As vrea sa se mai joace si singur...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Principesa multumesc mult pentru atentia acordata!
Incercam sa ne straduim!

Ana, mamica lui Stefan, pui mic si frumos
Strengarul de un an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61953" target="_blank">Bazar pentru Alex. Haideti sa-l ajutam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Danut la 1 an si 3 luni cat are, la fel face, ma ia de mana si ma duce peste tot prin casa, toata ziua, nu isi face nici un joc singur, daca-l refuz, fie plange fie devine nervos, isi ia suzeta si sta imbufnat ceva vreme dupa care iar incearca sa ma ia de mana sa ma duca la jucarii sau pur si simplu, asa la plimbare, turul casei....mama imi spune ca eu ma jucam singura de mica, nici nu stia ca sunt prin casa, nu pretindeam nimic, in schimb fratele meu mai mic cu 11 ani decat mine, care m-a avut pe mine in permanenta pe post de "dadaca" nu avea habar ce-i aia sa stea singur, sau sa se joace singur, sa-si faca temele singur mai tarziu. Si acum se plictiseste repede, ca adult de 21 de ani, fara consecinte grave insa. Se plictiseste si atat, e un pic ursuz. Insa spre deosebire de mine, el, psihic este muuult mai castigat si mai bine cladit, are o structura mai sanatoasa. Nu stiu sincer care e atitudinea corecta pe care s-o adopt fata de cel mic dar parca e preferabil sa aiba o structura psihica solida decat invers. Parca balanta risc-beneficiu inclina clar, plictiseala, fie vorba intre noi, nu e chiar asa de greu de combatut si nici nu face prea mare rau persoanei in cauza, spre deosebire de o structura psihica mai labila. Parerea mea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Cred ca totusi este important sa acorzi copilului o oarecare libertate, sa "descopere" el insusi unele lucruri.
Legatura cu mama este una stransa insa trebuie sa-l pregatim si pt etapa urmatoare, cand mama merge la serviciu si el trebuie sa ramana cu altcineva sau sa mearga la gradinita. Poate un copil obisnuit sa fie mereu umbra cuiva se va simti mai "stingher" intr-o colectivitate de copii.
Eu am fost un copil "dadacit" singura la parinti...acum ca adult simt nevoia de spatiu uneori, sa fiu singura, sa ma relaxez, pt ca altfel simt ca ma sufoc.
Dar tine si de structura copilului, a mamei.
Fetita mea de 4 ani cumintica foc, asa a fost dintotdeauna; acum se joaca singurica mult, in special cu papusi, coloreaza, puzzle-uri.
Baiatul de 1,8 ani este mai neastamparat...parca mi-este frica sa-l las singur...ca face o multime de prostioare, se catara, umbla la prize...
Dar am observat ca degeaba ma chinuiam eu de ex (mai demult cand era mai mititel), ii ghidam manuta sa introduca cuburi in orificii, nu vrea si pace...pana cand intr-o zi cand el singur a luat forma respectiva, a introdus-o in locul corespunzator...a fost tare mandru, de asta ma gandeam ca poate a trebuit ca el singur sa incerce si sa obtina "succesul"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Giulia este invers ... daca se joaca ii place sa fie lasata in pace, daca te bagi maraie si-si vede de cartuliile, cuburile ei, chiar si cateva ore. Asta foarte des. Cand este dispusa, ne jucam toti trei. Cu ceilalti copii este sociala si incearca sa fie interactiva, cat intelege ea la 1 an si 3 luni ca inseamna asta , le da mingea , fuge de ei sau dupa ei.

Nici eu nu stiu daca e bine ca-i place asa de mult sa nu fie deranjata ... vad alti copii care sunt mamosi si parca mi-e ciuda oleaca ... nu dati cu pietre ...

_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar umanitar

Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput