va rog sa ma ajutati cu un raspuns

va rog sa ma ajutati cu un raspuns | Autor: tedita

Link direct la acest mesaj

Buna,
la ultima eco 28saptamani la rinichi ecografistul a trecut hipotonie pielocaliciala bilaterala.Am intrebat ce inseamna, mi-a zis doar ca nu este nici o problema dar trebuie urmarit. la fel si medicul ginecolg: nu este nici o problema in acest moment dar trebuie sa urmarim...nu inteleg, ce sa urmarim??? pana cand?? pana la nastere?? daca cineva s-a mai confruntat cu asa ceva, va rog sa imi spuneti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cybip spune:

Tedita am gasit chestia asta aici pe forum...

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by kita

Buna ziua Domnule doctor!
La ecografia morfologica de trim III (sapt 29), facuta la clinica Diagnosis, dr.ecograf a scris la rinichi si cuvintele: Hipotonie pielocaliciala bilaterala.
Cand am plecat din cabinet mi s-a spus ca totul este bine, insa dr. ginecolog cand a vazut ecografia a citit aceste cuvinte cu glas tare, spunandu-mi ca se repara pe la trei luni prin laparoscopie si ca nu este ceva grav, insa trebuie urmarit dupa nastere.
Am zis ca o sa gasesc mai multe informatii pe net, insa nu am gasit nimic.

Va rog sa-mi spuneti daca este grav, si mai ales daca este din cauza tratamentului pe care il urmez din a 30-a zi de la UM (pentru Sindrom de hipercoagulabilitate manifestat prin SAFL si APCR), si anume zilnic Clexane (initial in doza de 0,2 pana in saptamana 16, apoi 0,4, iar din ianuarie o,6, combinat din trim II de sarcina cu Tromboass de 50mg o data la doua zile).

Dr. ginecolog a spus ca baietii au predispozitie la asa ceva!

Cu cat se apropie termenul de nastere cu atat sunt si mai mult stressata, si pe langa grijile nasterii a mai aparut si problema aceasta.

MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS!

--------------------------------------------------------------------------------

Kita,

Hipotonia pileocaliceala este intr-adevar mai frecventa la fetii de sex masculin si in majoritatea cazurilor se reduce dupa nastere. In ce consta tratamentul in conditiile in care hipotonia este persistenta, si care este termenul de la care se considera ca persistenta este ireversibila spontan trebuie sa recunosc ca nu stiu. In opinia mea, aceasta este o problema care tine de chirurgia infantila. In privinta relatiei cu tratamentul pe care il urmezi, nu am auzit de efecte secundare fetale ca cele descrise de tine; prin urmare inclin sa cred ca nu exista vreo relatie intre cele doua aspecte.

Nasterea este un motiv de maxima bucurie, iar nu cauza a unui stress de duarata! Inceraca sa privesti din acest punct de vedere lucrurile si sa nu dai o amploare inexistenta tulburarii renale fetale evidentiate ecografic si vei vedea ca starea de graviditate in al treilea trimestru capata o cu totul si cu totul alta semnificatie!

Succes!

Yasmeen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marchplayer spune:

Buna tedita, eu ma confrunt cu aceeasi problema si dupa ce am intrebat in stanga si-n dreapta m-am mai linistit si vreau sa fiu optimista! Uite ce mi-a raspuns mie dr. Tutunaru:

Intrebare: Sunt Insarcinata in 23 de saptamani! In saptamana 21 am facut eco morfologica si mi-au spus ca bazinetele renale sunt dilatate 5-6 mm si trebuiesc monitorizate. Astazi am refacut eco si bazinetele erau la fel (rinichi stg +D 3.48cm xD 1.95cm #D0.93cm si rinichi dr. +D 2.13cm xD 1.81cm). Doctorita ma sfatuieste sa mai cer si o a doua opinie! Am inteles ca aceasta "anomalie" poate fi cauzata de un defect cromozomial si in acest caz ar fi recomandata amniocenteza! Spneti-mi si mie care ar putea fi categoria de riscuri in acest caz! Ce ar putea fi in cel mai rau caz dar si in cel mai benign? Ce ar trebui sa fac? Nu as vrea sa pierd acest copil, ma chinui de foarte multa vreme sa-l am! Raspuns: pana in 5 mm sunt normale. intre 5 si 10 trebuiesc urmarite. chiar trebuie sa va luati dupa toata lumea? uite, mi-am facut de lucru si ti-am gasit un raspuns mai vechi de-al meu: http://www.eva.ro/sanatate/articol404.html

fii oprimista

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tedita spune:

eu sunt tare speriata, ce sa inteleg???? ca pana la nastere, se poate remedia totul de la sine???? adica poate sa fie totul in regula??
hidronefroza de care vorbeste Dr Tutunaru In articol este acealsi lucru cu hipotonie pielocaliciala bilaterala?? asta este diAgnosticul pus la mine pe eco....marchplayer, daca vrei putem vorbi mai multe pe
PM...se pare ca avem cam aceeasi varsta a sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

teditanu stiu exact ce inseamna diagnosticul, dar un lucru stiu foarte sigur: oricat de tare te sperii, oricat de mult te agiti, nu rezolvi nimic, din contra iti faci rau si tie si puiului. Din cate am reusit sa-mi dau seama, nu ai motive serioase de ingrijorare, pare sa se remedieze de la sine. Oricum, optimismul si credinta ca lucrurile vor fi in regula iti sunt cele mai utile acum!

Valentina

Mergi la inceput