Se poate gresi HSG ?
Raspunsuri - Pagina 3

Tabitha spune:
Olteanco: eu intind manuta. O prinzi? Chiar daca va fi sa o fac cu dr. Dracea, poate ne intalnim pe acolo. Oricum, iti tin pumnii sa iasa totul bine. Te-ai decis cand o faci? LA mine, asa cum ti-am zis, e inca in ceata totul. Astept o prima IA si apoi trecem la cutitas.
Pupici si sa avem grija de noi, ca altii oricum nu au timp sa aiba.
Tabi

rucsi spune:
Avalon si eu m-am gandit la varianta asta, numai ca mi-e putin frica.Te doare la histeroscopie ? Daca la aceasta analiza se vede ca ai trompele infundate la iesirea din uter, se poate face ceva prin aceasta procedura, sau are doar scop strict de diagnosticare ? Si daca nu se poate face nimic prin histeroscopie, atunci cum se desfunda trompele infundate la iesirea din uter ?
Mersi mult

Liana30 spune:
Tabitha eu sunt la a 3IA daca pot spune asa..luna trecuta am facut una iar luna asta 2..acum astept daca nu iese nimic..poate o fac luna viitoare..da nu stiu sigur ..mie cam teama..
imi spui mama de unde esti??ca mana am prins-o
olteanca
Liana
"Nimic nu-i imposibil!"

MadaS spune:
Tabitha
Pe langa distrugerea trompelor, iritarea diafragmei (care trece dupa 2-3 zile max) e o gluma cred...Nu stiu daca dr Dracea recomanda laparo pt desfundarea trompelor, ea stie mai bine sa-ti dea rasp asta.Eu personal m-as orienta dupa ce recomanda medicina moderma pt desfundarea trompelor, nu un medic sa altul, e subiectiv orice medic, si apoi m-as orienta catre medicul acre practica cea mai moderma metoda
Avalon a precizat ca HSG poate duce la distrugerea cililor, adica ai trompe permeabile dar ...nefunctionale
Cred ca dincolo de riscurile laparo contra HSG cel mai bine ne lamureste numele celor doua tipuri de interventii
HSG=procedura invaziva
LAparo=procedura noninvaziva
Pt cine mai are dubii asupra carei dintre ele este mai riscanta, disctionarul poate sa va aduca lamuriri asupra termenelor folosite, invaziv si non
Asta asa, ca argumentul ca in occident nu se mai practica nu era suficient...

Tabitha spune:
Olteanco: eu sunt moldoveanca, dar sper sa ne intelegem. Am avut in facultate colege din Oltenia si chiar m-am inteles bine cu ele. Intindem manutele mai mult si reusim sa traversam muntii, nu?
Pai eu zic ca poate nu ne intalnim la laparo, ca poate la tine e cu ochi, nu? Eu asta iti doresc, mai mult decat mi-as dori o companioana in caz de laparoscopie. In fapt, dr. Dracea nu a pomenit nimic de laparo, sunt numai idei de-ale mele deocamdata.
Cand ne spui daca mai e nevoie de IA sau laparo, sau te trecem la alte liste, mult mai vesele?
(am cautat un semn cu manuta intinsa, dar nu am gasit, asa ca te in schimb.
Tabi

Avalon spune:
Chiar daca voi contrazice parerile de pana acum, eu tot imi voi spune parerea: si laparoscopia este invaziva, pentru ca este totusi o operatie, este o interventie care presupune totusi o 'penetrare' a tesuturilor... intr-adevar fiecare procedura are riscurile si beneficiile ei, dar retineti, laparoscopia nu poate rezolva ABSOLUT orice problema exista... stiu cazul cuiva de la aspirante care a facut laparo si deoarece trompa era infundata la intrarea in uter a fost nevoie de histeroscopie.
Deci FIECARE din proceduri rezolva ceva, dar nu rezolva TOTUL.
HSG permite diagnosticarea starii trompelor,
histeroscopia permite diagnosticarea interiorul uterului si rezolvarea unor probleme ale acestuia (eventuali polipi sau desfundarea trompelor daca sunt infundate la intrarea in uter)
iar laparoscopia permite diagnosticarea trompelor si a uterului si rezolvarea unor probleme prin curatarea aderentelor, endometrioza...
In timp ce HSG este numai diagnostica, celelalte 2 proceduri enumerate mai au si rolul de a rezolva eventuale probleme, dar nu totul.
In cocluzie, draga Rucsi, tu ar trebui sa gasesti un medic bun care sa-ti efectueze o laparoscopie urmata de histeroscopie in cadrul aceleiasi operatii (am inteles ca se practica), HSG nu vad de ce sa mai repeti. Legat de anestezie, am inteles ca sunt mai multe tipuri de anestezie, nu obligatoriu generala, trebuie sa discuti cu medicul respectiv in detaliu toate acestea. Despre profesionisti in acest domeniu, sunt cativa si unul din ei ar fi dr.Peltecu de la spit.Filantropia, daca ai nevoie de date de contact, spune si ti le dau pe PM.
Iti doresc sa fie rezolvabila problema ta si sa auzim vesti bune de la tine, sa vina curand si al doilea copilas pe care ti-l doresti!
PS Este totusi posibil ca HSG sa fie eronata, am ami auzit cazuri in care in urma ei a rezultat ca trompele nu sunt permeabile si finalul a fost o sarcina. Nimic nu este exclus.
Aici s-a discutat despre ceea ce te intereseaza: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=46958&SearchTerms=histeroscopie

Liana30 spune:
Avalon te pe mine m-ai lamurit..multumesc
Tabitha..sa te auda dumnezeu si eu te
olteanca
Liana
"Nimic nu-i imposibil!"

rucsi spune:
Avalon esti o scumpa. Ai reusit sa ma lamuresti. Din pacate nu am curaj sa fac laparo. In acest timp mi-am depus dosarul pentru adoptie si daca va vrea Dumnezeu sa raman gravida, cu atat mai bine, voi avea 3 copii. Macar sa raman eu gravida. Multumesc mult si te pup.

nicol30_ro spune:
mai fetelor nu stiu ce ati patit voi dar eu am facut reactie adversa la HSG. acum 1 an jumatate.am fost foarte furioasa si pe doctora si pe mine si pe toti.habar nu aveam ce inseamana HSG.si am fost f. degajata pe masa ,dadeam din picioare pana sa vina doctora ca se mirau si asistentele de mine.m-a durut putin cam mult,am stat in salon cuminte si nu aveam nimic, o durere ca de ciclu si cam atat.seara a inceput sa ma doara din ce in ce mai tare, ma vazut doctora si nu dorea sa-mi dea drumul acasa ca ma albisem la fata si pana la urma am placat.la o saptamana de stat acasa in dureri f. puternice m-am internat de urgenta si de atunci am tras-o 1 an.