Prietenii omului (17)
Raspunsuri - Pagina 6
monagan spune:
Himmelsduft, nu ne arati si noua calutul?
Ce va mai fac animalutele? ca pisicuta mea Viky, azi e tare lenesa si vad ca doarme toata ziua.Trebuie sa-i dau pastila de cestal catsi nu stiu cum oi face ca ma zgarie rau.
Va si va doresc sa aveti o sambata placuta.
MG
viorela hoff spune:
noi astemptam musafiri si intre timp....mai scriem ceva.
sanca, am vazut intr-o zi un beagaloi....obez. pe cat era de obez insa, atat de vioi era. s-a jucat impreuna cu tina, au topait amandoi prin zapada, el mai facea bale si atunci stapanaul sau(un barbat), scotea batista din buzunar si il stergea la bot ca pe un copil mic.
tu ai mai fost pe la iantalnirile cu brigada de beagle? bine ca nu se mai scarpina! doctorii bineinteles ca profita, cand a fost tina racita in copilarie, atatea antibiotice i-au dat pana am zis eu STOP, ca vomita deja in masina! noroc ca nu eram incepatoare la catei, ca altfel cred ca i-ar fi distrus stomacul. noi am incercat deja zeci de doctori dar nu sunt inca multumita de nici unul. la universitate a fost unul singur, dar si pe acela l-au mutat, ca era un fel de stagiar, cred.
Himmel, nu stiam ca si calutii sunt pofticiosi.
eu am cerut voie astavara sa mangai un calut si stapana mi-a zis ca doar daca primeste ceva si eu nu aveam nimic la mine, m-am multumit doar cu privitul. in orice caz, imi creste inima cand vad cai in Deutschland. sunt f. ingrijiti, muschiulosi, pielea le luceste de numa.
in Ro, mi-era mila de ei, costelivi cu paturi jegoase (daca), tragand din greu la carute si biciuiti.
intr-o seara geroasa de iarna eram cu catelul pe straduta. a aparut un tigan cu caruta si din cauza poleiului, calul a alunecat si a CAZUUUUT fetelor! va dati seama ce imagine, un animal asa de frumos si falnic sa pice pe gleznele alea firave! tiganul a inceput sa-l biciuiasca, dar bietul cal de cate ori incerca sa se ridice, aluneca din nou. si tiganul lovea din ce in ce mai tare.
eu eram pe trotuar si nu am mai suportat si am inceput sa URLU la om "nu mai lovi". asta a rams mirat cu biciul in aer, si eu m-am aruncat spre el "hai sa-l ridicam impreuna". si incet incet l-am ajutat amandoi sa se ridice, bietul animal!
pana la urma au disparut in intuneric, dar macar am fost bucuroasa ca animalul nu am mai fost batut.
of, am avut numai cosmare noaptea aia.
de aceea zic ca ma bucur cand vad cai aici.
cu cateii insa nu pricep de ce nemtii ii indoapa atat, ca toti sunt obezi!
Tina "vorbeste". daca vrea ceva, atunci vine la tine si atata insista, si incepe sa scoata niste sunete, groase, subtiri, nu latra, parca ar vorbi pe diferite tonalitati.in final cand obtine ceea ce vrea, da bucuroasa din codita. aaaaa, si drepturile si le cere, stie ea prea bine, bomboanele de compensatii, daca e cuminte si face o fapta buna.
darria, da incretescte botul si daca vrei sa o iei in brate, se incordeaza ca un arc, intepeneste pur si simplu si scoate niste sunete ca "diavolii tasmanieni". si mie imi place cand face asa, dar atunci e periculoasa ca te poate capsa. uneori sta cu botul cascat, pregatita, doar sa te muste rapid. e smechera, e bestiuta,dar e a noastra.
nah ca am vorbit cam mult azi,
fetelor va pupam si va dorim un weekend frumos si cu zapada ca la noi
Vio und Tinchen
Tina catelus de catifea
Darria spune:
monagan, uite cum o pacalesc eu(tot cestal dar pt. catei): pun pastiluta intr-un triunghi de branza topita si-i dau. In acest fel inghite branza fara mestecare si nu stie ca are pastiluta in ea.
Pt. pisica, ca e mai mica, poti sa imparti pastiluta si sa-i dai mai multe bucatele de branza.
Vio a mea nu m-a muscat niciodata, increteste boticul in joaca iar serios cand e obosita si o necajesc piticii(nepoteii) dar nu-i musca niciodata, doar avertizeaza sau pe strada la alti catei(la astia de talie mare).
Noapte buna
la purtator
noi
Himmelsduft spune:
Hallo!
Am pus acum poze cu calutul meu si o sa vedeti cit e de curios, ca aproape isi lipeste nasucul de aparatul de fotografiat. La noi unde avem calutul nu sint toti calutii pofticiosi ci doar al nostru. El e singurul care e alb, restul sint maro, roscati sau negrii. Inainte cind la cumparat sotul era pestrit, dar acum e alb, insa mai are inca putin pete negre, la nastere era negru. Ii plac bananele, mere iar dupa morcovi urla de numai. Sper sa va placa pozele. O zi placuta tuturor,
Himmelsduft
calut
Danna spune:
quote:
Originally posted by Darria
Danna inteleg ca o fii bunica(cred ca prin martie-aprilie) si o sa ai nepotei de la Azara Sa fie sanatosi ca frumosi vor fi cu siguranta
Spui ca se urca in pat inaintea de culcare, numai asa sa va incalzesca locul dar eu ce sa mai spun ca doarme in pat cu noi cu drepturi egale. Mai bine spus ne ingramadeste, ca doarme unde vrea si nu unde are loc dar si noua ne place
Da, probabil ca la sfarsit de martie sau inceput de aprilie vom avea primii nepotei de la Azara. Speram din tot sufletul sa fie sanatosi si sa aiba parte de stapani cel putin la fel ca si noi.
Avem si noi o catelusa brac german, Ambra, care doarme cu noi in pat, dar e de alt gabarit fata de Azara. Totusi inchipuie-ti ca la cele 60 kg ale Azarei ar trebui sa avem un pat pe dimensiunile ei. Norocul nostru este ca ea se urca doar asa in inspectie si cand se incalzeste fuge repede la locul ei, ca altfel nu stiu ce ne-am face.
viorela hoff spune:
himmel, calutul tau e f, frumos.
azi iar am vazut poney in centru, sunt asa de simpatici, mai era un tip cu o lama.
fetelor nu stiu ce sa ma fac cu Teufelchenul (dracusor)nostru!
de cateva seri e scandal mare la culcare. si cum noi ne culcam in jur de ora 12, nu e prea placut.
de fiecare data Tinchen face nazuri si nu vrea sa mearga in dormi in cosuletul ei. daca vrei sa o iei cu "forta", scoate triluri de opereta si increteste nasul si maraie. am last-o in plata domnului, dar pe la 4,5 dimineata plinge la usa ca vrea cu noi.
pey nu mai pot sa ma trezesc asa fiecare noapte de parca as avea copil mic, nu?
sambata am avut musafiri pe care i-am culcat in camera de zi, Tinchen bineinteles ca nu a vrut sa-i "lase singuri" si a dormit cu ei. spre dimineata, s-au trezit cu "pupaturi" generoase si limbi aspre din partea Tinei, noroc ca erau din familie!
nu mai stim ce tertipuri sa mai folosim. la inceput a mers dcu cateva bombonici dar acum nu mai vrea nici asa.
spuneti si voi ce sa fac?
drept pedeapsa nu a primit nimic de mos nikolaus.
animalutele voastre au primit ceva?
Vio
Tina catelus de catifea
Himmelsduft spune:
Leo a primit de Mos Nicolae o punga cu 2 kg de morcovi, care au disparut intrun minut. Ne-am distrat, ca asa a molfait, si daca nu as avea pofta de mancare, sigur mi-ar venit, doar uitandu-ma cum infalesca el ce primeste. Parca nu ar fi primit de un an mancare.
O seara placuta tuturor,
Himmelsduft
calut
viorela hoff spune:
2 kile de morcovi intr-un minut?chiar ca e pofticios Leo, credeam ca doar cockerii infuleca asa
Vio
Tina catelus de catifea
firicel spune:
Buna ziua tuturor.
Va mai amintiti de motanul roscatel Tzetze?Imi pare rau ca n-am mai scris de foarte mult timp.Asta vara am plecat intr-o vacanta de lunga durata-mai ales din punctul de vedere al unui pisic ce a suferit enorm.Noi ,nici nu ne-am dezmeticit bine dupa cinci saptamani si a trebuit sa venim inapoi.A inceput un nou semestru-si am intrat direct in paine cum am venit.Au urmat botezuri,petreceri de logodna,nunti-si asta-i doar inceputul.S-au terminat si examenele si vom pleca din nou weekend-ul (trei zile doar)asta intr-o mini-break.
Timp de cinci saptamani n-a fost zi sa nu ma gandesc la pisoi-pe care l-am "cazat" la un adapost de pisici.Fetele alea nu s-au prea ocupat de el-in sensu ca doar l-au hranit si l-au cam neglijat(el fiind timid).Cand l-am luat acasa una din ele mi-a spus:"Vai ce frumoasa este-el este motan!Nici nu mi-am dat seama cat de frumoasa este pentru ca nu voia sa iasa din cusca!!!.Parerea mea:a fost ignorat si deprimat 90% din timp.Acasa timp de nu's cate saptamani plangea noaptea:un planset ca o chemare.Cred ca avea cosmaruri:ma sculam si-i spuneam:gata tete!it's ok-deh intelege si engleza dom'pisoi.Si se linistea ca prin farmec.Voia doar sa-mi auda glasul.Plansetul asta l-a achizitionat ca urmare a vacantei la adapostul de pisici..
Intre timp s-a imbolnavit din nou-iarasi i-au aparut afte la gura.Iarasi i-am facut injectii cu steroizi si antibiotice.A adus o armata de soricei cadou -pe multi i-am salvat ca erau inca vii cand i-a adus.Acum il ducem iarasi la adapost timp de trei zile:mi se rupe inima dar n-am ce-i face ca nu vreau sa-l las singur.In afara de asta trebuie sa-l ducem sa-i faca detartraj.Si trebuie sa fie acolo o zi intreaga-asta se va intampla maine dupa care o sa mergem sa-l vizitam.Veterinarul a spus ca nu are timp pt asha ceva decat Vineri-pt ca noi plecam Sambata.Pana se dezmeticeste venim inapoi sa-l ducem acasa.E in continuare cuminte si dragastos si cel mai frumos pisoi.Noi zicem ca este un fel de corcitura cu Main Coon.Viorela,intr-adevar sunt superbi cei din rasa Main Coon!
Am vazut poze cu animalutele voastre:Viorela ce frumos sta fetita ta pe sacul de pedigree!Danna-FELICITARI pentru nepotei!Frumos tare si calutul.Anca,mult succes cu Oreo-sper sa le mearga bine-atat lui cat si pisicilor in absenta voastra!
Cu drag,
Firicel si Tzetze
viorela hoff spune:
Firicel, bine ai venit, mi-era dor de tine! tot in examene? imi pare rau ca Tzetze sufera asa de mult.
fetelor, am facut o gramada de poze noi cu Tina, asa ca daca vreti sa va distrati priviti-o pe Tina la 22 de luni
Vio und Tinchen
Tina catelus de catifea