Copilasi poznasi de iulie-august 2004 (130)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Gata sedinta!!!!!!

Fetelor nu va grabiti inca cu felicitarile - suntem abia la inceput - insa trag sperante ca in curind va prinde mai mult curaj (si echilibru) si o sa pot sa ma laud si eu ca merge singurel!

Monica, subscriu si eu la ce ti-a spus Dana - si Stefan acum, la 1 an si 4 luni abia are 10 kg, iar 7 kg daca imi aduc bine aminte a avut pe la 6 luni jumate (la 6 luni avea 6800g), dar trebuie sa recunosc ca el a luat constant si destul de mult (cca 300g/luna) si dupa 1 an.

Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
33 ani, zodia: gemeni

Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Va multumesc mamici cu experienta .
Cred ca sunt paranoica cu greutatea lui Mihnea. Pana la 4 luni a mancat numai san iar de 2 sapt am bagat si formula(topfer lactana) ptr ca sanul meu nu mai este suficient(acum 2 sapt tati a fost operat pe coloana si stand toata ziua cu el la spital mi-a scazut cred de suparare laptele) si acum papam si san mai ales noaptea si formula. Stiam ca undeva la 4 luni parca isi dubleaza greutatea de la nastere nu roxanaz?

Si inca ceva mai am o intrebare de 2 zile incerc sa ii bag cereale este OK la 4 luni jumate? Diversificarea cu mancarica o sa incepem la 5 luni asa zice dr neonatolog dar eu asa am simtit ca trebuie sa ii bag cereale. I le fac mai subtirele de biberon. Nu am mai intrebat nici un dr recunosc am facut eu de capul meu, oare am facut bine? Cereale am luat de la Humana cu mar si banane ca topfer lactana nu are si cereale.(nanul l-a refuzat)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_s spune:

Monica, eu i-am bagat la 4 luni cereale lui Matei dar trebuie sa recunosc ca numai orez. Si stiu de la pediatra mea ca nu trebuie sa ii dai alte cereale in afara de orez, mai ales daca au si fructe. Asta e din experienta mea, nu toti pediatrii au aceeasi metoda, multi incurajeaza asta deci nu trebuie sa intri in panica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Monica, la 6 luni trebuie sa isi dubleze greutatea de la nastere, la 1 an sa si-o tripleze. cu cerealele Andreea are dreptate, daca tot ai vrut sa incepi cu cerealele trebuia sa iei simple, pana in 4 luni, eventual fara gluten ca sa eviti orice posibilitate de alergie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

pai asa scrie pe ele ca se dau de la 4 luni si sunt fara gluten gen piure de mere si piure de banane de la humana.
care sunt alea cu orez de la ce firma?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_s spune:

Monica, Nestle are orez simplu. Presupun ca mai e si de la alte firme dar nu stiu eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimilinca spune:

Si eu am inceput sa-i dau Ilincai cereale de pe la 4 luni, in biberonul de seara, inainte de culcare. Si vreo 2 luni i-am dat numai cereale fara gluten.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Oauuuu… fetelor va multumesc pentru aprecierile pozitive la adresa lui Victor, dar vreau sa va spun ceva; totul s-a intamplat in 3 zile!! Adica, el ca orice pui normal de 1 an si 4 luni trancanea pe limba lui si venea la noi cu tot felul de silabe si incepea "tata" (tata spunea bine de mai bine de juma'de an) urmat de: "ou, chiiii, laa, shuuuu, gagaiiii, mhmmmmmmm" si apoi: "bi-ca", "ta-na", "vum", "iiziiiieeee", si putea sa o tina asa ore intregi de pasareasca, zicea bine "carne", "apa", "Mama", Tata, Pa!

Si in acest ultim week end am ramas si eu si ta-su trazniti, a inceput, spontan, fara sa ii facem noi nimic sa repete toate cuvintele spuse de noi!! Mai stalcit, mai bine, in 3 zile a inceput sa vorbeasca, incet incet. Daca i-am spus "porcule"pentru ca a scuipat mancarea si el mi-a raspuns "pocule!" de-acum trebuie sa-mi supraveghez limbajul ca te pomeni ca repeta la gradi cine stie ce (eu am o injuratura… sa-I spunem casnica… pe care o cam folosesc). Iar ca si contrast, varul lui primar a inceput sa spuna cate ceva abia dupa 2 ani, si mai are un coleg la gradi de 2 ani si 2 luni care nu vorbeste, nu spune decat 3 sau 4 cuvinte, mama, pa, in rest doar arata cu degetul.

Dar cu gradi… sunt si aspecte mai putin bune, eu l-am dus luni dimineata sanatos si alti copii au venit bolnavi, marti au trimis o parte acasa, dar nu pe toti si ieri (miercuri) l-am luat flescait rau de acolo, tuseste ca un magar, asa gros din piept, bine ca macar nu face febra. Ca sa nu mai spun ca am inceput si eu sa tusesc, sa ma doara gatul…. Ca naiba, maine parca vad ca stam amandoi acasa si bem ceai de ceapa.

Roxana Fata Verde … nepoata mea (are 2 ani si o luna acum) a fost o super grasutza pana pe la 1 an si jumatate. Cam cum era si Serbanica al tau (o frumusete, am vazut pozele, felicitari!!). Dupa ce a invatat bine sa mearga si i-au dat 'drumul in curte' - ei au curte- a slabit fata incet incet, acum arata foarte bine, e foarte voinica dar nu mai are pic de grasime si cred ca are cam tot 15 -16 kile, este si foarte inalta, ca asa sunt de neam.

Monica, eu lui Victoe la 4 luni ii dadeam primele portii de supa de morcov cu orez!! Diversificarea am inceput-o la 3 luni si jumate, veti spune ca sunt tra la la …dar bestiutza urla de foame, ce sa-I fi facut?? Je n-a avut cum sa alapteze ca de'am facut mastita inca din spital, proasta de mine ca m-am luat dupa capul asistentelor…

Poti sa-I dai orice scrie pe cutie ca nu are gluten, orezul este fara gluten de exemplu. Poti sa-i dai mar suc, morcov suc, zeama de orez, morcov fiert sub forma de supa. Daca ma chinui putin pot sa scriu schema de diversificare pe care am aplicat-o eu.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Mei, gagici, bun gasit !
Aici e o ceata urita si o vreme umeda, asa ca azi am cam stat in casa ...Se pare ca s-a gatat cu zilele frumoase, oricum a tinut ceva soarele !
Multumesc de intrebari, nu fac prea rau, doar ca sincer io una m-am saturat de cite discutii am purtat cu sotul meu apropo de ce se mai petrece pe aici prin casa - ba ca fac prea multe pentru copil, ba ca nu fac mai nimic pentru el, ba mai trebuie sa o impac si pe maica-mea, care se pare ca la virsta asta a luat-o razna, deunazi am avut o discutie pe teme religioase si s-a bosumflat ca nu a auzit ce vroia ea sa auda de la mine ... mereu mi se fac reprosuri ba de una, ba de alta ... asa imi vine sa imi iau lumea in cap si sa ma duc oriunde vaz cu ochii ! Ema spunea de balaur, apoi nu stiu cite capete are al ei, dar al meu sigur are sapte !!! Si cind il apuca arunca flacari cu toate odata !! Asa am obosit, nici nu va spun ! Nu prea sint eu genul care s eplinge, dar nu am cu cine sa vorbesc decit cu voi, aici ... Ma bucuram ca mi-am regasit o veche prietena, am fost colege de scoala generala si de liceu, mai ceva ca doua surori, si ea are o fetita putin mai mare decit Andrei, chiar sta aici, in cartier cu mine, la doua bloace distanta, dar se pare ca nu are nici un chef sa isi petreaca din timpul ei cu mine, ca asa cum am intilnit-o, asa am si pierdut-o pe drum ... am observat ca are deja o pretena cu care umbla mereu, sint amindoua ori de cite ori le intilnesc ...
Mai e si vremea asta care te face sa te dai cu capu de ceva ...
Hai ca v-am indispus destul ...

Alice si Andrei
Gizmo pina la un an
Gizmo dupa aniversarea de un an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Andries mi-ai adus aminte de faza cu porcule....mama ce misto!!! iar cu faza cu injuratura imi aduci aminte de Papa care acu 4-5 luni batuse un cui si si-a dat in deget, a scapat un cuvant din ala din 4 litere si...miss Mielu toata ziua numai aia a repetat (sorry Papa, dau drepturi de autor, da e super haioasa faza!!!)
Monica, eu de cereale nu pot sa te sfatuiesc, nu i-am dat niciodata lui Patrick ca el e cam grasunel. oricum parerea mea este sa nu te stresezi....ca nu ai de ce!
Alice mama te inteleg...ca am trecut si io de o perioada din asta nasoaalaaaaa! capul sus si discutati!!! ca fara vorbe nu se rezolva nimic, dimpotriva, problemele se adancesc si capata o dimensiune aiurea, care nu ar trebui sa existe! (pe bune, nu vorbesc din auzite....ci din experienta). iar faza cu pretena.....buah, ai dreptate, urat. de fapt fosta pretena. iacata, oamenii se schimba....dar precis vei gasi pe cineva apropiat cu care sa discuti si in orice caz noi suntem aici intotdeauna!

Mergi la inceput