adoptia unui copil cand ai deja unul al tau

adoptia unui copil cand ai deja unul al tau | Autor: TINAC

Link direct la acest mesaj

Am 28 de ani si un baietel de 4 ani. Nu mai putem avea un alt copil si m-am gandit ca am putea infia o fetita.Acum intrebarea este daca mai tarziu vom face diferente intre copii sau eu stiu ce alte fenomene se pot petrece in mintea noastra care sa afecteze echilibrul familiei si in urma carora sa sufere cea mica. Oare vom reusi intr-u totul sa o includem in familie ca si cum ar fi nascuta de noi? Ne dorim foarte mult un copil .Sotul este mai reticent la adoptie,dar sigur va ceda si el daca ma hotarasc eu.Iar pe mine ma mai opreste doar gandul ca se va face diferenta intre copii si nu as vrea sa gresesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

TINAC,

Bine ai venit alaturi de noi. Te asteptam la sectiunea dedicata adoptiilor, unde vei vedea ca nu esti singura mamica care, desi are deja un copil biologic isi doreste inca unul, adoptat. Ai tai sunt amandoi, numai "usa" pe care intra in casa voastra este alta.

Q


Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Eu cred ca e un lucru foarte frumos sa adopti un copil, mai ales daca il ai deja pe al tau. Daca amandoi va doriti foarte mult o fetita si credeti ca veti avea rabdarea sa treceti prin procesul de adoptie eu cred ca o veti iubi ca si pe baietelul vostru. Altfel nu v-ati fi gandit la adoptie. Cred ca in acest caz cel mai bine e sa alegi un bebelus cat mai mic fiindca se va integra mai usor si sunteti si voi mai avantajati ca o sa-i dati cresterea pe care o doriti.

Sau te temi de ce va zice lumea?

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Originally posted by lachione

Daca gandesti asa ..s-ar putea sa nu fii inca pregatita pentru adoptie. Tu trebuie sa adopti in primul rand pentru ca asa simti tu ca iti mai doresti un copil si nu pentru a-i oferi baietelului tau o surioara. Nu imi pot imagina ca ar putea exista discriminari si sunt convinsa ca ai iubi copilul adoptat ca si cum ar fi al tau, pentru ca chiar va fi al tau! Iti doresc sa iti poti pune ordine in ganduri si in sentimente si sa iei decizia corecta!




Originally posted by asi

Eu zic ca ar fi mai bine sa-ti elimini temerile si apoi sa pornesti la drum.Discriminari ar putea apare daca le faci tu ca parinte.
Trebuie mai intai sa va doriti inca un copil ,voi parintii, si apoi sa te gandesti ca baietelul tau va avea o suriara.Ar fi foarte bine daca ai tine cont si de parerea lui.
Nu uita a adopta un copil e ca si cum ai mai face tu unul nu inseamna a-i aduce un partener de joaca baiatului tau.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TINAC spune:

Cred ca nu m-am facut inteleasa. Ne dorim mult un al doilea copil in casa noastra, atat noi, parintii cat si cel mic dar problema care ne framanta este cam asa: pe baiat il iubim enorm de mult si nu pot sti daca nu cumva, mai tarziu cand vor aparea si probleme (pentru ca asa este viata)va exista vreun moment in care vom gandi ca al nostru este mai bun etc., doar pentru ca este al nostru. Sunt constienta ca-i iubesti in mod egal dar oare chiar putem ajunge sa-l primim total in familie, in inima, in sange, sa se confunde cu copilul tau, sa simti ca l-ai nascut tu, ca este al tau? Avem incredere in Dumnezeu ca ne va da gandul cel bun si stiu ca dragostea este totul in aceasta lume si ea face minuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TINAC spune:

La intrebarea daca ma gandesc ce-ar spune lumea, raspund ca nu ma intereseaza ce spune lumea ci doar ce spune Dumnezeu si daca ar gandi mai multi ca mine ar fi bine. Eu cred ca daca ne hotaram si Dumnezeu ne va ajuta sa ducem la capat aceasta dorinta a noastra nu poate fi decat un lucru bun. Ce poate fi mai frumos pe lume decat sa iubesti si sa fii iubit, ca de rele ne-am saturat, macar in familie sa fie armonie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Tina bine ai venit pe form. Eu am la servici un coleg care avea 4 copii ai lui si a mai infiat o fetita din China din motive religioase.. ne-a spus ca o iubeste atit de mult cum nici nu-si imagina si si el se intreba daca va face vreo diferent intre copii. Mi-a zis ca nu face nici o diferenta. Mai am unu coleg a carei sotie nu putea face copii si au infiat din china apoi au urmat doi baieti ai lor, unul dupa altul. Absoltu la fel mi-a zis si el, ca nu face diferente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

De cand am citit prima ta postare am zambit... pentru ca dilema ta nu este a viitorului parinte care se pregateste sa adopte ci este a tuturor parintilor care se pregatesc sa aiba al doilea copil.
Toti isi pun aceleasi intrebari: oare o sa-l pot iubi la fel de mult ca pe cel dintai? oare o sa ma port la fel cu ea/el? oare o sa fac diferente intre copii? Aici pe forum am aflat de la o mamica un raspuns care m-a lamurit pe deplin: odata cu venirtea celui de-al doilea copil, dragostea nu se injumatateste... se dubleaza. Iar ca unul dintre copii este biologic si celalalt adoptat, crede-ma, chiar nu conteaza daca esti cu adevarat pregatit si hotarat.

Q


Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TINAC spune:

Ma ajuta mult ce citesc de la voi. Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noemi marian spune:


Buna Tina,

Asa cum a spus si moderatorul,te invit sa ni te alaturi pe sectiunea adoptii.Ai sa vezi acolo ce si cum.Iti promit ca n-ai sa fii dezamagita.Pe mine m-au primit cu bratele deschise si pot sa le numesc prietenele mele!

Noemi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

TINAC, exista instrumente psihologice, interviuri de evaluare a disponibilitatii pentru un nou copil sau pentru un copil adoptat care te-ar putea ajuta sa te clarifici cu privire la aceasta decizie.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput