Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (3)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Codruta si eu am patit duminica ca tine..a inceput sa tipe Alexandru de foame si nu a vrut cu nici un chip sa pape titi si a trebuit sa ii dau lapte praf humana 120 ml si ieri cand am ramas fara lapte la pranz nu vroia decat titi .

Ia uitati ce banc am primit pe messenger ...sa stiti ca nu am nika cu blondele dar mi s-a parut tare dragut.

Doua blonde, dupa noaptea de revelion, se intorceau acasa. Afara, un frig de inghetau pietrele, ele imbracate subtirel, ca de la petrecere...Ce sa mai, erau deja blocuri de gheata. Taxiuri, nici gand, toti taximetristii acasa, cu familia, transportul in comun era inexistent, pana acasa, drum lung... In drumul lor, un depou RATB. Una din ele e lovita din senin de ideea geniala...si nu sta mult pe ganduri, ii spune celeilalte: - Fata, pe buna dreptate se spune ca suntem proaste. Hai sa furam un autobuz sa mergem pana acasa! - Ca bine zici, fata! Hai! Eu intru in depou sa fur unul, tu tine de sase! Zis si facut, prima ramane afara sa supravegheze zona, cealalta intra sa fure autobuzul. Si sta cea de-afara un sfert de ora...o jumatate de ora...o ora...Rebegita de frig, intra sa vada ce s-a intamplat, de ce dureaza in halul asta?! Intra si o vede pe a doua blonda stand in fund pe jos intre autobuze si plangand... - Ce s-a intamplat, fata, de ce plangi? - Uite, nu gasesc nici un 135 sa ne duca acasa Sta pe ganduri prima blonda si zice: - Draga, dar tu esti chiar proasta rau. Nu puteai sa furi un 226 si mai mergeam pe jos 2 statii?

Marlena & Alexandru
*3 septembrie 2005*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Buna fetelor, sa scriu si eu cite ceva din experinta proprie la cele ce s-au scris in ultima vreme aici. Eu am incheiat cu alaptatul dupa doua luni de la nasterea bebelinului meu caci nu am mai avut productie desi am incercat toata mijloacele posibile inclusiv un spray special dar care la mine nu a dat decit putine rezultate. Imediat dupa incheierea alaptatului, atit in octombrie cit si acum in noiembrie an avut normal CM.
Bebe maninca asadar de mai bine de o luna numai lapte Nenatal 1 (un lapte foarte bun pare-se pentru al meu) si pentru prepararea laptelui scrie atit pe instructiuni cit si de la doctor ca preparat laptele poate fi tinut in frigider maximum 24 de ore si odata incalzit nu se mai indica reincalzirea. Cu acest lapte bebe al meu a luat 1,2 kg intr-o luna ceea ce e chiar foarte bine, nu?
Salutari tuturor si s-auzim numai de bine.
Dana Lucia si Alberto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anirim spune:

Salutari,

Pentru mamicile care nu alapteaza : noaptea, ca sa va vina mai usor sa pregatiti lapticul procedati ca mine,( daca vreti) : mi-am luat un recipient din plastic compartimentat in 4, in fiecare imi pun masura necesara de lapte praf ; am mai luat un “fel de termos”, de fapt este o cutiuta termoizolanta, in care incape un biberon mare, si astfel pun apa in bibe, o incalzesc ffff bine , si apoi pun bibe in cutiuta termoizolanta , daca o incalzesc la ora 12 noaptea imi rezista calduta pana la 4-5 dimineata; toate acestea , adica,cutiuta compartimentata, cutiuta termoizolanta si inca vreo 2-3 biberoane le pun intr-o gentuta si le iau cu mine in dormitor ( parca zici ca plecam la piknic), si astfel cum il aud ca incepe sa se foiasca ma trezesc si in cateva minute ii pregatesc lapticul cald si astfel scap de chinul de a ma duce la bucatarie…si asa mai departe…..
ANCRIS : de ce a facut baietelul tau alergie la Milumil? Deja nu mai stiu ce sa fac , eu i-am dat lui bebe David-Andrei lapte BEBELAC, dar primesc “o 1000 de sfaturi ca MILUMIL “ este cel mai bun lapte . Intrebare: ii mai schimb laptele ?, el a luat in 6 saptamani1600 g ?
RoxyP : BINE AI VENIT!!!! Pe bebeii nostril ii cheama la fel
IOANA : multumim de complimente, si de fapt iti multumim pt ca existi si ne moderezi cu atat profesionalism.

Pupici

Anirim si Andutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Sofia, nu intra in panica! Noi aveam la 2 saptamani de la nastere cu aproape 100 g mai putin fata de greutatea cu care s-a nascut. Luam 10 g pe zi in conditiile in care baiatul avea 2 kg. Eu am fost foarte ingrijorata, dar nu s-a intamplat nika. Am introdus lapte praf si a inceput imediat sa creasca in greutate. Pe mine m-a pus pediatra sa-i fac proba suptului in 24 ore si a doua zi am si bagat laptele pref: sugea 20-30 ml la o masa!!!! Daca tu ai lapte incearca sa te mulgi dupa fiecare masa si sa-i dai la masa urmatoare si completare, dupa ce o pui la san. Daca nu se satura dupa completare abia ii bagi supliment de lapte praf. Si in plus e bine sa incepi treptat: intai 30 ml 2-3 zile, apoi cresti cu 10-20 ml pe zi daca este cazul. Eu asa stiu ca se face. Ca e posibil ca fata sa nu suga bine la san si tu ramai cu laptele...

Nadina, mama de Serban (20 aug 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Buna frumoaselor!
Am citit si eu din urma in sfarsit! Ca timpul liber e cam zero taiat!
Bun venit celor care-au venit! Roxana, bun venit si tie si lui David! Sa fiti sanatosi si mancaciosi!
Kid, frumoasa-i Alexandra! Suntem surori gemene de bouncer, exact asa e si al meu, Brevi, cu rosu si patratele!
O sa pun si eu poze in albumul comun ca vrem si noi sa fim admirate! Cat de curand! Soon soon vorba noastra!
Fetelor, cele care hraniti bebelusii cu lapte praf; sa va spun cum sa faceti cel mai simplu (cel putin asa cred eu): cumparati un termos (costa cam o suta si ceva de mii), fierbeti dimineatza apa, o lasati sa se raceasca un pic si o turnati in el (socotiti cam cat va trebuie pt. ziua respectiva); iar la momentul mesei, turnati apa in bibe cel gradat, puneti masurile de lapte praf, agitati si asta e tot!; Daca vi se pare un pic prea cald lapticul, puneti-l cateva secunde sub robinetul de apa rece (cu capacul pus la bibe); toata operatiunea dureaza 2-3min in felul asta! Sunt buna, nu?
Ca sa va usurati si mai mult treaba, cica exista niste cutii speciale de la Farlin cu pereti despartitori si puneti in fiecare despartitura exact cantitatea de lapte praf necesara pt. o masa (masurile acelea); si aveti astfel pregatite mesele pe toata ziua! (cutia asta e pe sistem d-ala gen piper sau sare, invarti sus un capacel si cade continutul dintr-o singura despartitura); daca pregatiti termosul si cutia Farlin dimineatza, pregatitul oricarei mese din timpul zilei va ia un minut!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Fetelor, sa va auda Al de sus!

DIn pacate eu stiu destul de bine cat suge cupilu de la san. Am niste sani destul de expresivi: cand sunt plini, sunt plini, cand sunt goi, sunt goi. Iar copilu reusteste sa ii goleasca. Productie am iar lapte praf ii dau de ceva vreme. Asadar nu prea imi explic dece nu ia in greutate. Oricum, sper pana saptamana viitoare sa ia cel putin 200 g. Asa a zis doctorita.

Noapte buna!

SofiasiIrinuka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Marlena, bun bancu'!
Kid, calma baby spui? Am si eu o cutiuta da nu i-am dat deloc; eu am auzit ceva de rau de chestia asta nu stiu ce sa spun, cica ar fi un soi de diazepam pentru bebe, ca si cum l-ai droga... nu stiu insa exact cum sta treaba...daca tu ii dai, sa-mi zici si mie ce efect a avut!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaCostiurin spune:

Radu papa LACTANA TOEPFER BIO 1; asta e laptele pt. care optase parca si IOANA. E f. bun si bine tolerat de bebe. Are bifidus, ca si laptele de mama. Il gasiti sigur la farmaciile DONA. Are si ceva continuari, 2 si 3, pentru cand e bebele mai mare.
Asa ca sa va amuzati, sp. Cantacuzino il foloseste, l-au plimbat pe seful neonato chiar la fabrica lor, in Algau - pe langa granita cu Elvetia, i-au prezentat ferma proprie de vaci, hranite bio si eco si nu mai stiu cum, ce sa mai, fitze de fitze!!
Ideea e ca e chiar un lapte bun, pt ca nu pacaleste bebeii cu un surplus de zahar care sa-i atraga si sa-i faca sa pape mai mult, nici nu are gusturi/arome, nici grasimi prea multe; e asemanator laptelui de mama.
Ca si Miflore, si eu iau termosul cu mine pe timp de noapte. Termosul, cutia de lapte (cu cutit de nivelat) si doua bibi. Cu dozatul prefer sa il fac pe loc (desi marturisesc ca au fost nopti in care am avut senzatia ca am pierdut numaratoarea la masuri). Il prepar direct in biberon gradat, apa, masurile, capac la bibe, agitat bine, daca e prea fierbinte continutul, il scot putin pe fereastra pana cand schimb piticul (o fac la fiecare masa, sa evit opareli si plansete suplimentare). De cele mai multe ori pacalesc baiatul, ca uit capacul la bibe, indes tetina in gurita flamanda si ma intreb, ca si el saracul, de ce nu curge....

Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Schimb capitolu'.

Ioana, mama Mirunei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Capitolul urmator ne asteapta www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61998" target="_blank">aici.

Ioana, mama Mirunei

Mergi la inceput