Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 8
mysweetest spune:
Buna mamicilor,
si noi avem probleme ca bluzite ce intra pe cap si au capse..taaare greu le mai imbracam.
Ioana si Alexandru e dependent de mine si nu sta decat dimineata dupa ce papa fara mine si nu e inca dezmeticit prea bine si chiar ma intrebam de ce fiindca am incercat sa nu il alint.
Marlena & Alexandru
*3 septembrie 2005*
kristinutza spune:
am fost la kinetoterapeuta ( jadi, cerasela te saluta si a mai spus ca toate gravidele ii promit poze cu bebelusi, dar nici pe sfert nu se tin de promisiune. i-am spus ca tu o sa vii. ) a spus ca as putea astepta cu ortezele o luna, sa vedem cum merge cu exercitiile. mi-a si aratat cateva miscari pe care sa i le fac. o sa vina acasa cateva sedinte sa faca gimnastica cu asta micu' si sa ma invete si pe mine cum sa lucrez cu el. mi-a placut de ea. (poate pt ca mi-a spus ce vroiam sa aud?) merg totusi si luni la un alt consult sa mai aud totusi o parere. dar mi-a mai venit sufletul la loc.
a, si ca sa va zic iar de al doilea stres al meu: pana si kinetoterapeuta mi-a spus ca a luat mult prea putin copilul in greutate.
kid, completarea i-o dai cu biberonul, nu? si zici ca nu s-a lenevit. ca nu stiu cum sa fac. la bebe meu cu ligurita sau seringa e o tragedie totala. cat ii dau atata urla. zici ca-l omor, frate! se ineaca, nu inghite, e o risipa de lapte, de timp, de nervi, de energie.
azi m-am muls iarasi dupa ce am alaptat si am scos 50 ml. vreau sa-i dau diseara, sa nu trec inca pe lapte praf. dar o sa-i dau cu biberonul, ca m-am saturat de lingurite si seringi, iar fi-miu cred ca si mai tare s-a saturat de ele.
cele care dati lapte de san, dar cu biberonul, cum va descurcati? de ce faceti asa? dati si san direct? offf, devin stresanta!
irina, mersic. mi-am dat seama noaptea, in somn, dupa ce am scris mesajul, ca nu esti din bucuresti.
al meu plange cu lacrimi de la 2 saptamani.
in marsupiu nu cred ca-l pot tine ca se pierde in el...
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze
kristinutza spune:
as-noapte a fost criza majora in familie: pe raducu l-a durut rau-rau burtica. am aplicat metoda auzita de la ioana - cu piciorusele apasate pe burtica, intr-o parte si-n cealalta - si s-a partzait baiatul meu de nu se mai termina. dupa o ora de disperare, de masaje, de ragaieli, partzaiele, urlete, ce sa mai, ca la nebuni , ei bine, o data s-a luminat bebe al meu (sa mai zic ca dupa un partz?) si mi-a daruit cel mai frumos zambet din lume. m-am topit toata. dupa nebunia care fusese, sa vezi deodata ca-ti zambeste puiul. si inca clar de tot. cred ca n-o sa uit niciodata zambetul asta shtirb.
a adormit fericit si s-a mai trezit dupa 5 ore.
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze
jadi spune:
Buna ziua fetelor!
Eu ma chinui sa adorm copilul si el, ma scuzati de expresie, beleste fasolea pe pereti! De azi dimineata de la 8 nu a dormit decit 1 ora hai maxim 2 dar nu legate... parca isi pazeste pepenii asa sta! Inchide ochi si odata ii deschide si se uita in zare, e cineva la pepeni sau nu?
Eu am fost la epilat azi dar nu am indraznit insa sa ma epilez total la dinsa, o voi comite data viitoare!
Luni ma duc la control la doctorita si cred ca ne da unda verde la . Cel mai fericit va fi sotul, cred ca a si uitat ce si cum!
Ma tot stresez si cred ca aiurea cu alaptatul copilului. S-a facut un mofturos si jumatate. Maninca 10 minute maxim bine si dupa aia e cu cintec, ba culcat, ba sculat, ba pe stinga ba pe dreapta, numa numa sa ia ceva din titi aia. Ei si cind nu o mai vrea, urla disperat ca il oblig... cred ca asta o sa stea cu constitutia in fata si o sa imi zica ca aia am voie sa ii fac si aia nu! Oricum e categoric, cind nu vrea titi, nici ca se razgindeste.
In schimb de ieri imi cere o masa in plus si azi s-a trecut la papa la 2 ore. Ori e un puseu de crestere ori nu mai vrea sa manince.
O sa trec la o mica dieta de azi ca sa vad daca nu cumva ii cauzez eu cu toate porcariile pe care le tot maninc.
Kristinutza ma bucur ca iti place de Cerasela, tot de la Anya este recomandarea (este buna de pus la rana fata asta). O sa ii duc o poza cu prislea cel voinic si merele de aur!
Ai ca mi s-a facut sa il cintaresc pe frichinel popescu!
Alea Alea
Jadi & bb Vlad 28 sept 2005
miflore spune:
Buna frumoaselor!
Mai intru si eu asa intr-o goana ca de vreo 2 zile cam urla fata mea, cred ca-s chiar ei, colicii, au venit in grup!
De Sf. Mihail si Gavril a urlat non-stop, ofofof! Dar trecem noi si de-asta!
Am citit o parte doar din urma; vad ca mai multe ne confruntam cu pampersii si udeala; si noua ni se-ntampla, uneori mai des, alteori mai rar, uneori cu tot cu asternut, alteori doar hainutele; cred c-o sa-ncerc si eu nr. 3, sa vedem; dac-or fi prea mari, nu-i nimik, ca oricum ii vom folosi mai incolo; nici eu nu stiu ce se-ntampla, ca doar nu gresim cu toatele la pusul pampersilor; sunt ei cam prosti, hmmm;
Sa va spun minunatie!!! I-am pus fetii acum 2 zile un cd din seria cutiutei muzicale, e un cd cu tema apa; si prima melodie se numeste cascada lina - prenatal; ei, fetelor, la melodia asta, fata mea nu mai plange si casca niste oki mari mari, am probat-o de 2 ori; in melodie din cand in cand se aud bataile unei inimi exact asa cum auzeau bebelusii nostri pe cand stateau cumintei in burtica; si-o fi amintit ceva? Mie mi s-a parut ca holbase okisorii exact cand au inceput sa se auda bataile acelea!!! La restul melodiilor n-are aceeasi reactie; doar ca mami a zis sa asculte si ea si a adormit...
Si la noi caruselul e pe primul loc, avem un carusel din dotarea patutului cu ursuleti si clovni si cu o melodie de Brahms, Guten Abend, gute Nacht! E preferata noastra, se uita vrajita!!! Eu ii cant si cantecele scornite de mine (va dati seama cam cum ); mai tarziu o sa-i cant si la pian;
Kristinutza, imi pare rau sa aud asemenea vesti de la tine, dar dupa cum au spus si fetele, nu dispera! Nu e ceva care sa nu se rezolve; stiu ca e greu si ca nimeni nu-si doreste nici un fel de problema dar gandeste-te ca in cateva luni totul va fi bine! Du-te si la alt pediatru si mai afla o parere; iar cu greutatea, nu-ti fa griji, ai vazut ca multi bebelusi au luat putin in prima luna, aici se numara si fata mea, cam 500 de grame de la greutatea de la nastere si asta cu indulgenta; fii tare si optimista ca se rezolva!
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
anya spune:
Si eu care ziceam ca mi-au murit laudatorii!
Jadi, credeam ca numai al meu e frichinel si se uita dupa ingerasi, dar vad ca mici cu Popescu nu mi-e rusine. Mi-era ca sunt eu de vina, ca pun botu' la cafea si cioco.
Kristinutza, imi pare bine ca ti-a placut de Cerasela si te-a incurajat. Sper sa se rezolve repede totul... ca bine va fi sigur.
Cat despre buric, i-a cazut dupa 1 sapt, l-am curatat cateva zile cu alcool dar fara creme, pudre..etc si acuma gata - baita si sters cu prosopul. Si ca sa vrdeti ce mama denaturata sunt - am folosit ser fiziologic pt sters ochii si pus in nas doar vreo saptamana. Acum il spal pe fata cu apa obisnuita iar "fas" in nas - daca imi amintesc o data pe saptamana... mare minune.
La capitolul greutate la noi a fost asa:
3.400 la nastere, la 2 sapt +100 g; la 3 +200g,
Cand am vazut ce putin ia am introdus supliment Bebelac si au urmat -la 4 sapt +400g si la 5 sapt + 400g.
Antoanela23 spune:
Buna fetelor,
He-he, cam devreme pt mine sa scriu acum, nu-i asa? Dar nu am iesit afara pana acum, Victor doarme la mine pe picioare asa ca am mainile libere.
Ioana, multumim de apreciere, chiar nu ne laudase nimeni pana acum si noua ne place sa fim laudati . Girafa am primit-o cadou de la Ina (countrygirl), am reusit sa ne vedem si noi sapt asta pt prima data dupa luni de zile de email-uri si vorbit la telefon. Sa stii ca am admirat-o des pe Miruna, chiar daca nu ti-am zis, e scumpica foc.
Mersi de raspunsurile despre regurgitare si vomat fetelor. In general Victor regurgiteaza chiar si cand nu a terminat de mancat (iar in timp ce mananca v-am zis ca scoate pe nas), cand il schimb de la un san la celalalt si incercam sa-l ragaim. Dar si vomita cel putin o data pe zi, in jet si imi dau seama dupa miros ca nu miroase a lapte ci a ...voma.
Cred ca o sa incep sa-mi notez cum e la fiecare masa si dupa, ca sa-mi dau seama de frecventa si o s-o intreb pe doctorita cand mergem sapt viitoare.
Victor doarme pe spate cu capul spre stanga daca e cum vrea el, din cauza torticolisului, dar de multe ori il punem pe partea dreapta, cu un prosop rulat la spate ca sa nu se intoarca.
De abia astept sa mergem si noi la kinetoterapeut s-o rezolvam si pe asta, dar ne-a dat programare tocmai pe 24 noiembrie, sunt foarte ocupati oamenii astia pe aici, iti vine sa-i strangi de gat.
Azi e sarbatoare la belji si sunt magazinele inchise, tocmai cand ne programasem sa mergem sa ne comandam mobila de dormitor. Sper sa ajungem maine, ca de doi ani stam fara mobila si ne-am cam plictisit.
Am mai vizionat poze, Codruta grg e foarte draguta fetita ta, sa-ti traiasca. Sa stii ca am citit si povestea nasterii si m-a impresionat curajul tau, inca o data felicitari.
Promit sa mai vad poze cu bebicii si sa va scriu.
Nu mai stiu daca v-am zis, scuze daca ma repet, daca vreti sa vedeti ceva haios uitati-va la pozele noastre, albumul "Ariciul ataca" .
Va pupici si va urez un weekend placut,
Anto si bebe Victor (8 octombrie 2005)
nicole74 spune:
Am reusit sa fac si eu un album asa repede ...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicole7430/album?.dir=bc93&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
Pupici
Nicole&Ioana Alexandra
cge spune:
Karmenutza, "La Multi Ani" ptr Victor al tau.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
http://photos.yahoo.com/cristina77g
Antoanela23 spune:
Iar am uitat ceva: cum desfundati voi nasul la bebici?
Noi folosim intai pompita si apoi spray-ul cu apa de mare, din care puiul mamii inghite la greu. Stiti voi vreo metoda mai buna? Ca sa nu va mai spun ce mult ne place treaba asta, rasuna toata casa de urletele lui, de aceea si inghite zeama aia...
pupici
Anto si bebe Victor (8 octombrie 2005)