retete invatate in alte tari
o intrebare pt. fetele plecate- ce retete ati invatat sa preparati in noua voastra tara, ce mancaruri va plac si le gatiti des? bineinteles, dati si ingredientele si indicatiile de preparare.
iar pt. fetele din Ro-poate gatiti si voi dupa retete specifice altor popoare, impartasiti-ni-le si noua.
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
Raspunsuri
slakje spune:
Teodora eu stiu sa fac cateva mancaruri asiatice de genul: nasi goreng, loempia,stiu sa gatesc un soi specific de mancare olandeza: cartofi cu andive si afumatura si varza murata(cat se poate de simplu) si alt fel de mancare de morcovi(wortelstamp) care se mananca tot cu carnati afumati.Aici se mai mananca si "spruitjes" care sunt nimic altceva decat varse de bruxelles, mie imi plac, am auzit ca multor romani nu le plac.
Pt mancarurile asiatice este nevoie de cateva ingrediente(sosuri) care eu nu stiu daca se gasesc in Ro, eu nu am vazut, poate in Bucuresti, stiu eu.
O sa le postez mai tarziu oricum.
Teodora D. spune:
Slakje, o multime de retete ai insirat! Scrie-le pe cele despre care crezi ca nu necesita ingrediente speciale, de negasit intr-o alimentara obisnuita.
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
olim spune:
Mie cel mai mult imi place gazpacho, este o bautura mai mult pentru vara, dar se poate bea si iarna.
Ai nevoie de 6 rosii, 1 ardei,1/2 castravete, 1/2 ceapa, 2-3 catei de usturoi,sare, piper, 1 cana de apal,3-4 linguri de ulei de masline virgen, amesteci toate si le zdrobesti cu mixerul.
Apoi lasi la frigider 2-3 ore si se servesc cu bucati de paine prajita in unt.
Sunt fel si fel de mancaruri, de la renumita paella( care mie nu imi place deloc ca are animalute de mare) pana la cartofii deliciosi care se cumpara de la fieste.
O alta mancare de rosii, revuelto de tomate, care mie imi place enorm: 3 rosii date prin razatoare sunt prajite in 2 linguri de ulei de masline impreuna cu o jumatate de ceapa taiata cuburi mici.Se condimenteaza cu sare, piper si busuioc, iar cand este aproape gar(cand ceapa este prajita), se adauga doua oua si se amesteca pana se prajesc putin ouale.De obicei se serveste la micul dejun.Deja mi se face pofta si sunt la regim.
Promit sa iti mai scriu si alte retete.
Teodora D. spune:
Olim, voi incerca retetele, sunt simple si bune; la ultima cred ca merge si daca nu dau rosiile pe razatoare, ci doar le tai marunt, nu? Te astept si cu alte retete!
Slakje, ai uitat sa mai treci pe aici.
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
adrienne12 spune:
Oh, am invatat atit de multe si atit de bune. Avantajul Americii este ca gasesti restaurante din mai toate tarile lumii asa ca nu te plictisesti niciodata. As avea o mica intrebare pt. Olim. In restaurantele/bistrourile din sua (si si in cartile noastre de bucate) Gazpacho cel putin e trecuta la categoria supe, nu la bauturi. E f. buna si usor de preparat si poti sa o faci din ce ai prin frigider. Pui legumele in blender si le faci zob... si se serveste cu gheata. Sklaje pliz pune te rog o reteta comestibila de ceva ce se poate face cu varza de Bruxelles. Eu pina acum, indiferent cum o gatesc tot nu are gust. Si reteta mincarii de morcov.Mie imi plac tare mult Shrimpii dar se gasesc shrimpi in tara? Daca da atunci o sa postez retetele preferate. Apoi somon asiatic, e f. bun si simplu de facut.Luati un file de somon (ies cam 6-8 portii) depinde cit de mare e somonul. Taiati-l in felii (6-8) si il puneti la marinat intr-un castron int-un sos facut din 5 catei de usturoi pisati + 4 linguri soy sos + 2 linguri mustar + 4 linguri olive oil. Lasati-l la rece in frigider citeva ore. Dupa aceea il scoati si il frigeti pe gratar (citeva minute pe o parte si citeva pe cealalta). Nu il prajiti prea mult caci va iesi uscat. Dupa aceea il scoateti pe platou si il stropiti cu sosul in care a fost marinat. Serviti cu garnitura de legume.Apoi o reteta de peste alb cu care sigur nu dati gres: stropiti bucatile de peste cu lamiie. Presarati-le cu usturoi pisat, sare piper si marar. Praiti-le in unt. E o nebunie!Mai imi place si Cesar Salad care e f. buna si usor de facut. Salata verde (aici se foloseste Romaine lettuce) dar oricare e buna, morcov ras, ceapa verde taiat cubulete, crutoane de piine + parmesan ras + un sos facut din ulei de masline, 1 lingurita mustar, 2 catei de usturoi pisati + 1 lingura zeama de lamiie, sare piper, 1 lig. worchestair sauce. Exista atitea variante la acest sos ca nu conteaza daca aveti worcestaire sos sau nu, puteti sa puneti si otet. Amestecati salata si serviti. Mai exista si variante cesar salad cu pui in care respectiva salata se amesteca cu bucati de piept de pui care au fost marinate inainte si fripte la gratar. Legenda spune ca aceasta salata a fost inventata de un bucatar numit Cesar, din New York in anul 1924 cind, dupa un spectacol, s-a trezit cu multi clienta flaminzi iar el nu mai avea mai nimic prin bucatarie. De aceea a combinat ce a gasit si rezultatul este aceasta minunata si foarte populara salata care ii poarta numele.OK si dava va pasioneaza o sa revin cu reteta de New York Strip steak!
olim spune:
Da poti sa le tai si marunt.
O alta reteta buna este PATATAS ASADAS.
Se pun 2 cartofi mari de persoana, inveliti in folie de aluminiu, la cupto 1/2 hora la 180ª.
Se taie 50 grame sunca cuburi,4-5 masline,1/2 cutie ton, o lingura de morcovi dati prin razatoare, 1 lingura de sfecla data prin razatoare, o lingura de porumb boabe, ciuperci( cui plac) si bransa sau cascaval dat prin razatoare.
Se scobesc cartofii si se ung cu ali-oli( sos de usturoi, sare si smantana) si sos de rosii, dupa care se umple cu toate ingredientele de mai sus, iar peste de pune branza.
Mie acasa imi place sa le bag la cuptor ca sase topeasca branza.
Este super bun, mie imi plac si reci.Maine promit sa rvin cu alta reteta.
O seara buna.
devylla spune:
Ete ma gandesc sa a scriu cateva retete de mancare japoneza...preparabila in tara.
OMRICE
pt doua portii
Ingrediente:1 ceapa,1 ardei gras(verde),1 morcov porivit,Carne tocata-200 gr,sare si piper,ketchup,oua,1 cana orez.
Preparare: se taie toate legumele marunt.Se pun intr-o tigaie la calit,in putin ulei.Cand s-au inmuiat se pune carnea tocata peste.Se lasa sa se caleasca bine,carnea sa isi schimbe culoarea.Se adauga orezul preparat cum am descris mai jos si ketchup suficient sa cuprinda toata compozitia.Sare piper dupa gust.
Orezul se pune intr-o cratita cu apa de doi centrimetrii grosime...se acopera cu un capac,la foc mic,20 minute....de preferat sa nu se ridice capacul deloc.
Se prepara o omleta in tigaie daca o vreti mai groasa si mai multa din 2 oua....intr-o farfurie se pune compozitia facuta mai sus in forma de sfera si se invelese cu omleta.Se serveste cu ketchup deasupra si cu o foaie de salata.
Nota: pentru ofiecare portie se face cate o omleta si se aranjeaza cum am indicat mai sus.
Pofta buna!
PS:o sa mai revin daca sunteti interesati
poze foarte noi
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
adrienne12 spune:
Devylla mie imi place mult mincarea japoneza. Spune-mi te rog, ce fel de carne tocata? Porc, vita si ce concentratie de grasime 95% macra si 5% grasime e bine?
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by slakje
Teodora eu stiu sa fac cateva mancaruri asiatice de genul: nasi goreng, loempia,stiu sa gatesc un soi specific de mancare olandeza: cartofi cu andive si afumatura si varza murata(cat se poate de simplu) si alt fel de mancare de morcovi(wortelstamp) care se mananca tot cu carnati afumati.Aici se mai mananca si "spruitjes" care sunt nimic altceva decat varse de bruxelles, mie imi plac, am auzit ca multor romani nu le plac.
Pt mancarurile asiatice este nevoie de cateva ingrediente(sosuri) care eu nu stiu daca se gasesc in Ro, eu nu am vazut, poate in Bucuresti, stiu eu.
O sa le postez mai tarziu oricum.
Vreau si io, te rog muuult, reteta de papitza cu varzute de Brussels, ca-s moarta dupa ele! Si tocmai am gasit la reducere cu 99 centi/lb.
Multumesc.
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
mieke spune:
buna dimineata,va scriu o reteta cu varza de brussel care o pregatecs des si care este foarte usor de facut:1 kg.varza,un piept de pui,400 gr.ciuperci proaspete sau o cutie,2 ardei grasi,o ceapa,2 linguri smintina,cascaval ras.Varza se fierba separat 20 min.Ceapa sa caleste,se adauga pieptul de pui si ciupercile .Dupa citeva minute se pun si ardeii.Cind este gata se adauga varza,smintina sicascavalul ras.Bine este ca legumele sa se pregateasca in wok sau intr-o tigaie mai adinca.Pofta buna!