Forme de turta dulce
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
floriinutza spune:
eu mi-am cumparat forme de genul asta, manufacturate in Deutschland, de la METRO, prin preajma sarbatorilor de iarna e plin de ele. le am de vreo 3 ani si sunt in perfecta stare, cele romanesti sunt cam proaste calitativ, ruginesc repede.
la reteta ta, eu cred ca o stiu ca "turtitze cu miere", eu le decorez cu glazura de albus batut cu zahar pudra, adica le conturez sau le desenez cu un cornet cu orificiul cel mai mic posibil. pana le termin, ma naclaiesc pana in gat cu albus, dar merita; daca fac poze, le trimmit.
P.S. am tot soiul de forme pt. craciun: inimioare, stelute, ingerasi, braduti. unde gasesc forme pt. iepuri de pasti, dar mari (mama are o dambla de vreo cativa ani, deja; vrea iepuri mari din turta dulce, cum se vindeau acu' vreo 30-40 de ani prin targuri; si cu oglinda, daca se poate)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Stinu spune:
Am reusit sa imi iau deja si tot de la Metro ,sunt foarte bune ,le-am incercat pentru lectia deschisa a lui Vladut de la gradinita .Am dat peste ele din intamplare si e un set complet pe diverse marimi si cea mai mare e de marimea unei coli A 4 un Mos Craciun.
Iusti
lgireada spune:
La ce fel de forma te referi? Forma de fursecuri, numai de decupat? Sau tavita intr-o anume forma pe care s-o umpli? Pune, te rog, o poza!
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
Stinu spune:
quote:Da ca de fursecuri .
Originally posted by lgireada
La ce fel de forma te referi? Forma de fursecuri, numai de decupat? Sau tavita intr-o anume forma pe care s-o umpli? Pune, te rog, o poza!
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
La capitolul poze stau foarte prost ,aparatul nostru s-a stricat si speram de abea de sarbatori sa ne luam altul .
Iustina
floriinutza spune:
ca vorbiram de turta dulce!
unde gasesc cuishoare????????
ca am luat la purecat toate magazinele si firmele producatoare si, fara rezultat.
sau le mai zice si altfel??
nu de alta, dar am vazut odata, un condiment care se numea BASILIA si care era de fapt, BUSUIOC. probabil ca era o traducere mai mult sau mai putin libera din germana sau engleza.
Stinu spune:
Eu am cumparat de la Mega Image ,de la condimente ,intr-un borcanel ca de piper .Habar nu am daca ii mai zice si altfel .
Iustina
nadina spune:
Daca nu gasesti cuisoare macinate, am vazut parca la Fuchs, da nu mai sunt f sigura ca nu era nucsoara:), cumperi chiar in forma de cuiute si macini doar varful.
Pofta mare la turta dulce!
Nadina