spovedania si......

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Eu sunt sigura ca toate argumentele de care avem nevoie le gasim in Biblie. Doar sa vrem sa le cautam si sa le intelegem. Daca am discuta prin prisma asta, fara sa facem referiri la religii sau persoane, am fi mult mai castigati.

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

pe principiul asta, participantii la discutie ar trebui sa-si gaseasca de lucru in alta parte, ca poate nu au avut viata sexuala inainte de casatorie, sau daca au avut, nu s-au spovedit si nici nu au avut de gand, deci sunt off topic. plus ca nu vaz nici o mama eroina cu 12 copii pe zona, singurele indreptatite sa comenteze.

si as fi putut fi barbat, deci neinstare sa nasc, si tot as fi avut dreptul sa particip la o discutie despre spovedanie+viata sexuala ante-maritala.

pe langa balele de ura lasate de anumite persoane pe oriunde isi fac simtita prezenta, asa-zisele deturnari sunt de fapt on topic toata ziua.

Regulamentul interzice hartuiala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by impreuna

Eu sunt sigura ca toate argumentele de care avem nevoie le gasim in Biblie. Doar sa vrem sa le cautam si sa le intelegem. Daca am discuta prin prisma asta, fara sa facem referiri la religii sau persoane, am fi mult mai castigati.

Flavia, crede-ma ca exact asta as vrea si eu. As vrea argumente clare din Biblie pe baza carora sa tragem niste concluzii - si nu pe baza invataturii bisericii - si argumente clare din Biblie pe baza carora sa putem sa dam raspunsuri la intrebari concrete de care ne lovim in viata.
Eu nu cunosc care sunt aceste argumente - voi le cunoasteti?
In primul rand nu stiu in ce masura porunca "sa nu ucizi" are aplicabilitate in cazul blastocistului, care este o aglomerare de celule omnipotente. Cine cunoaste mai multe, rog sa spuna.
Nu stiu in ce masura porunca "sa nu ucizi" se aplica in cazul utilizarii prezervativului, unde nici macar nu exista un produs de conceptie. Care este parerea bisericii fata de polutiile nocturne? Cine cunoaste mai multe, rog sa spuna.
Nu stiu in ce masura afirmatia "cresteti si inmultiti-va si umpleti pamantul" inseamna ca nu ai voie sa decizi cati copii doresti sa ai si, in consecinta, sa utilizezi metode contraceptive in general. Cine cunoaste mai multe, rog sa spuna.

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

spre aducere aminte, despre asta ni s-a cerut parerea si ar fi bine sa revenim la subiect, e chiar interesant:

quote:
Initial creeata de lyvya
sexul.cam asta ar fi continuarea topicului.Problema mea ar fi ca de cand mi-am inceput viata sexuala nu am mai fost la spovedanie,desi inainte mergeam mereu si preotul ma intreba: ti-ai inceput viata sexuala? normal eu ii spuneam ca nu si imi zicea,da sa astepti ca e pacat etc.Acum parca nu ma simt in apele mele sa merg,am niste prietene care au trecut prin niste experiente neplacute tocmai din aceasta cauza.Mi-au spus ca preotul le-a facut sa se simta groaznic...o sa mai zic o faza dar nu stiu dc e adevarat...am inteles ca pe una a intrebat-o daca o faceti ca animalele si cand a zis ca da i-a zis ca e pacatoasa si aproape auzeau si cei din jur...ma rog cred k faza asta e cam trasa ....whatever...credeti ca mai exista preoti care sa inteleaga totusi viata sexuala dinaintea casatoriei?

Mergi la inceput

quote:

credeti ca mai exista preoti care sa inteleaga totusi viata sexuala dinaintea casatoriei?

Parerea mea este ca problema nu ar trebui pusa din perspectiva a ceea ce cred sa nu preotii, ci ceea ce spune Dumnezeu despre asta. Si raspunsul pe care il da Biblia este ca Dumnezeu nu este de acord cu sexul in afara casatoriei. Preotii au datoria sa indrume oamenii pe calea cea buna, dar problemele si pacatele tin de relatia personala a omului cu Dumnezeu, iar iertarea tot de la El vine (despre conditiile iertarii s-a discutat mai sus).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ce record extraordinar!!! Nici nu s-a ajuns inca la pagina 10!!!

De ce nu va paruiti voi afara?

PS TAci, ca taman cu postarea mea s-a atins pagina 10

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lyvya

eu inca nu stiu ce sa fac..mai ales ca eu iau si anticonceptionale,insa aceste pastile le iau pentru ca am pb de sanatate si daca tot le iau nu mai folosesc si alt mijloc de contraceptie...insa tot pacat este considerat...si tocmai ca nu as putea sa merg si sa stiu ca mai mult ca sigur as repeta greseala,cred ca pana la urma ar fi bine sa vb cu un preot dar nu in sens de spovedanie....si poate asa o sa-mi spuna sincer ce gandeste si eu o sa ii spun gandurile mele.Si la urma daca el considera ca m-as putea spovedi e ok,problema vine acum...unde o sa gasesc un asemenea preot? ......totusi ca sa vb cu Dumnezeu nu e nevoie de spovedanie..insa nu e aceasta o scuza pentru cei care nu se considera fara de pacate? of....

As minti sa spun ca nu regret nimic..dar as minti sa spun ca regret ceva...

lyvya este de asemenea interesata de contraceptie daca este pacat sa nu.
De asemenea daca pentru a vorbi cu Dumnezeu e nevoie de spovedanie sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by conchita
[br

Denizel , nici nu m-am sesizat la acuzatia de fariseim pentru ca m-as fi simtit atacata. ci pentru ca mi s-a parut ilogica si incorecta, in context. daca cineva crede in adevarul Bibliei si il apara, dar in viata de toate zilele e la fel de imperfect ca toata lumea, deci cumva alaturea de propovaduirile din Biblie, asta inseamna ca e fariseu? nu. inseamna ca e pe Cale, dar n-a ajuns inca la destinatie. si ca nu isi permite sa infloreasca/revizuiasca Biblia doar ca sa isi justifice abaterile de la invatatura Bibliei. asta nu e fariseism, e luciditate. si pe undeva iti trebuie mare tarie de caracter sa fii pacatos si totusi sa nu incerci sa-i atragi in pacat si pe ceilalti, mintindu-i ca, da, Biblia permite una-alta si ca Dumnezeu te iarta orice ai face.

plus ca n-am facut decat sa urmez zicerea ta cu adevarurile altora - sa le cercetez/analizez etc. n-am nika personal de castigat in discutie, decat placerea discutiei. ce, se da oo la alimentara si n-ajungera la toata lumea? :-)) de ce ne e frica de adevarurile altora, atata vreme cat sustinem ca toate merita macar consideratia de a fi consemnate ca ipoteze de lucru. sau adevarul ortodox e automat exclus din teoriile astea "tolerante"

nu-s razboinica dilok, desi idolul meu e Sf. Gheorghe :-))

Caci ei nu dorm daca nu au facut raul, le piere somnul daca nu au facut pe cineva sa cada - Pilde.

[/quote]

oameni buni, sunteti martori, conchita ma pupa!:). Se vede treaba ca ma simpatizeaza ea oleaca, ca doar cine-o distreaza toata ziua cu maxime si cugetari care mai de care mai hedo..., scuzati, aiurite.
conchita, si eu.

Am ca incep cu ce ma irita mai tare si anume cu faptul ca tot pomenesti de adaugirile si infloririle facute Bibliei. Probabil ca nu mai tii minte, dar nu cu mult timp in urma, ne explica Irina la Zona artelor ca Biblia e un fel de apendice al Sfintei Traditii. Cu alte cuvinte(ale ei, nu ale mele), Sfanta Traditie a generat Biblia si nu invers. Sa mai fac alt comentariu?

Cat despre adevarurile de care pomeneam, vreau sa-ti zic la ce ma refeream. La faptul ca nu poti sa iei de buna invatatura ortodoxa si sa te lupti cu ea in mana, doar pentru simplul fapt ca e cea mai veche sau ca te-ai nascut ortodox. Poti sa combati adevarurile pe care le propovaduiesc alte biserici crestine, numai atunci cand le studiezi cu atentie si le gasesti false sau eretice sau cum mai vrei tu. Nu cred ca este nimeni castigat daca ia de bune afirmatiile altora si nu se bazeaza strict pe studiu personal.
Tot pe aici citeam ca, nu stiu ce vestit parinte ortodox nu e de acord cu adoptiile copiilor "din flori" pt. ca sunt nascuti din pacat:( Ne insusim si invatatura asta?
Sau aprobam oroarea care s-a intamplat la Tanacu, pentru ca practicile folosite de calugarul ala nu contraziceau invatatura ortodoxa? Stii foarte bine ce se demonstra atunci pe forum, cu invatatura ortodoxa in mana.

Despre fariseism, nu sunt de acord cu abordarea ta:

daca cineva crede in adevarul Bibliei si il apara, dar in viata de toate zilele e la fel de imperfect ca toata lumea, deci cumva alaturea de propovaduirile din Biblie, asta inseamna ca e fariseu? nu. inseamna ca e pe Cale, dar n-a ajuns inca la destinatie

Cum apara cineva adevarurile biblice daca nu le aplica in viata lui?
Le apara asa, de frumoase ce sunt? Aparam adevarurile biblice, traindu-le, nu propovaduindu-le.
Cea mai buna marturie pe care o putem da oamenilor, este sa ii lasam sa vada principiile divine aplicate in viata noastra.
Ce credibilitate poate avea un crestin care nu aplica "practise what you preach"?
Cred ca stii ce raspandita e la noi zicala "fa ce spune popa, nu ce face popa". Ti se pare corecta?
Uite ce am gasit in Matei 23:
"atunci Iisus, pe cand cuvanta gloatelor si ucenicilor Sai,
2.a zis: "Carturarii si fariseii sed pe sacunul lui Moise.
3.Deci toate lucrurile pe care va spun ei sa le paziti, paziti-le si faceti-le, dar dupa faptele lor sa nu faceti. Caci ei zic dar nu fac.
4. Ei leaga sarcini grele si cu anevoie de purtat si le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor sa le miste.
----------------------------------------------------------------
7.Le place sa le faca oamenii plecaciuni prin piete si sa le zica: "rabi! Rabi!"
8.Voi sa nu va numiti Rabi! Fiindca Unul singur este Invatatorul vostru: Cristos si voi toti sunteti frati.
9.Si "Tata" sa nu numiti pe nimeni pe pamant; pentru ca unul singur este Tatal vostru: Acela care este in ceruri."

editez, ca sa spun ca eu cred ca ultimele doua versete raspund cumva si la intrebarile legate de spovedanie.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Ce spune Biblia despre contraceptie? Nimic.
Ci spune "sa nu ucizi" astfel in aceasta categorie intra unele metode de contraceptie, insa nu toate. Deci nu putem afirma ca toate metodele contraceptive sunt pacat.

Spune ca o femeie trebuie sa faca cat de multi copii suporta organismul ei? Nu. Ferice de cei ce pot, dar cei care nu pot din motive stiute de ei, Dumnezeu nu ii condamna. De ce ar face-o oamenii?

Spune ca sexul trebuie folosit doar in vederea procreeri? Deloc.
Sa nu uitam ca Dumnezeu i-a facut lui Adam o sotie ca sa-i fie ajutor potrivit nu doar ca sa ii faca copii. Prin ajutor potrivit eu inteleg ca este "datoare" sa ii implineasca inclusiv nevoile sexuale (nevoi cu care tot Dumnezeu l-a inzestrat pe om), iar aceste nevoi nu isi fac simtita prezenta doar cand trebuie sa faci copii, ci mult mai des (depinde de persoane:)

Spune Biblia ceva despre spovedanie? Din cate stiu eu, nu. Spune ca singurul mijlocitor intre om si Dumnezeu este Hristos. El nu a practicat spovedania, ci i-a invatat pe ucenici sa se roage direct lui Dumnezeu (ex. rugaciunea "Tatal nostru"). Apostolii au urmat acelasi model, deci eu nu consider ca e gresit sa te rogi direct lui Dumnezeu, inclusiv atunci cand vrei sa primesti iertare.

(Parere personala, cu argumentele de rigoare gasite in Biblie. Nu cer nimanui sa fie de acord, iar cei care vor sa combata, am rugamintea sa o faca tot cu argumente Biblice)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Unde spune Biblia exact ca Dumnezeu nu e de acord cu sexul in afara casatoriei? Cred ca spune undeva, dar as vrea, daca stie cineva si are la indemana, sa imi arate si mie exact unde si in ce context.

Flavia, care anume metode contraceptive incalca porunca si care nu? - asta e intrebarea. Si pe ce anume ne bazam cand afirmam una sau alta.

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput