restrictii culinare la evrei?

restrictii culinare la evrei? | Autor: nik

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

In acest weekend voi avea ca oaspete pe cineva din Israel si as vrea sa stiu daca evreii au ceva restrictii culinare.
Nu as vrea sa jignesc oferindu-i un meniu care contravine convingerilor sale religioase.

Va multumesc pentru ajutor,
Nik

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Nu sint evreica dar din cite stiu ei nu maninca porc iar (depinde de cit de religioasa e persoana) poate maninca numai kosher. Mergi intr-un magazin de-al lor si cumpara de acolo si carne si vin etc. Vinul lor e f.f. dulce. In felul asta ii vei face o surpriza f. placuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

nu garantez pentru ce spun, dar parca nu amesteca produsele lactate si carnea la aceeasi masa....

intra si tu pe forum de la "Prieteni dintotdeauna" si vezi poate le gasesti pe fetele care sunt plecate acolo.

mult succes.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
Varsta Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

nik, sa fiu in locul tau as telefona si l-as intreba daca e ceva care nu ar trebui sa gatesti sau daca are vreo preferinta.
Daca nu esti de acord cu ideea, eu zic sa nu te aventurezi prea tare si sa gatesti ceva vegetarian. Cu asta sigur vei avea succes si, in plus, vei fi si originala:)

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

eu stiu ca animalele trebuie sa fie taiate kosher (gaina parca se taie cumva la git si i se lasa sa scurga singele samd); nu se amesteca ustensilele care au atins carnea cu cele de brinza sau cu cele de legume, nici farfuriile/fundurile de lemn; mai era ceva cu laptele - mai bine intrebi persoana respectiva. Oricum ceva strict vegetarian (vegan) sigur nu va face probleme.

"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nik spune:

Dragele mele,

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Ii multumesc si lui Krissias pentru detaliile date pe PM.

De porc stiam si eu ca nu maninca, dar faptul ca lactatele si carnea nu se combina nu stiam.
Cred ca aveti dreptate si un meniu vegetarian ar fi solutia cea mai buna.

Nu stiu cit ce religios este si avind in vedere ca este o cunostinta recenta a sotului imi e putin peste mina sa il intreb direct ce maninca si ce nu. Voi adopta deci solutia vegan (salata de paste cu diferite legume) cu ceva sosuri la alegere si peste sau pui tot la alegere.

Ca desert ma mai gindesc inca. Nu prea stiu deserturi fara oua sau lapte.

Toate cele bune,
Nik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

nik, pt. desert n-ar fi buna o salata de fructe?
ai grija cu puiul, ca s-ar puta sa n u-l manance daca nu e sacrificat intr-un anume fel (vezi ce a scris nematics)

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

buna seara doamnelor...nici fructele de mare, creveti, scoici sau mai stiu eu nu stiu ce oysters. pe vremuri era un magazin kosher in piatza la armeneasca, dar acu' am vas't ca stai in Belgia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Draga Nik, imi pare rau ca nu am vazut subiectul acesta mai devreme!
Ma gandesc ca daca ai fi intrat la "Calatoriile sufletului" mai devreme, ai fi primit poate raspuns mai repede...

Cum te-ai descurcat cu musafirul?

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nik spune:

Buna fetelor,

M-am descurcat bine cu musafirul caci venise mincat de acasa . P aici prin Belgia e obiceiul sa vii deja cu stomacul plin in vizita, caci nu primesti mare lucru.
Oricum i-a placut salata de vinete romaneasca foarte mult.
I-am mai servit o salata de paste cu legume si caise din compot si rosii umplute cu orez si ciuperci. Am mai avut si ceva maruntisuri: taco cu guacamole, masline de diferite feluri, alune...
Desert am facut placinta de post cu mere si cu dovleac. Si astea i-au placut si i s-a parut interesant cum facem noi placinta asa cu doua straturi de aluat si umplutura la mijloc.

In plus e un tip tare simpatic si nu tine reguli culinare stricte.
Cred totusi ca a apreciat efortul si s-a simtit bine la noi.

Va multumesc inca o data pentru sfaturi.
nik

Mergi la inceput