depasit norma la scris si stiu ca va dau dureri de cap, dar mi-era dor de voi, sa va mai zic ca va visez noaptea?

Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

fran, asta-i: http://www.culladelbimbo.it/dettaglio.asp?art=2924&idColore=3077 ?

http://www.nidodigrazia.it/html/sottocategorie/prodotti/Passeggini-compatti-Brevi-Grillo-152.htm

vad ca rotile sunt din plastic? cum se comporta la drum?;)

Adina

Mergi la inceput

Bianca s-a sculat la 8, a papat la 8.30 la 10.30 s-a culcat si inca doarme, deci a 2-a masa va fi pe la 14. Avem de la 3 luni 4 mese pe zi.
Daca o tin in curulet si o tin de manute se arunca pe spate, de fapt isi tot face vant, mi se trage de la huta-huta. E tare simpatica, parca mi-ar spune "baga mami vant"

Fran bine ca-i plac alea scumpe ca eu m-as oftica sa dau o caruta de bani si sa nu se uite la ele, i-am luat carusel chicco si nesimtitul s-a stricat, dar il poate folosi si mai incolo cu jucariile de la invartit sa le bage in casuta. Asa ca eu nu mai ma infig la jucarii ca am timp la Barbie (bunicii ii pregatesc deja dota).
Referitor la rotobile chiar nu pricep de ce nici la capit. asta nu se pun de acord. Categoric Nu, mi-au spus si ortopedul si dr. pediatru ca, chiar daca e bine cu soldurile cica riscul e mare sa se suceasca. Asa ca nu risc dar tare mi-ar fi placut sa o vad misunand in el dupa fundul meu, voi fi frustrata de voi care va veti lauda toata ziua cum se plimba kupilu dupa voi
Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput