"N-a mai fost nevoit sa lucreze vreodata"

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

tocmai am comandat cartile cu Apolodor(si un bonus pt. mine-"cititorul" lui schlink); din pacate cautarea lui "tepisor si rostogol" s-a soldat cu un esec, dar am vazut ca edit. crisan pregateste alte carticele f. dragute, in seria "povestiri din padurea fermecata", pana apar poate va fi si puiul meu capabil sa inteleaga ce scrie acolo.(apropo, va amintiti ce desene dragute erau la tv in copilarie-"povestiri din padurea verde"? mi-au placut la nebunieeee!)
s-a oferit cineva sa-mi inregistreze niste dvd-uri cu "veronica" si "dumbrava minunata", cred ca si nepotii nostri vor aprecia filmele acestea.
iar sotul meu a downloadat de pe internet mai multe filmulete din seria "baby einstein", ce sa spun, muzica e draguta, piticul meu o asculta cu mare incantare la casti, dar spre monitor vad ca se uita numai din cand in cand, cand apar animalute.

quote:
Eu vreau sa-mi invat copiii sa se bucure de viata in lumea imperfecta, plina de rau si oroare care traiesc. In momentele mele de luciditate stiu ca de fapt nu sunt destinati fericirii, ca oricare dintre noi, iar eu nu ii pot ajuta cu nimc

deoki, fie-ti mila de noi, mamele "incepatoare" si putin idealiste, stiu ca l-am nascut pentru si intr-o lume imperfecta, dar eu sper sper sper sa fie fericit si ma rog tot timpul pt. asta. :-)(am mai povestit pe undeva, avea copilul vreo 2 zile si il admiram cum doarme pe patul spitalului si m-a fulgerat asa o durere prin inima ca l-am adus pe lume in Romania; dar pana la urma nefericit poti fi oriunde in lume.) asa ca nu il "antrenez" numai pt. fericire,dar sanatatea mea mentala depinde si de iluzia ca va avea milioane de momente fericite si pentru asta va trebui sa stie sa aprecieze micile bucurii ale vietii.gata, ca o iau pe aratura.

Mariana, m-ai facut sa rosesc, nu era cazul sa ma lauzi atat pt. niste versuri infantile, multumesc oricum.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

sunt putin off-topic cu urmatoarea problemuta, dar tare as vrea sa stiu ce credeti voi:prietena mea cea mai buna are un baietel de 3 ani, deosebit de scump, dar se plange ca e prea "moale", ca pe tobogan nu urca pana nu ii lasa pe toti copiii inaintea lui si alte faze din care mama trage concluzia ca micutul "nu se impune".
recent, cand copilul meu a fost imbrancit de un altul de aceeasi varsta si a ramas total dezorientat, mi-am ridicat si eu aceeasi problema; nu pot sa-i spun "imbranceste-l si tu", nu pt. ca deocamdata nu pricepe, ci pt. ca nu mi se pare mie corect. ar fi o solutie de "desteptare" a copilului sa-i arat niste desene animate mai agresive,in care la violenta se raspunde cu violenta?(tom si jerry dandu-si reciproc cu tigaia in cap)
intrebarea de mai sus e oarecum retorica,dar daca intr-adevar ai un copil "moale"-ce faci? cum il inveti "sa dea putin din coate"? (sa nu-mi spuneti ca il lasi asa cum e de la mama natura!)

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEABANICA spune:

Din fericire pentru fetita mea(si pt cel de al doilea copil)mi-am pastrat toate cartile de povesti din copilarie."Povesti,povestiri,amintiri"-Ion Creanga,"Legendele sau basmele ramanilor"-Petre Ispirescu,"Poarta de sticla"-Silvia Kerim.

Sabina este acasa,va multumim! www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57651" target="_blank"> aici

Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004
poze vechi poze noi

"In aceeasi limba toata lumea plange,
In aceesi limba rade un pamant..." Grigore Vieru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by Teodora D.

[font=Comic Sans MS][teal]sunt putin off-topic cu urmatoarea problemuta, dar tare as vrea sa stiu ce credeti voi:prietena mea cea mai buna are un baietel de 3 ani, deosebit de scump, dar se plange ca e prea "moale", ca pe tobogan nu urca pana nu ii lasa pe toti copiii inaintea lui si alte faze din care mama trage concluzia ca micutul "nu se impune".

Cumva trebuie invatat sa ii faca pe ceilalti sa ii respecte nevoile si copiii invata cel mai bine asta prin exemplul parintilor. De ex, parintele care spune: "Acum sint obosita, hai sa facem o pauza de joaca, 10 minute sa imi revin" sau "Trebuie sa maninc ca am venit de la serviciu, joaca-te putin singur pina isi pune mami ceva sa manince"...etc, il invata pe copil nu numai respectul pentru nevoile parintilor dar si felul in care el si le poate exprima pe ale lui. Articularea dorintelor, asta e scopul.
Un alt exemplu din care copilul poate invata e modul in care parintele reactioneaza in aceeasi situatie, la coada, mama vede pe cineva ca a intrat in fata, poate interveni: Ma scuzati, cred ca am fost inaintea dumneavoastra, ultimul la coada e domnul cutare....si tot asa.
Un alt mod e sa ii vii in ajutor: "vad ca te joci cu jucaria cutare, trebuie insa sa vii la masa, mai ai nevoie de 5 minute sa termini, sau poti veni acum?"...etc
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by descintec

Finalul povestii e ca sentimentele, emotiile sunt cele care ne calauzesc spre o rationare corecta. (adica, cam pe dos fata de Descartes: Simt, deci gandesc). Cred ca povestile, "umblind" la sentimente, pregatesc oameni rationali pana la urma. Era sa zic responsabili

Eu una consider ca in final ceeea ce ne face legatura cu noi si cu ceilalti e responsabilitatea si nu sentimentele si ratiunea. Mai mult, consider ca ultimele doua sint atit de subiective ca fiecare individ poate avea propria harta a ratiunii si a afectivitatii fara sa fie ...nebun.
Numai responsabilitatea (hai ca pina acu ti s-au strepezit dintii de cit am repetat cuvintul) e cea care ne tine cinstiti cu noi insine in orice moment si face legatura intre hartile noastre individuale.
Sincer n-am fost deosebit de impresionata de Creanga nici cind eram mica (in afara biografiei lui care a absolut minunata, nu stiu de ce o tin astia in scoala cu caprele Irinucai, cind omul are o poveste atit de fermecatoare) si e tare eliberator, ca acum, adulta fiind, pot sa o spun ca acea "copilarie a copilului universal" era absolut un "fake" un "Rosebud" la care s-a intors dupa o viata in care le-a incercat pe toate, inocenta dupa care ofteaza un raspopit.
Eu una nu am sa-i "menajez" urechile baiatului daca cumva vom ajunge la vreo poveste de genul Capra cu Trei iezi, dar nici n-am sa caut sa i-o citesc. In afara unei exprimari efervescente, nici una din povestile lui nu-mi rezoneaza cine stie de inteligenta la ureche. Desi fiu-meu a auzit de cel putin 500 de ori Harap Alb si ride cu picioarele in sus la vreo vorba inteleapta, si apoi mi le repeta in masina tot drumul!!!!.

Pentru ca nici mie una nu mi-au ramas in minte ororile din povestile lui Creanga sau Grimm, tind sa cred ca piticii ca si adultii, se infioara nu la carti, cataclisme naturale, ci la grozaviile facute de mina criminala a omului cu intentie.
Si mai cred ca problema nu e daca ii spunem noi de violenta sau cind afla...ci mai ales cum reactionam noi ca parinti in fata violentei. Copiii imprumuta de la noi un procent destul de mare din reactii si afecte pina si le formeaza pe ale lor...Si intr-un fel e mai bine sa si le formeze la noi in casa, sub observatia noastra, inainte sa i le formeze altcineva
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

quote:
Originally posted by Andrada

quote:
Originally posted by descintec

Finalul povestii e ca sentimentele, emotiile sunt cele care ne calauzesc spre o rationare corecta. (adica, cam pe dos fata de Descartes: Simt, deci gandesc). Cred ca povestile, "umblind" la sentimente, pregatesc oameni rationali pana la urma. Era sa zic responsabili

Eu una consider ca in final ceeea ce ne face legatura cu noi si cu ceilalti e responsabilitatea si nu sentimentele si ratiunea. Mai mult, consider ca ultimele doua sint atit de subiective ca fiecare individ poate avea propria harta a ratiunii si a afectivitatii fara sa fie ...nebun.
Numai responsabilitatea (hai ca pina acu ti s-au strepezit dintii de cit am repetat cuvintul) e cea care ne tine cinstiti cu noi insine in orice moment si face legatura intre hartile noastre individuale.
Sincer n-am fost deosebit de impresionata de Creanga nici cind eram mica (in afara biografiei lui care a absolut minunata, nu stiu de ce o tin astia in scoala cu caprele Irinucai, cind omul are o poveste atit de fermecatoare) si e tare eliberator, ca acum, adulta fiind, pot sa o spun ca acea "copilarie a copilului universal" era absolut un "fake" un "Rosebud" la care s-a intors dupa o viata in care le-a incercat pe toate, inocenta dupa care ofteaza un raspopit.
Eu una nu am sa-i "menajez" urechile baiatului daca cumva vom ajunge la vreo poveste de genul Capra cu Trei iezi, dar nici n-am sa caut sa i-o citesc. In afara unei exprimari efervescente, nici una din povestile lui nu-mi rezoneaza cine stie de inteligenta la ureche. Desi fiu-meu a auzit de cel putin 500 de ori Harap Alb si ride cu picioarele in sus la vreo vorba inteleapta, si apoi mi le repeta in masina tot drumul!!!!.

Pentru ca nici mie una nu mi-au ramas in minte ororile din povestile lui Creanga sau Grimm, tind sa cred ca piticii ca si adultii, se infioara nu la carti, cataclisme naturale, ci la grozaviile facute de mina criminala a omului cu intentie.
Si mai cred ca problema nu e daca ii spunem noi de violenta sau cind afla...ci mai ales cum reactionam noi ca parinti in fata violentei. Copiii imprumuta de la noi un procent destul de mare din reactii si afecte pina si le formeaza pe ale lor...Si intr-un fel e mai bine sa si le formeze la noi in casa, sub observatia noastra, inainte sa i le formeze altcineva
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

Nu pot sa cred. Si tu, Brutus. Cred ca stiu unde e problema cu Creanga, a fost obligatoriu la scoala. Mama lor de nenorociti, mai bine il interziceau. Personajele de care imi vorbiti, Apolodor (poveste foarte simpatica, de altfel) sau mai stiu eu ce alte dragalasenii arata pe langa personajele lui Creanga de parca au luat Xanax. N-au umor si intensitate. Nu poti spune despre ele decat "There're sooooo cute". La Creanga nu gasasti "cute", e drept, sunt toate hard. Si cat sunt de savuros povestite. Recititi, va rog, Povestea prostiei. Eu am citit aceste povesti copiilor mei. Astea si povestile lui Pacala si ale lui Nastratin erau preferatele lor. Invata din ele rasul inteligent. Cred ca ii crestem dupa chipul si asemanarea noastra

am intrat repede inapoi sa va spun ca Povestea prostiei nu am ales-o ca un apropo!!! E preferata mea si atat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

[quote]Originally posted by descintec

Invata din ele rasul inteligent. Cred ca ii crestem dupa chipul si asemanarea noastra

_
Sapte dintr-o lovitura!

of si iar of!!!
Deci si tu esti cu patronaizu' pe-aici!
Biineee!!! Uite, n-am sa ma supar si am s-o iau ca pe un compliment. Sunt soooo cute!

Pai io cred ac e o oaresce diferenta intre Capra si povestile cu Pacala. Pe astea chiar am sa i le citesc, tocmai mi-ai dat o idee.

Recitind ce ai scris, mi-ai demonstrat ca te-am molipsit cu greseala noastra: aceea de a judeca lecturile prin prisma ta de adult:)

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

acu...hai sa nu o luam asa in tragic.in fond, asta e ce ne defineste ca persoane, nu?

preferinte si optiuni diferite.#

Si ar fi o prostie sa nu ne crestem copiii dupa fiinta noastra(cea intima, aia cu responsabilitatile, sentimentele si ratiunea)

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

sabina, vaz ca iar n-avem somn!:). Ce face aia mica?

Hai sa va zic una tare: eram groaznic de obosita si de-abia asteptam sa ma culc. Pentru ca sotul meu e plecat, asta mic doarme la noi in camera. Dupa ce am terminat cu rutina de seara:), ma intind io linistita sa adorm.
Ce credeti ca face "ingerasul" meu, pentru care ma cert pe forum? -are 6 ani!
Incepe sa-mi zica: nu pot sa inchid ochii, aud pasi, mai mami. Te rog nu inchide ochii si pazeste-ma ca mor de frica. Ce enervanta e ploaia asta, e inspaimantator cand o aud batand in geam etc"
Multumite? Mi-a sarit somnul si mooor de frica!. Sper sa mai stati si voi pe forum

Credeti ca de la povestile cu Tepisor si Rostogol i se trage? Ca eu stiu sigur de la ce mi se trage mie!:P

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput