Vene dilatate - posibil un prim semn de sarcina?
Salutare,
Am si eu o intrebare, ca nu am reusit sa ma lamuresc desi am citit mult pe internet: brusc, de ieri, am observat ca venele mele sunt foarte vizibile, si pe antebrate, dar mai ales pe picioare, de sus pana jos !! Sunt foarte speriata: oare sunt pe cale de a face varice? Venectazii mai am pe ici pe colo, dar o astfel de problema nu am avut pana acum, si nici parintii mei (deci genetic nu ar fi cauze)
Poate sa fie o transformare hormonala, datorata fazei incipiente a unei potentiale sarcini mult asteptate?). Am citit ca pe sani pot aparea astfel de vene vinetii (destul de maricele, vene superficiale) din primele zile de sarcina.
Mentionez ca am 31 de ani. Daca eram in Ro, eram deja la medic, dar nu sunt. ;(.
Sa incerc ceva geluri, oare care sunt indicate intr-o potentiala sarcina? Hmm, sper sa fie asta cauza, si sa nu devin "varicoasa"
Raspunsuri
carminabulina spune:
E greu de raspuns la aceasta intrebare, dar recunosc ca veam aceleasi intrebari pana am fost convinsa ca sunt gravida. si nimeni nu te intelege mai bine decat o mamica care nu mai are rabdare sa-si faca testul?
O chestie foarte des intalnita este urinatul des in primele saptamani de sarcina. Mergi mai des la baie? Asta ar fi un semn mai demn de luat in seama.
Succes!
14+
asteryaro spune:
Pana sa pui vreun gel pe sani, mai degraba fa-ti un test de sarcina, din urina sau din sange, este cel mai elocvent. Presupunerile nu prea iti folosesc. Asta si daca ai vreo intarziere de menstra.
Bafta!
Kiki
28w
http://community.webshots.com/user/astery100
LYLY809 spune:
Testul de sarcina, cu acela trebuie sa incepi. Primele simptome ale sarcinii sunt diferite de la o persoana la alta. La mine s-a manifestat printr-o amortire brusca si completa a ambelor maini, dupa ce am mancat mancare chinezeasca ce continea o ciuperca chinezeasca.
mentionez ca eram inebunita dupa ciuperci, iar acum, ca sunt gravida, nu le pot suferi!
Lyly 11+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20714;111/st/20060604/k/0300/preg.png
PatriciaArdeleanu spune:
eu am avut inca din primele zile sinii foarte rosii si durerosi, iar venele din zona erau foarte pronuntate si albastrui -parca era o retzea pictata -(toata portiunea pieptului, in restul corpului nu am observat). Sper sa fie asa cum iti doresti! si eu abia asteptam sa imi fac testul si orice mic semn era extrem de important!
Patricia si
Rebecca (05.02.05)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/my_photos
Quoridy spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
Test nu am facut inca fiindca mi se pare prea devreme (mai am peste o saptamana pana la data viitoarei menstruatii).
Ma speriasem foarte tare cand am vazut ca am picioarele si mainile pline de vene dilatate albastrui-movulii (iar pe picioare venele se vedeau de sus pana jos, ce sa mai, monstruos de-a dreptul, ma gandeam sa nu am ceva probleme hormonale sau altceva).
Acum parca s-au mai redus putin. Ufff, sunt inca speriata, mai ales ca imi plac tare mult baitele fierbinti. ;)
Dar, gata, de spaima, am trecut la dusuri si jeturi rece-cald pe picioare !!! Si asa citisem ca pe perioada sarcinii (care sper sa apara) nu prea e bine sa faci bai fierbinti).
Pupicei,
Cristina
raalucutza spune:
QUORIDY sigur nu e bine sa faci bai fierbinti in sarcina!dar daca nu vrei sa iti faci test ai grija sa nu faci excese de tigari sau bauturi ca nu cumva sa dauneze unei viitoare sarcini@!nu sunt inca simptome acum asa ca nu prea stii daca da sau daca nu!bafta oricum!
raluca