Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (68)
Raspunsuri - Pagina 7
xandra28 spune:
ina, da, dpn-ul meu este 29.11 dar am fost ieri la control, colul este usor intredeschis si eu vreau cezariana, asa ca nu mai are rost sa asteptam, vineri o sa am 38 sapt jumate si dr a zis ca n-are rost sa ne vedem la urgenta, mai bine-o programam...
xandra
pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png
lavi02 spune:
Anda, ti-am scris mail.
Nati a fost si ea pusa la lampa in spital, pt cateva ore. Asta a fost unul din motivele pt care ne-au mai tinut o zi. I-au luat si sange pt analize, sa-i faca bilirubina. Saracuta, i-au luat dintr-o venuta de la capsor. Mi-a fost asa mila de ea cand am vazut-o cu pansamentul la capsor...
In cartea mea scrie ca e buna plasarea copilului cu icter intr-un loc mai luminos, in casa. Plus ca lumina ajuta la formarea vitamine D naturala (din provitamina D care se afla in piele) care favorizeaza fixarea calciului. Asa ca e bine sa tinem bb-le cat mai la lumina.
Cu pediatrul: ha-ha!
Doctoresa noastra de familie nu vine decat prima oara, la nou-nascut. Apoi trebuie sa mergi la dispensar la 1 luna, 2, 3, pana la 1 an. Pe noi ne scuteste de data asta de mers la o luna, ii dau doar greutatea la telefon. Asta pt ca ne-am mutat in alt cartier. Normal ca pot sa o sun daca am vreo problema.
Pediatrul celalalt - am fost la el la cabinet part cand Nati avea 8 zile. Cand o sa mai simt nevoia, o sa mai merg.
Asa ca la tine - lux.
bb_alinus, ala o fi fost dopul. tinem munii! Pana una alta, plimba-te, fa miscare! Nastere usoara, cand o fi!
Oare ce mai face monet?
Mirela-Anca nasoala figura ai facut tu dupa operatie! Dar lasa, s-a terminat cu bine! Ma bucur ca ai laptic, intri si tu in clubul alaptat 100%.
Tania ma bucur ca ti-ai gasit anestezist.
Multumim pt povestea Coraliei.
Dus si epilat dupa ce s-a rupt apa am bifat la ambele nasteri! N-ai voie sa faci baie in cada sau sa te pui cu fundul in lighean, sa nu-ti intre apa in sus, prin col, spre copil. Ce faci tu cu pielea ta exterioara n-are nici o legatura cu copilul si membranele.
xandra uneori la nasterea naturala se rupe si colul, separat de epiziotomie. Cand iti coase epiz incepe cu coaserea colului daca e cazul. Nu se rupe totdeauna.
Bafta pt vineri!!!
Nu va mai stresati atata cu greutatea estimata! Avem doua contraexemple, in ambele sensuri:
1.Ana lu' Ripley a tot fost estimata ca fiind f f mare si a iesit de 3kg in cap
2.Andreiu lu' Corap a fost estimat de 3900g si a iesit de 4.450g
Lavi02
xandra28 spune:
lavita, eu in ultimele 2 luni am mai facut baie in cada, dar nu chiar baie, adica am stat in cada, dar cu apa f putina, cam pana la jum fundului, si nu prea mult timp... oare am facut ceva rau? hai ca deja m-am stresat. si multam pt galerie.
xandra
pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png
lavi02 spune:
xandro, mama, citeste TOATA propozitia: era vorba de baie DUPA CE S-A RUPT APA = MEMBRANELE = LICHIDUL AMNIOTIC CARE CURGE! Nu te grabi sa te stresezi, mai fata!
monet spune:
n-am apucat sa va citesc cuvintele sau gindurile sau problemutele, dar am vazut ca lavi02 intreaba de mine:). multumesc .
intii, felicitari mamicutelor care lungesc listutza noastra si sanatate lor si puilor lor cita incape!
de noi: am fost in florida pe doua zile (36 de ore, mai exact) FARA bebe!! ca doctorita nu mi-a recomandat zbor la 2 saptamini. asa ca am lasat-o cu maica-mea si cu laptic muls si formula. din bibe, saraca....
acuma, suge la fiecare masa dar eu, cu proba suptului - ca tare pare alarmata dupa ce nu mai iese nimic din tzitzi (si o las si o ora!) - am vazut ca nu trage mai mult de 50-60-70 ml, asa ca, uneori o mai completez fro' 30 ml si asa pare multumita. in rest, e o cuminte si dulcica, doarme noaptea, ma scoala doar la 4 si 7 (sigur ca nu ma culc inainte de 12, cind suge de noapte buna), asa ca am apucat si eu sa mai dorm ceva in ultimul timp. vineri primesc din romania doua cutii de galactogil si sper sa ma ajute. iar daca nu..... nu vreau sa ma stresez si sa innebunesc ca si asa imi vine sa pling in fiecare zi de la prostii (si nu numai:)).
am gasit o casa tare faina in florida, sa vedem daca proprietarii or sa accepte oferta noastra. va tin la curent. de mutat, ne mutam in 20 decembrie. daca ne ajuta Domnul....
va string la piept pe toate, aveti grija de voi si de puiuti si mamicile in devenire, curaj si voie buna, sa vedeti ce minunat e sa tineti bucatica de om in brate!
mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.05)
www.seansimon.com/october2005.htm" target="_blank">OCTOMBRIE
www.seansimon.com/MayaFirstDays.htm" target="_blank">PRIMUL ALBUM - MAYA
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia
lavi02 spune:
monet te pupam ! Decat sa ajungi sa innebunesti, 30ml/masa nu e asa o tragedie. Dar incearca sa limitezi cantitatea de formula, adica sa nu-i dai tot mai multa. Noi asa am tinut-o la Silvia vreo 2 luni (de pe la 2 jumate, catre 5), cu maxim 100ml formula total pe zi.
Noroc la mutat! Sa va iasa totul asa cum va doriti!
alexandrina spune:
Ina, pe bune ca la fel ma simt si eu. Am citit pe parcursul sarcinii tot ce-am apucat, am ciulit urechile la curs, si ma gandesc ca ma duc sa nasc si n-oi mai sti nimic. Tocmai de aceea ieri mi-am adunat ceva informatii de listat despre travaliu sa citesc in pauzele dintre contractii. Ha.
Cum de o externeaza pe Coralia asa repede?
Eu am o mare nedumerire, eu posed de la genitori un sindrom care-mi da bilirubina totala in sange cam tripla de cum o aveti voi. Si asta verificata destul de des in ultimii aproape 10 ani de cand mi-a fost depistata. Ei, la inceputul sarcinii bilirubina mea coborase sub dublu iar acum (azi am primit ultimele analize de sarcina) este normala. Si se vede clar si diferenta pe albul ochilor mei care avea in mod normal tenta galbuie. Na, ca v-am zis si voua o chestie ciudata. Atata stres am, sa nu fie bebe afectat cu nimic de asta, ca daca mi se re-tripleaza bilirubina dupa sarcina eu ma descurc, ca deja stiu ce-i aia.
Despre baia in cada, la noi la curs este contraindicata, dar eu nu m-am putut abtine, fac bai destul de lungi, ca inainte. Oricum Lavi se referea la baie dupa ruperea membranelor pentru ca aceasta in sine deja constituie o cale de infectie in momentul in care se produce.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
cristinamh spune:
ma lavi, sigur nu esti ?? chiar m-ai lasat cu gura cascata cum ai ghicit tu exact ce a avut copilul cu pricina... si da, se retrage in cam 12 ore...
ma duc sa pap, si daca mai pot, mai apar...
Cristina 37+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
bb_alinus spune:
Iacata-ma din nou la apel, nimic nou sub soare, in afara de pata de care v-am scris de dimi nu s-a mai intamplat nimic! Asa ca nu e nici azi, maine am control iar si o sa il intreb pe dr.
Gandacel, Ancaloredana, colegele mele de DPN ce mai ziceti? Poate la voi a functionat luna plina...
Madau sa iti traiasca bebelina grasunica! Si mie mi s-a parut nasoala recoltarea vaginala, brrrrr nici nu vreau sa mai imi amintesc!
Fee, ce mai face bebele? Cand il iei acasa? Scuze ca nu am apucat sa iti raspund la sms...sunt cam lenesa in ultimul timp!
Lavi02, ce bine mi-a prins postarea ta cu nasterea provocata, nu ca as fi stresata dar am inteles cam la ce sa ma astept sambata! Merci.
Cristinamh, ai grija cu efortul ca ce e mult strica! Mai lasa-l pe bebe linistit inca vreo saptamana cel putin si apoi da-i bataie cu harnicia - la mine nu a tinut, ca uite-ma la cat am ajuns!
Xandra, bafta multa pe vineri! Deci si tu mi-o iei inaite.
Va pup pe toate si merci inca o data pt galerie!!
Alina si Bebitza Amalia 40s+3
Noki_Lara spune:
Lavi02, acuma, ca nu mai are icter, cam cit dureaza starea de veghe pe zi la Natalia? Adoarme imediat dupa papa? La mine asa era - papa, schimbat Pampers si somnic. Astazi, insa, mi s-a parut ca nu prea are chef de nani - ba chiar acuma, la 20, dupa papa, s-a smiorcait putintel...apoi a adormit. La tine cum e?
Si altceva - ce faci in caz de sughit? La mine masura extrema daca nu functioneaza rigiala si batut pe spate e 2 picaturi de zeama de lamiie.
Poze cu mami si BB
Varsta Sarah
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051102/n/SARAH/dt/18/k/a78a/age.png