Help PLS

Help PLS | Autor: jersey3681

Link direct la acest mesaj

As dori sa aflu mai multe informatii despre "uterul dublu".Poti ramane insarcinata in acest caz?Se poate face operatie?Exista tratament?
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

De putut se poate ramane insarcinata, dar de dus sarcina la termen e mai complicat, daca nu uneori chiar imposibil, mai ales daca uterul este complet dublu (exista si variante intermediare, numite uter bicorn). Chiar in Romania a existat de curand cazul unei femei cu o astfel de malformatie care a ramas gravida cu gemeni si care i-a nascut pe copii la date diferite: unul prematur, altul la termen. Dar asemenea cazuri sunt extrem de rare, in general o astfel de sarcina se termina cu avort spontan sau cu nasteri premature; ceea ce, nici intr-un caz, nici in altul nu este bine. Tratament medical nu exista (adica cu buline); singurul tratament care poate corecta malformatia congenitala si care poate asigura apoi o sarcina normala, dusa la bun sfarsit, este corectia chirurgicala a anomaliei.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jersey3681 spune:

Iti multumesc Kittycat.Interventia chirurgicala este complicata?Tocmai am fost diagnosticata de un medic in Franta dar apoi am plecat in australia si nu am avut timp sa ma interesez pentru a afla mai multe detalii.Va trebui sa merg aici la control.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Draga Jersey, cred ca la intrebarea cat de complicata e operatia, numai un chirurg ar putea sa-ti raspunda cu exactitate; ori eu nu sunt asa ceva. Oricum, iti doresc multa sanatate si sa se rezolve cu bine.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput