Cresterea in greutate a copilului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriela_bardasu spune:

Dragelor mamici, bine v-am gasit!
vreau sa va multumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns.
Adevarul e ca ajunsesem la limita. Povestea cu orezul apartine unui important pediatru de la un spital de copii, nu voi da nume, si care vroia sa impun acest regim bebelui timp de cel putin 1 luna. L-am convins pe sotul meu ca e o prostie. Asa e cand te iei dupa toti in loc sa gandesti cu inima de mama. Voi incerca sa indrept ceea ce am stricat.
Am vorbit cu medicul de familie deseori despre analize pentru fetita. Atitudinea lui a fost sa nu-i fac intrucat i-am dat destul vigantolette, sanasol, fier si b-complex. Am sa le fac totusi.Si am sa urmez sfaturile voastre. Va multumesc pentru ele.
Maria este o fetita foarte vioaie, vesela, ii place enorm sa se joace, e un copil normal. In februarie o sa mai aibe un fratior. Sunt curioasa cum o sa reactioneze.

Cunoasteti un pediatru bun in sectorul 3?

Sa cresteti mari si sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Gabriela, daca Maria este vioaie, papa cat trebuie, doarme cum trebuie, are reactii normale, chiar nu are sens sa te stresezi.Fiecare copil cu ritmul lui de crestere, asa cum ti-au spus si fetele!Cat despre bb 2, felicitari!

Nicoleta si Alexia (dn 21 aprilie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Draga Gabriela, fetita mea avea 7,800 la 1 an si 3 luni. Am intrat si eu in panica...dupa aceea am ajuns la concluzia ca mesele cu sila sunt un dezastru mai mare decat sa nu manance de loc.Acum are 2 ani si 3 luni si a facut 11 kg (sunt foarte mandra).
Ce am facut noi:
-dimineata nu-i mai dadeam san cum se scula ci cereale de orez cu porumb amestecate cu un compot nu prea dulce sau chiar acrisor. Da nu-i dadeam cum se trezea, cam la o jumatate de ora sau chiar o ora.
-gustare de ora 10 nu avea ca sa i se faca foame
-la pranz supa cu galusti si cu paine, sau ceva cu carne si sos si paine
-dupa amiaza ceva smantana, ca asta-i placea sau stafide
-seara multe paste, har domnului ca si astea ii placeau, cu unt sau cu sos facut in casa, suc de rosii cu piure de legume

Asta in general...apoi oul il faceam omleta ca numai asa l-a vrut. Ca fructe n-a vrut banane cae sunt foarte calorice dar ii vroia struguri.
Ca supliment alimentar i-am dat un siropel, Viusid, cu aminoacizi si vitamine care i-a mai facut pofta de mancare, plus calciu si vit c cate 10 zile pe luna.
Dar, cel mai important, nu am mai facut o tragedie din masa(desi uneori imi venea sa plec in lume) si daca nu vroia sa manance nu o fortam, lasam pentru masa urmatoare fara sa o lasa sa ciuguleasca intre mese.
Poate odata cu venirea lui bb2 o sa manance mai bine ca o sa fie ceva competie pe la voi
Curaj, daca e sanatoasa si vioaie asta conteaza, kg or sa vina si ele spun asta din experienta

victoria si minunea mea Daria
http://pg.photos.yahoo.com/ph/victoriaciolacu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

baietelul meu la 1 an si aproape 9 luni are 9 kg si jumatate si zau daca-mi mai fac vreo problema. eu am obosit sa ma stresez si sa ascult de toate sfaturile, inclusiv ale pediatrei care ma sfatuia sa insist cu mancarea. l-am lasat in pace si i-am dat sa manance numai cat si ce vroia. Rezultatul? e slabut dar foarte multumit ca-i respect punctul de vedere, si pe deasupra vioi si sanatos./

"il est plus facile de dissocier un atome, que de se débarrasser d'un préjugé"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Un pic off topic:Andra zi-mi si mie ce stii despre anorexia nervoasa la bebelusi.Se pare ca noi ne confruntam cu asa cevaCa e in greva si papa fara show doar noaptea,de aceea o si scol sa pape nopatea ca nu se suparaNoi suntem in greva foamei:cica in rest suntem sanatoase.Am gasit eu ceva despre baby on hunger strike,dar daca mai ai info,te rog da-mi si mie!
Multumesc anticipat!

Mergi la inceput