La France (45)
Raspunsuri - Pagina 3
Corina spune:
Sibylle eu am deja 46 de ore de conducere,dar tot nu le am cu condusul!Nu prea am talent si nici nu imi place,ma straduiesc cit pot ,pentru ca am nevoie de carnet!!Of!
Am picat pentru ca nu am reusit sa fac nici o manevra din ce mi-a cerut,asta e! Mai iau ore si mai incerc odata!
Si la voi e frig ? Ca eu am imbracat-o pe Anna cum ma imbraca mama pe mine la Brasov,cind era ger afara!
Pupici
anka-maria spune:
Chatonel, am fost la banca si aia au facut ochii mari ca nici ei nu stiu ce-i cu banii. Dar noi am dat numarul de cont mai peste tot(inscrieri, Secu, Caf, etc) asa ca nu ma mir daca stiau numarul.
Mai fetelor io nu prea inteleg ce ziceti voi cu numarul de Secu, pe noi ne obliga in fiecare an sa platim 180 euro si avem fiecare numarul lui iar pentru mutuelle suntem la CMU. Nu platesc nici un banut la doctor, am dat bani doar pe medicamentele care nu sunt rambursate de Secu. Am putea avea amandoi un singur numar?
Eu n-am carnet deocamdata dar vreau sa spun ca nu mai suport sa stau in dreapta, mi se pare ca barbatu-miu chinuie masina si la noi in conversatiile sunt de genul "Schimba, e prea turata" "Nu schimba, nu vezi ca nu-i la 2500", "Apasa mai usor pe ambreiaj", "Nu accelera acum ca oricum vine curba", etc.
Era buna vorba aia ca cine nu stie invata pe altii.
just me
andiaroro spune:
La multi ani Mara!
La multi ani Corina!
Sibylle am mai vazut o sibylla pe la muzeul Evului Mediu.dupa cum vezi eu tot te tin la curent pe unde-ti sunt suratele. dar sa nu imi ceri o situatie centralizata ca incep cu una la primarie, una la prefecturaOare ce s-o ura la frigider: sa-l aveti numai plin!merge?!
noi suntem bine sanatosi, cu bebe miscacios rau in tura de noapte si cu neni care instaleaza bucataria.
anka aveti 2 numere poate pentru ca aveti securitate sociala student si vize separate de student-dau si eu cu presupusul. asat aiti poate confirma sau infirma doar cineva care a mai fost in situatia asata
ana 26+
anka-maria spune:
Revin ca azi am multe dileme.
Pe 4 dec. scoala mea organizeaza o excursie la Paris si seara ne duc la Opera Comique. Numai ca dimineata ne lasa de capul nostru sa vizitam fiecare ce n-a vazut inca.
Noi am cam fost de 4 ori pana acum si am cam vazut punctele mari de atractie: muzee,turn, catedrale, plimbare cu vaporasul, etc.
Acum as vrea sa vad si altceva, daca sunteti dragute sa-mi dati si mie cateva repere. Io ma gandeam la Galeriile Lafayette.
just me
helbi spune:
Buna fetelor,
am si eu o intrebare. banuiesc ca s. amai scris pe-aci de invitatii, dar nu am timp si nervi sa citesc 45 de capitole (Doamne, ce de ati mai scris, ca pe la noi prin Germania, doar pe la cap. 26 suntem parca).
Deci, nepoata mea din RO vrea sa mearga la prietenul ei din 23-24 decem. in 30 dec. Intrebarea este: are nevoie de invitatie de la prietenul ei? Daca da, aveti vreun model? Unde se face, ce contine, unde se legalizeaza, cit costa etc??? Are nevoie de bani? Daca da, citi? Ca de ex. dupa noua lege pt Germania e nevoie de 30 euro / zi. Daca are invitatie, mai are nevoie sa faca si dovada banilor?
Stiti cumva companii aeriene mai ieftine pt Franta? acum, am eu o pb ca inca nu stiu unde merge in franta (dar aflu luni, cel tarziu).
Multumesc si o seara buna!
frunzaverde2 spune:
Pentru Nadine2004
Te-am intrebat de botez pentru ca eram acolo in acel moment (dar cu alte treburi).
Preotul in virsta e Constantin.
Parintele Dan e cel tinar,cu parul putin ondulat si negru, care a iesit din biserica la ora 16H00, atunci cind va pregateati probabil sa plecati sa beti o cafea si sa reveniti dupa un sfert de ora cind curatenia in biserica ar fi fost gata.
Am vazut grupul vostru afara, si sint sigura ca pe tine te-am vazut (dar asta o stiu abia acum dupa ce ti-am vazut ultimele poze). Pacat, am fi putut sta de vorba citeva minute.
Pe nash il remarcasem pentru ca facuse un comentariu impertinent, m-am uitat la el cind a vorbit si imaginea patinatorului francez mi-a venit in minte.De aceea l-am retinut.
wkd placut tuturor (al meu e de trei zile)
------------------------
M-am intors cu fata spre Dzeu si EL ma astepta zimbind!
spic de grau spune:
Neatza fetele,
Helbi hai sa-ti raspun eu. Deci: prietenul se duce la primarie cu
-actul de spatiu (daca e proprietar cu titrul de proprietate, daca e locatar cu contractul de inchiriere)
-ultima chitanta EDF, sau de de apa, sau France Telecom, sau ultimul aviz ptr "taxe d'habitation"
-un justificativ de resurse
-si cu un timbru fiscal OMI de 15€ pe care il cumpara de la orice TABAC.
La primarie i se va da o hartie tip pe care o va completa in fatza la tanti de la ghiseu, va depune copie dupa toate actele astea + copie dupa TITRE-ul lui de SEJOUR.
In functie de primarie dureaza de la o zi la o saptamana.
Hartia respectiva - Invitatia - apropo se cheama "ATESTATION D'ACCUEIL", nu e cazul sa o traduca...Ai mei cel putin niciodata nu au tradus-o si nici nu le-a spus nimeni ceva. Ar fi si culmea la cat se aseamana franceza cu romana!
Hai pupici si we frumos!
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT
cait spune:
'neata..hai k mai completeze eu acum.
Depinde unde se face invitatia pt k in provincie dureaza si 3 saptamani cum este de exemplu la noi in departament.
Acum invitatiile trebuie traduse si legalizate in tara dupa noua lege din octombrie nu mai este k inainte knd nu aveai nevoie.e prostie dar ce vrei sa le ceri.
Cred k ar fin bine sa se grabeask dak face invitatia in provincie k acum sunt o gramada cei care fac ..cel putin asa ne-a zis noua aici la politia municipala unde se fac.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
helbi spune:
Va multumesc mult pt raspunsuri, si am sa i le trimit nepoatei mele pe mail, chiar azi.
We placut!
spic de grau spune:
Cait - tata a venit lunea trecuta aici (pe 07/11), cu autocarul. Nimeni nu i-a spus nimic ca invitatia nu e tradusa.
E chiar tampenie ce cer ei! Nu mai stiu cum sa mai scoata bani
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT